Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оцінювання досягнень учнів на уроках фізичної к...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
105.47 Кб
Скачать

У Міністерстві освіти обіцяють погоджувати ініціативи навчальних закладів щодо відміни оцінювання з фізичної культури в 2-4 класах уже в цьому навчальному році

Про це заявив заступник міністра освіти Борис Жебровський під час наради, на який обговорювались питання зміни оцінювання навчальних досягнень учнів з фізичної культури в початковій школі. Жебровський нагадав, що цього навчального року зазначене нововведення не є актуальним, оскільки першокласників не оцінюють ні з яких предметів. Також чиновник повідомив, що за ініціативи батьківських комітетів та педагогічних рад навчальні заклади можуть звернутися до міністерства з проханням відмінити оцінювання з фізичної культури в 2-4 класах уже в цьому навчальному році. "Міністерство без зволікань погодить такі ініціативи. За результатами проведених експериментів буде прийнято виважене рішення щодо заміни нині діючої системи оцінювання. Шкала оцінок має змінитися на шкалу мотивацій", - зазначив Жебровський. Як повідомлялося раніше, Міністерство освіти спростувало інформацію про те, що оцінки на шкільних уроках фізкультури буде відмінено.

За матеріалам: Освіта.ua Дата публікації: 31.08.2012

Цього року оцінок з фізичної культури не отримуватимуть лише першокласники, учні всіх інших класів будуть оцінюватися

У Міністерстві освіти надали інформацію щодо оцінювання з фізичної культури у загальноосвітніх навчальних закладах. Так за офіційною інформацією освітнього відомства відповідно до нової навчальної програми з фізичної культури для 1-4 класів відмінено оцінювання з цього предмета в початковій школі. Оскільки з 2012/13 навчального року нова програма буде впроваджуватися з 1-го класу, цього року не отримуватимуть оцінок з фізичної культури лише першокласники. Учні всіх інших класів будуть оцінюватися. Відповідно, наступного навчального року нова програма буде запроваджена вже в 1-му та 2-му класах, саме учні цих класів не отримуватимуть оцінок з фізичної культури. Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, у понеділок перебуваючи у Дніпропетровську Дмитро Табачник заявив, що урок фізкультури має відбуватися без оцінювання. "Вперше виконана норма закону: за новим стандартом буде 3 години фізкультури на тиждень. Оцінка з фізкультури у порівнянні зі здоров'ям дитини - це другорядне. Якщо дитина здорова, якщо вона годину-дві перебуває на свіжому повітрі, якщо вона рухається, - немає різниці, що їй ставити - 7, 8 чи 10. Зрозуміло, що ті, хто відвідує спортивні секції, автоматично отримуватимуть залік", - зазначив Табачник.

За матеріалам: Освіта.ua Дата публікації: 28.08.2012

Для всіх, хто ще не запитав про оцінювання з фізичної культури

Опубліковано на сайті МОН Вівторок, 28 серпня 2012, 20:16

Не дивлячись на численні роз’яснення, до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту продовжують надходити запитання щодо відміни оцінювання з фізичної культури у загальноосвітніх навчальних закладах та вимоги надати нормативні документи, які це підтверджують.

За відсутності «смаженого» охочі на свій лад розтлумачують окремі норми, що запроваджуються в школах.

Для тих, хто хоче мати достовірну інформацію повідомляємо. Так, дійсно, за новою навчальною програмою з фізичної культури для 1-4 класів відмінено оцінювання з цього предмета в початковій школі. З цього навчального року нова програма запроваджується з 1-го класу. Отже цього року не отримуватимуть оцінок з фізичної культури першокласники. Учні всіх інших класів оцінюватимуться.

Наступного навчального року (2013/2014) нова програма буде запроваджена вже в 1-му та 2-му класах. Учні саме цих класів не отримуватимуть оцінок з фізичної культури.

Продовжуючи ланцюжок повідомляємо, що з 1 вересня 2014 року оцінки на уроках фізичної культури не отримуватимуть учні 1-го, 2-го та 3-го класів, а з 1 вересня 2015 року – всі учні початкової школи.

Юрій Васильович Черпак,

методист НМЦ здоров’я, фізичної та естетичної

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]