Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Методичка_по_практике_2013

.pdf
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.65 Mб
Скачать

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ЗВІТУ З НАВЧАЛЬНООЗНАЙОМЧОЇ ПРАКТИКИ З ЕОМ

Звіт з навчально-ознайомчої практики з ЕОМ складається із титульної сторінки, змісту, 4-х розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків.

Обсяг роботи - 20-40 сторінок формату А4 (без додатків), шрифт Times New Roman, кегль – 12 пт, міжрядковий інтервал – 1,5. Праве поле - 2,5 см, ліве – 1,5 см, верхнє та нижнє – 2 см. Вирівнювання основного тексту роботи – по ширині. Сторінки нумеруються у правому верхньому куті. Загальна нумерація починається із титульної сторінки, однак нумерація на титульній сторінці та змісті не проставляється. Кожну структурну частину починають з нової сторінки.

Звіт повинен містити верхні та нижні колонтитули,

відформатовані Times New Roman, 9 пт, курсив

 

Верхній колонтитул: Звіт з НО практики з

ЕОМ. Кафедра

«Міжнародна інформація»

 

Нижній колонтитул: Іванов І.І. ст. гр. МВ-08-1

РОЗДІЛ 1

(Прізвище студента, група, назва поточного розділу)

 

Заголовки структурних частин (ЗМІСТ, ВСТУП, РОЗДІЛ, ВИСНОВКИ і т.п.) друкуються великими літерами (стиль – напівжирний) симетрично до тексту без крапки після назви. Нумеруються лише розділи. Перед назвою розділу ставиться номер без крапки, далі друкується його назва без слова «РОЗДІЛ». Крапку в кінці заголовку не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Заголовки підрозділів друкують напівжирним шрифтом маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу без крапки у кінці назви. Перед назвою підрозділу друкується його номер, що складається з номеру розділу та порядкового номеру підрозділу, розділених крапкою. В кінці номеру підрозділу крапка не ставиться.

Якщо підрозділ містить пункти, то їх нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставлять крапку. У кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: «1.3.2.» (другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту напівжирним шрифтом. Пункт може не мати заголовка.

41

Між заголовком розділу та текстом вставляють два пустих рядки (відстань - 3 інтервали), між підзаголовком та текстом – 1 пустий рядок (1,5 інтервалу).

До загального обсягу звіту, не входять додатки, список використаних джерел, таблиці та рисунки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених елементів звіту підлягають нумерації на загальних засадах.

Зміст звіту з практики повинен бути сформований автоматично текстовим редактором за допомогою використання стилів та відповідного інструменту програми (використання гіперпосилань для цього застосовувати не можна).

Ілюстрації (діаграми, схеми, графіки, карти, тощо) і таблиці слід подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загальної нумерації сторінок.

Ілюстрації позначають словом «Рисунок» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться тире. Після номеру ілюстрації приводять її назву без крапки у кінці назви, наприклад, «Рисунок 2.1 – Динаміка зростання ВВП». Назва ілюстрації друкується під нею. Легенда або пояснювальні підписи розташовуються між зображенням та назвою ілюстрації. Текст ілюстрації, легенди та підписів приводиться шрифтом Times New Roman, кегль – 12 пт, у крайньому випадку, для складних рисунків допускається використовувати кегль – 10 пт. Ілюстрація та легенда до неї друкуються без обрамлення. Графіки, діаграми, гістограми і т.п. приводяться на білому фоні без заповнення будь-яким кольором. Підписи координатних осей, їх розмірність на графіках, гістограмах, діаграмах і т.п. вказується безпосередньо на рисунку. Допускається вказувати розмірність в кінці назви ілюстрації і не підписувати координатні вісі у випадках, коли такі підписи мають однозначне тлумачення. Наприклад, «Рисунок 2.1 – Динаміка зростання ВВП, млрд. грн. [15] ».

Таблиці позначають словом «Таблиця» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком таблиць, поданих у додатках. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться тире. Після номеру таблиці приводять її назву без крапки у кінці назви, наприклад, «Таблиця 2.1 – Показники соціальноекономічного розвитку країни». Назва таблиці друкується над нею. Для таблиць, які займають більше ніж одну сторінку, обов’язково приводять заголовок таблиці на кожній сторінці.

42

Ілюстрації та таблиці, в яких наведені статистичні дані або матеріали, які отримані студентом не самостійно, обов’язково повинні мати посилання на джерела, звідки ці дані були отримані. Джерела приводяться в кінці назви таблиці або ілюстрації у квадратних дужках.

Формули, які приводяться в тексті роботи набираються у відповідному редакторі формул. Розмір шрифту формул має відповідати розміру шрифту тексту роботи. Не дозволяється вставляти формули як від сканований рисунок.

Нумерувати слід лише ті формули, на які є посилання у наступному тексті. Інші формули нумерувати не рекомендується.

Порядкові номери позначають арабськими цифрами в круглих дужках біля правого берега сторінки без крапок від формули до її номера. Номер, який не вміщується у рядку з формулою, переносять у наступний нижче формули. Номер формули при її перенесенні вміщують на рівні останньою рядка. Номер формули-дробу подають на рівні основної горизонтальної риски формули.

Найбільші, а також довгі і громіздкі формули, котрі мають у складі знаки суми, добутку, диференціювання, інтегрування, розміщують на окремих рядках. Це стосується також і всіх нумерованих формул. Для економії місця кілька коротких однотипних формул, відокремлених від тексту, можна подати в одному рядку, а не одну під одною. Невеликі і нескладні формули, що не мають самостійного значення, вписують всередині рядків тексту.

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів треба подавати безпосередньо під формулою в послідовності, у якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта записують з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова «де» без двокрапки.

Список використаних джерел. Нумерація джерел у тексті роботи подається або за алфавітним порядком або за порядком згадування їх у тексті. Оформлення списку джерел відповідає загальним вимогам. Наприклад2:

1.Цыганков П. А. Теория международных отношений. М.: Гардарики,

2005.

2 Приведено за прикладом вимог до джерел інформації факультету міжнародних відносин Санкт-Петербурзького державного університету

<http://www.dip.pu.ru/russian/education/bibliografia.doc>

43

2. Сандерс Д. Международные отношения: неолиберализм и неореализм // Политическая наука: Новые направления / Ред. Р. Гудин, Х. -Д. Клингеманн. М.: Вече, 1999. С. 410–424.

3.Локк Дж. Два трактата о правлении // Сочинения. М.: Мысль, 1988. Т. 3.

С. 135–405.

4.Конышев В. Н. Разновидности американского неореализма // Космополис. 2004. № 3. С. 154–167.

5.Романова Т. А. Россия и ЕС: диалог на разных языках // Россия в глобальной политике. Т. 4. 2006. № 6. С. 79–92.

6.Dos Santos T. The Structure of Dependence // American Economic Review. Vol. 60. 1970. P. 231–236.

7.Jervis R. Realism, Neoliberalism, and Cooperation: Understanding the Debate // Progress in International Relations Theory: Appraising the Field / Ed. by C. Elman, M. F. Elman. Cambridge; London: MIT Press, 2003. P. 277–310.

8.Путин В. В. Послание Федеральному Собранию Российской

Федерации. 26 апреля 2007 г.

<http://kremlin.ru/appears/2007/04/26/1156_type63372type63374type82634 _125339.shtml>.

9. Ushakov Yu. From Russia with Like // Los Angeles Times. 2007.

1February.

10.The International Communications Market 200. [Електронний ресурс] - Режим доступу : http://www.ofcom.org.uk/research/cm/icmr08/icmr08.pdf. (дата звернення: 09.04.2013)

Увисновках по роботі студент приводить короткий перелік знань та вмінь, які були отримані під час проходження практики, приводить відомості де і для яких цілей використовувались ті чи інші програмні продукти та методи обробки, представлення й пошуку інформації.

44

ЗМІСТ

 

ВСТУП ..........................................................................................

3

СТУКТУРА НАВЧАЛЬНО-ОЗНАЙОМЧОЇ ПРАКТИКИ З

 

ЕОМ...............................................................................................

4

ВАРІАНТИ ІНДИВІДУАЛЬНИХ ЗАВДАНЬ ТА ВИМОГИ

 

ДО ЇХ ВИКОНАННЯ...................................................................

4

1 МІЖНАРОДНІВІДНОСИНИУКРАЇНИІЗЗАДАНОЮ

 

КРАЇНОЮСВІТУ.....................................................................

4

2. СИСТЕМИМАШИННОГОПЕРЕКЛАДУ.......................

14

3. РЕДАКТОРИОБРОБКИРАСТРОВИХТАВЕКТОРНИХ

ЗОБРАЖЕНЬ ..........................................................................

18

4. ТАБЛИЧНИЙ ПРОЦЕСОР (MS EXCEL, CALC АБО GNUMERIC). ....

21

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ЗВІТУ З НАВЧАЛЬНО-

 

ОЗНАЙОМЧОЇ ПРАКТИКИ З ЕОМ........................................

41

ДОДАТОК. ТИТУЛЬНА СТОРІНКА. .................................................

46

45

ДОДАТОК. ТИТУЛЬНА СТОРІНКА.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Факультет міжнародних відносин Кафедра міжнародної інформації

ЗВІТ

ЗНАВЧАЛЬНО-ОЗНАЙОМЧОЇ ПРАКТИКИ

ЗЕОМ

Виконав:

студент гр. МВ-08-01 Стецюк Сергій Петрович

Керівник практики: к.т.н., доц.. Малигін О.В.

Оцінка:

Хмельницький, 2008

46