Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
29.95 Кб
Скачать

3. «Діагностика самооцінки ч. Спілбергера і ю. Ханіна» «Додаток а : Методика виявлення особистісної тривожності ч. Спілбергера (адаптація ю. Ханіна)»

Цей тест є надійним і інформативним способом самооцінки рівня тривожності в даний момент (реактивної тривожності як стану) і особистісної тривожності (як стійкої характеристики людини). Особистісна тривожність характеризує стійку схильність сприймати велике коло ситуацій як загрозливі, реагуючи станом тривоги. Реактивна тривожність характеризується напругою, занепокоєнням, нервозністю. Дуже висока реактивна тривожність викликає порушення уваги, іноді - тонкої координації. Дуже висока особистісна тривожність прямо корелює з наявністю невротичного конфлікту, емоційними, невротичними зривами і психосоматичними захворюваннями. Однак тривожність не є спочатку негативним феноменом. Певний рівень тривожності - природна й обов'язкова особливість активної особистості. При цьому існує оптимальний індивідуальний рівень "корисної тривоги».

4. «Методика діагностики соціально – психологічної адаптації к.Роджерса і р.Даймонда»

Мета. Вивчення рівня сформованої соціально-психологічної адаптації особистості.

Методика соціально-психологічної адаптації відноситься до особистісних опитувальників і призначена для вивчення особливостей соціально-психологічної адаптації та пов'язаних з нею особистісних рис. Методика складається з тверджень, сформульованих в третій особі однини. Така форма стимулу надає проективний ефект і дозволяє обійти установку випробуваного на соціально-бажані відповіді. Методика дозволяє виміряти особистість випробуваного за такими шкалами: адаптація , самоприятие , прийняття інших , емоційна комфортність , інтернальність , є шкала брехні. Методику соціально-психологічної адаптації можна використовувати як для дорослих, так і в підліткової практиці.

5.Методика Айзенка-ері

За допомогою методики Айзенка визначають екстраверсію (спрямованість особистості на зовнішній світ) і нейротизм (результат неврівноваженості процесів збудження і гальмування) - властивості, що лежать в основі темпераменту.

Отримані результати зіставляють з ключем, в якому є три шкали: екстраверсія - інтроверсія; нейротизм, шкала брехні.

Належність до типу темпераменту виявляється за допомогою системи координат, на якій зазначаються результати за шкалою "нейротизм" та шкалою "екстраверсія".

Особистісний опитувальник складається з двох форм "А" і "В", що дає можливість повторного випробування.

6. Методика «Неіснуюча тварина»

Тест “Неіснуюча тварина” належить до проективних тестів. Виконуючи малюнок, людина через рухи руки, що малює малюнок, виявляє певний зміст своєї психіки. Звичайно, це відображення не відображує всю складність психічного світу особи, але деякі прояви її виявляє. Цей тест рекомендується використовувати в поєднанні з іншими тестами та методиками.

Результат

В результаті проведення методики «Неіснуюча тварина» визначилось, що у більшості учнів присутні якості: егоцентризм, завищена самооцінка, агресія,чуттєвість,страх,переживання,відкритість. Присутня тривожність,раціональність, легкодумство, демонстративна поведінка, іронічно-поблажливе відношення до навколишніх.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]