Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗпП в ПП «Іршавське АТП-12143».docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
166.73 Кб
Скачать

Висновок

В ході проходження виробничої практики нами було вивчено організацію грошових розрахунків, структуру грошових надходжень, оподаткування підприємства, складання фінансової та аналіз його фінансового стану. Об’єктом проходження виробничої практики було ПП «Іршавське АТП - 12143».

На основі спостережень за організацією грошових розрахунків на підприємстві можна остаточно зазначити, що грошові кошти підприємства зберігаються в касі та на рахунку в банку, що відповідає нормам діючого законодавства.

При розгляді другої теми ми дізналися, що найбільш вагомим видом надходжень підприємства є надходження коштів від надання послуг. Найбільша сума виручки була в 2011 році і становила 2286 тис. грн.

В ході розробки третього пункту, ми розглянули формування і розподіл прибутку, проаналізували рентабельність підприємства, яка безпосередньо пов'язана з отриманням прибутку. Однак її не можна ототожнювати з абсолютною сумою отриманого прибутку. Рентабельність - це відносний показник, тобто рівень прибутковості, що вимірюється у відсотках. В 2009 році рентабельність підприємства була найбільшою, протягом наступних двох років ситуація погіршилася, рентабельність підприємства продовжує знижуватись.

При розгляді пункту податків, найбільш болючого для кожного підприємства, я ознайомилась з практичними засадами цього питання. Ми розглянули особливості оподаткування підприємства різними видами податків. До державного бюджету України підприємство сплачує: податок на прибуток, ПДВ, податок з доходів фізичних осіб.

При вивченні оборотних коштів ми давали загальну оцінку коефіцієнтам, що характеризують використання обігових коштів. Загалом можна сказати, що підприємство працює не стабільно і неефективно використовує всі свої ресурси, оскільки має великі зобов’язання.Важливою задачею в керуванні оборотними коштами є забезпечення оптимального співвідношення між платоспроможністю і рентабельністю шляхом підтримки відповідних розмірів і структури оборотних активів.

Щодо кредитування підприємства, то ПП «Іршавське АТП - 12143»кредитами банків не користується. Кредиторська заборгованість існує по розрахункам з оплати праці та за товари, роботи і послуги. Також можна спостерігати високі значення по інших поточних зобов’язань.

На основі розрахованих коефіцієнтів ліквідності ПП «Іршавське АТП - 12143»ми можемо зробити висновок, що підприємство не можна вважати ліквідним тому, що підприємство не може власні зобов’язання погасити за рахунок сформованих активів

Також ми можемо сказати, що підприємство є фінансово нестійким та залежне від зовнішніх кредиторів. Частка власного капіталу в загальній сумі всього капіталу підприємства дуже низька

Отже в загальному фінансовий стан даного підприємства є незадовільним. Систематичний аналiз фiнансового стану пiдпpиємства, його платоспpоможностi, лiквiдностi та фiнансової стiйкостi необхiдний ще й тому, що дохідність будь-якого пiдпpиємства, pозмip його пpибутку багато в чому залежать вiд його платоспpоможностi. Уpаховують фiнансовий стан пiдпpиємства банки, розглядаючи pежим його кpедитування та дифеpенцiацiю відсоткових ставок, та потенційні інвестори.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]