Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
76.16 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського Кафедра фінансів та кредиту звіт

про виробничу практику

студента факультету економіки

групи Ф-179 СК

________________Коломійцева Олега Олександровича___________________

Об’єкт практики: ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»

Період проходження практики з 26 січня 2015 року по 13 лютого 2015 року

Керівник практики від підприємства: _________________________________

Керівник практики від університету: ____к.е.н. Рудь І.Ю._______

Миколаїв 2015

ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………………………………………......2

Розділ 1. Загальне ознайомлення із структурою управління та організацією економічної роботи ПАТ КБ «ПриватБанк»………………………………….4

РОЗДІЛ 2. Аналіз формування та розміщення фінансових ресурсів ПАТ КБ «ПриватБанк»……………………………………………………………………7

РОЗДІЛ 3. Аналіз фінансових результатів та їх використання……………….13

РОЗДІЛ 4. Організація грошових розрахунків ПАТ КБ «ПриватБанк».…….16

РОЗДІЛ 5. Фінансове планування на ПАТ КБ «ПриватБанк»………………..19

РОЗДІЛ 6. Аналіз фінансового стану ПАТ КБ «ПриватБанк»……………….22

РОЗДІЛ 7. Внутрішній контроль фінансово-господарської діяльності ПАТ КБ

«ПриватБанк» ……………………………………………………………………25

ВИСНОВКИ……………………………………………………………………...28

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………………….30

ДОДАТКИ

ВСТУП

Виробнича практика зі спеціальності «Фінанси і кредит» дає можливість не лише закріпити знання, але й  має на меті краще закріпити теоретичні знання, набуття практичних навичок, необхідних для роботи у фінансових установах, але й поглибити і розширити їх.

Основною метою виробничої практики є опанування сучасних методів, форм організації та знарядь праці в галузі їх майбутньої професії, формування у них на базі одержаних у вищому навчальному закладі знань професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних ринкових, виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо застосовувати їх у практичній діяльності.

Під час проходження практики, мною були поставлені такі завдання:

  • Здобути практичні навички і знання при організації на прикладі ПАТ КБ «ПриватБанк»

  • Опанувати технологію складання первинних документів;

  • Ознайомитись з нормативними документами з організації банківської справи;

  • Формування навичок щодо фінансового обліку базових операцій банку.

Об'єктом дослідження є фінансово-господарська діяльність ПАТ КБ «Приватбанк». Цей банк є провідним в Україні за обсягом активів, зроблених операцій та кількості клієнтів, таким чином цей банк являється добрим показником діяльності банківської системи України. Власне з вищезазначених причин він був обраний як об'єкт дослідження.

Структура роботи складається зі вступу, в якому визначено мету та завдання практики, семи розділів, висновку та списку використаних джерел.

РОЗДІЛ 1

Загальне ознайомлення із структурою управління та організацією економічної роботи ПАТ Кб «приватбанк»

ПриватБанк є одним з перших приватних комерційних банків, створених в Україні. Рішення про створення ПриватБанку було прийнято на засіданні його засновників від 07 лютого 1992 року.

ПАТ КБ «Приватбанк» — найбільший український універсальний комерційний банк, що здійснює свою діяльність на основі ліцензії Національного Банку України № 22 від 05.10.2011 року, орієнтований на обслуговування приватних осіб і корпоративних клієнтів всіх форм власності, входить до складу семи системних банків України, має один з найбільших обсягів капіталу і чистих активів. За оцінкою експертів журналів Euromoney і Global Finance в 1999 р. ПАТ КБ «Приватбанк» був визнаний найкращим українським банком в номінації найкращих банків на ринках, що розвиваються. 

 У банківській системі України «Приватбанк» відноситься до групи нових комерційних банків, так званих банків «другої хвилі», на відміну від колишніх державних банків першої хвилі. За восьмилітній період свого існування банк добився лідируючих позицій на ринку банківських послуг України за рахунок збільшення частки ринку, підвищення ефективності діяльності, постійного підвищення надійності, збільшення конкурентоспроможності і комплексності надання банківських продуктів для своїх клієнтів. Досягти цього удалося спільною роботою згуртованого колективу банку на базі прогресивної системи менеджменту і передових банківських технологій. Заснований в 1992 році, комерційний банк «ПриватБанк» є лідером банківського ринку країни і найбільшим банком з вітчизняним капіталом.

Основну частину корпоративних клієнтів, що обслуговуються банком, складають підприємства малого і середнього бізнесу. При цьому значну долю вжитку банківських продуктів забезпечують крупні фінансові і промислові корпорації. Особлива увага протягом року приділялася обслуговуванню компаній, що мають широку мережу структурних підрозділів, — мережевих корпорацій. Галузева характеристика клієнтської бази банку свідчить, що велику частину складають підприємства, основний вид діяльності яких торгівля і комерційна діяльність. Значну долю серед корпоративних клієнтів займають підприємства харчової, транспортної, сільськогосподарської і будівельної галузей.

Стратегія банку спрямована на перехід від обслуговування у відділеннях банку до ідеології навчання клієнтів використанню дистанційних інструментаріїв банківського обслуговування.

У 2014 році, під час проросійських виступів на сході і півдні України, ПриватБанк та особисто один з його найбільших акціонерів Ігор Коломойський зайняли активну проукраїнську позицію. Як наслідок, керівництво банку заявляло про тиск з боку Центробанку Росії на дочірній російський Москомприватбанк, який зрештою було вирішено продати.

На таблиці 1.1, зображену загальну структуру власництва ПАТ КБ «Приватбанк» станом на 1 січня 2015 року.

Таблиця 1.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]