Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kurs_rabota_tmfv_Afanasyeva.docx
Скачиваний:
404
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
72.96 Кб
Скачать

8. «Бджола і квіти»

Мета: формувати у дітей навички бігу, вміння діяти за сигналом вихователя; розвивати мислення, увагу, уяву, пам’ять, мовлення, координацыю рухів; виховувати любов до природи, кмітливість, спритність, почуття колективізму.

Обладнаня: маски знайомих для дітей квітів (ромашка, троянда тощо), бджоли.

Хід гри: З-поміж дітей лічилкою обирають квітникаря і бджолу, решта дітей – квіти. Квітникар називає кожному пошепки, яка він квітка (ромашка, айстра, мак).

Діти-квіти стоять на одному боці майданчика, бджола – на іншому. Бджола підлітає до квітника. Квітникар запитує:

-         Бджола, бджола, чого прилетіла?

-         По квітку!

-         По яку?

-         По айстру! (наприклад)

-         То бери!

Бджола бере за руку названу квітку і відводить на інший бік майданчика. Потім летить по іншу квітку. Якщо такої квітки немає, квітникар каже:

-         Лети до іншого квітника!

Бджола облітає круг майданчика і знову летить до квітника. Гра повторюється.

Вказівки до гри:  коли відгадано 3-4 квітки, гра припиняється і обирають іншу бджолу і квітникаря.

9. «Діти і вовк»

 Мета: формувати у дітей вміння бігати по прямій та повертатися на своє місце, діяти за словами вихователя; розвивати витривалість, мислення, увагу, уяву, пам’ять, мовлення, координацію рухів; виховувати почуття колективізму, спритність, сміливість, інтерес до рухливих ігор.

Обладнання: маска вовка.

Хід гри: Один бік майданчика відокремлюють лінією. Це ліс, де живе вовк. Одна дитина, що зображає вовка сидить у лісі, а решта стає в ширину на протилежному кінці майданчику. Між вихователем та дітьми відбувається діалог:

Вихователь: Діти, діти, ви куди?

Діти: По ягоди і гриби. В ліс дрімучий ми підем, ще й горіхів наберем.

Вихователь: В лісі є голодний вовк!

Діти: То ми його обійдем.

Діти йдуть до лісу й збирають гриби і ягоди – присідають і торкаються руками до підлоги. Діти підходять до лінії, за якою сидить вовк і говорять:

 – Назбирали ягід і грибів багато, а вовків, ведмедів тут і не видати.

На останні слова вовк, що досі ніби дрімав, підводиться, гарчить і ловить дітей. Якщо вовк зловить 1-2 дітей, гра повторюється.

Правила гри: Вовк ловить дітей тільки після слів «Не видати».

Вказівки до гри: Вихователь стежить, щоб усі діти разом присідали і підводились, збираючи гриби, ягоди. В кінці гри, вихователь визначає найспритнішого вовка. На роль вовка зловлених дітей не обирати.

10. «Миші і кіт»

Мета: Вчити дітей бігати легко, на носках, не наштовхуючись один на одного; формувати вміння орієнтуватися в просторі, змінювати руху по сигналу вихователя; розвивати мислення, уяву, увагу, координацію рухів; виховувати спритність, сміливість, почуття колективізму, любов до тварин, інтерес до ігор.

Обладнання: маски мишей, кота, стільці на кожну дитину.

Хід гри: Діти сидять на лавках або стільчиках. Це миші в нірках. У протилежній стороні кімнати або майданчика сидить кіт, роль якого виконує вихователь. Кот засинає (заплющує очі), а миші розбігаються по всій кімнаті. Але ось кіт прокидається, потягується, нявкає і починає ловити мишей. Миші швидко тікають і ховаються в нірках (займають свої місця). Спійманих мишок кіт веде до себе. Коли інші миші сховаються в норки, кіт ще раз проходить по кімнаті, потім повертається на своє місце і засинає.

Вказівки до проведення: Миші можуть вибігати з норок тільки тоді, коли кіт закриє очі і засне , а повертатися в норки - коли кіт прокинеться і занявкає . Вихователь стежить, щоб усі миші вибігали і розбігалися якнайдалі від норок. Нірками , крім стільців, можуть служити дуги для подлезанія , і тоді діти - мишки - виповзають зі своїх норок. Коли мишки повертаються назад , вони можуть просто забігти за свій стільчик або дугу і сховатися, присівши за ними.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]