Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт гОТОВ.docx
Скачиваний:
90
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
3.62 Mб
Скачать

ЗМІСТ

ВСТУП

1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОЧТІ КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ

1.1 Історія утворення і розвитку ПАТ КБ ,,ПриватБанк”

1.2 Cутність і пояття ефективності діяльності банку

1.3 Особливості банка як суб’єкта на ринку

1.4 Ocнoви кoреляцiйнo-регреciйнoгo аналiзу

2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИЙ АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ ПАТ КБ ,,ПриватБанк”

2.1 Аналіз фінансового стану ПАТ КБ ,,ПриватБанк”

2.2 Аналіз ринку банківських послуг

2.3 Аналіз маркетингових стратегій у банківській системі 

1.1.1 Сутність стратегічного маркетингу і структура його елементів 

1.1.2 Особливості банківського маркетингу 

2.4 Кореляційно-регресійний аналіз

3 ДІАГНОСТИКА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА НА ПРИКЛАДІ ПАТ КБ ,,ПриватБанк”

3.1 Аналіз стану конкурентоспроможності банку

3.2 Застосування SWOT- аналізу для визначення конкурентоспроможності роботи ПАТ КБ ,,ПриватБанк"

ВИСНОВКИ

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ

ДОДАТКИ

ВСТУП

Банківська діяльність – широке та складне поняття. Банківська діяльність - залучення у внески коштів фізичних і юридичних осіб і розміщення зазначених засобів від свого ім'я, на власних умовах і на власний ризик, відкриття й ведення банківських рахунків фізичних і юридичних осіб.

Головна ціль банківської діяльності – отримання прибутку через задоволення запиту на банківські послуги (кредити, депозити, обмін валют, отримання зарплатні та стипендії на пластикові картки) при високій культурі обслуговування.

На кожному підприємстві є такі документи, зміст котрих є комерційною таємницею. Особливістю ж банківської діяльності є те, що більшість документів що використовуються містять комерційну таємницю.

Ціллю проходження виробничої практики було закріплення у практичній діяльності знань, навичок та умінь, отриманих у процесі навчання.

Задачі виробничої практики:

  • Ознайомитися з підприємством;

  • Ознайомитися з основною діяльністю підприємства;

  • Вивчити як відбувається управління витратами на підприємстві.

Світова економічна інтеграція, глобалізація, ущільнення звязків між країнами невпинно підводять усі країни світу до певних важливих складових успішного розвитку економіки і визнання у світовому співтоваристві. Однією із таких складових є розвиток банківської справи і запровадження банківських послуг у всі сфери життя населення, від медицини до військової промисловості. Саме тому досить актуальним на сучасному етапі розвитку України є дослідженя і аналіз роботу одного з найрозвинутіших банків нашої держави, який один з небагатьох, утримав свої позиції під час економічної кризи минулих років, а саме - Приватбанку.

Метою проходження практики є ознайомлення зі структурою Хмельницької філії ПАТ КБ ,,ПриватБанк”, з історією його виникнення і етапами, які були пройдені на шляху до того рівня, що займає цей банк зараз. Другим пунктом даної роботи є проведення аналізу діяльності даної структури, а саме порівняльних аналізів за роками, фінансового стану загалом, на основі річних звітів та балансів отриманих безпосередньо у банку. Після проведення аналізу доцільно зробити висновки опираючись на отримані результати і здобуті знання.

Об’єктом дослідження виступає Хмельницька філія ПАТ КБ ,,ПриватБанк”.

Предметом дослідження є, безпосередньо, діяльність Хмельницької філії ПАТ КБ ,,ПриватБанк”.

Банківська система будь-якої держави відіграє головну роль у формуванні грошово-кредитної політики й економіки в цілому. Вона покликана сприяти розвитку інфраструктури народного господарства, забезпечувати безперебійне функціонування грошово-кредитного звертання.

Банківська система України складається з 198 банків – юридичних осіб і більш ніж 3200 їхніх філій і відділень. Система має дворівневий характер: на верхньому рівні – Національний Банк України. Він виконує функції регулювання фінансово-кредитної діяльності в країні, емісійну функцію, є кредитором банків і держави. Другий рівень складається з комерційних банків з різними формами власності.

Комерційні банки – основна ланка кредитної системи країни, у яку входять кредитні установи, що здійснюють різноманітні банківські операції для своїх клієнтів на засідках комерційного розрахунку. Для цього вони використовують не тільки свій власний капітал, але й притягнутий фінансовий капітал у виді внесків, депозитів, міжбанківських кредитів та інших джерел. Причому притягнуті засоби, як правило, значно перевищують обсяг власного капіталу комерційних банків.

Банк має повну ліцензію на здійснення усіх видів банківських операцій.

До них належать:

– обмін іноземних валют;

– повний спектр кредитування юридичних і фізичних осіб;

– операції по внесках від населення;

– депозитні вклади;

– відкриття й обслуговування розрахункових рахунків;

– здійснювати всі види платежів;

– переказ грошових коштів по Україні і за кордоном.

Приватбанк – найбільший український універсальний комерційний банк, орієнтований на комплексне обслуговування корпоративних клієнтів усіх форм власності і фізичних осіб, що входить до складу восьми системних банків України.

Основною метою комерційних банків, що стали створювати в 1989 р., було оперативне одержання їхніми засновниками і клієнтами широкого спектра банківських послуг (включаючи одержання кредитів), рішення засновниками за допомогою власного банку своїх групових чи індивідуальних проблем, одержання максимального прибутку, а також для власного розвитку. Таким чином, банки, виконують важливу народногосподарську функцію, забезпечуючи суспільству механізм міжгалузевого і міжрегіонального перерозподілу грошового капіталу.

Маючи генеральну ліцензію Національного банку України, Приватбанк здійснює весь спектр наявних на вітчизняному ринку банківських послуг з обслуговування корпоративних і приватних клієнтів відповідно до міжнародних стандартів. Довгострокове партнерство із клієнтом – головний пріоритет у роботі банку. Послідовно розширюючи спектр надаваних послуг й якість банківських продуктів, Приватбанк активно нарощує свою клієнтську базу. На ринку корпоративного банківського обслуговування клієнтів Приватбанку – близько 200 тис. найбільших українських підприємств і корпорацій, підприємств малого й середнього бізнесу.[20]

Головні фахівці відділення:

– заступник керуючого, в обов'язки якого входить прийняття управлінських рішень щодо поточного кредитування, касового обслуговування клієнтів, керівництво валютним, кредитним, вкладним відділами і секторами банку;

– головний бухгалтер, відповідальний за правильність обліку всіх операцій, зв'язаних як із клієнтами, так і внутрішньобанківськими операціями;

– головний економіст, у веденні якого знаходиться вся аналітична робота відділення – аналіз доходів, витрат, складання прогнозних планів, звітність.

1 Теоретичні основи оцінки ефективності діяльночті комерційного банку

1.1 Історія утворення і розвитку пат кб ,,ПриватБанк”

Закрите акціонерне товариство «Комерційний банк «Приват»» - один з найбільших банків України, що динамічно розвиваються. Він займає лідируючи позиції банківського рейтингу країни, входить в групу найбільших. В банку працюють більш 32тис працівників, із них 3 650. – в головному офісі, у Дніпропетровську. Середній вік працівників банку становить 34 роки. Більшість працівників Приват (75%) мають вищу освіту, яка відповідає профілю займаної посади. У банку створені сприятливі умови для отримання вищої та післядипломної освіти, понад 50% співробітників щорічно підвищують свою кваліфікацію.

Заснований 19 березня 1992 року, Приватбанк є найбільшим банком країни і визнаним лідером банківської системи України. За станом на 01.01.2003 р. оплачений статутний фонд банку складав 260 млн. грн., капітал – 533 млн. грн. Авторитетний міжнародний фінансово-аналітичний журнал «The Banker» за результатами проведеного у 2000 і 2002 роках дослідження, присвоїв Приватбанкові звання «The Bank of Year». Інший впливовий журнал – «Euromoney» – чотири роки підряд (у 1999, 2000, 2001 і 2002 роках) визнає Приватбанк кращим банком України. За підсумками фінансового рейтингу, проведеного українською газетою «Бізнес», Приватбанк у 1999 і 2001 роках був визнаний переможцем у найпрестижній банківській номінації «Банк, у якому ви б розмістили свій депозит».

Можна визначити такі основні переваги Приватбанку: найбільш широка мережа відділень, гнучкість в обслуговуванні і ставка на електронні технології Іnternet Bankіng, E-commerce, ATM-Bankіng. Володіючи генеральною ліцензією Національного банку України, Приватбанк здійснює весь спектр наявних на вітчизняному ринку банківських послуг по обслуговуванню корпоративних і приватних клієнтів відповідно до міжнародних стандартів. Послідовно розширюючи спектр наданих послуг і їх якість, Приватбанк активно нарощує свою клієнтську базу. На ринку корпоративного банківського обслуговування клієнти Приватбанку – більш 180 тисяч найбільших українських підприємств. [7]

Проводячи послідовну політику укріплення стабільності банку та вдосконалення якості обслуговування, Приватбанк вважає одним з пріоритетних напрямів своєї роботи розвиток комплексу сучасних послуг для індивідуального клієнта. Зараз банк пропонує громадянам України понад 150 видів найсучасніших послуг, серед яких поточні, вкладні операції, карткові продукти, різноманітні програми споживчого кредитування, які здійснюються в партнерстві з провідними вітчизняними торговими, ріелтерськими компаніями та автовиробниками. Приватбанк є уповноваженим Урядом України банком з виплати пенсій та соціальної допомоги громадянам, а також з виплати компенсацій жертвам нацистських переслідувань. Сьогодні свою пенсію та соціальні виплати у Приватбанку отримує понад 1 мільйон громадян.

Національна мережа банківського обслуговування Приватбанку, яка включає в себе 2 425філій та відділень по всій Україні, дозволяє будь-якому клієнту отримати найвищий рівень обслуговування практично у будь-якому місці країни. У банка є більш 4тис банкоматів. Широке коло закордонних партнерів Приватбанку не лише демонструє його визнання як повноправного учасника світової банківської системи, але й, найголовніше, дозволяє найбільш широко задовольняти потреби клієнтів банку, пов’язані з їх міжнародною діяльністю. Приватбанк підтримує кореспондентські відносини з найбільшими іноземними банками, ефективно співпрацюючи з ними на різних сегментах фінансового ринку. Приватбанк є уповноваженим банком з обслуговування кредитних ліній Світового банку реконструкції та розвитку (СБРР), Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Українсько-Німецького Фонду, спрямованих на розвиток малого та середнього бізнесу.

Організаційна структура управління РП (Регіональний підрозділ) представляє собою впорядковану сукупність ГРУ (Головне регіональне управління), РУ (Регіональне управління), ОРУ (Обласне регіональне управління), філій, відділень і представництв.

ГРУ – самостійно господарюючий орган керування, що діє відповідно до «Положення про ГРУ Приватбанк», який затверджений Головою Правління банку, якому делеговане право адміністративно-господарського й фінансово-економічного керування всіма підрозділами банку, розташованими на різній адміністративній території (області). [19]

Філія – адміністративно й економічно відособлений регіональний підрозділ із чисельністю персоналу понад 100 чоловік.

Відділення являє собою адміністративно відособлену частину РУ або філії, що не публікує балансу й виконує обмежену кількість операцій, дозволених ГО й НБУ. Всі відділення Приватбанку діляться на 5 груп – «А», «Б», «В», «Г», «Ф» залежно від чисельності персоналу й спектра надаваних послуг.

Представництво банку – територіально відособлений структурний підрозділ банку, що не має права здійснювати банківську діяльність.

Відділення складається з наступних відділів і секторів:

1. Кредитний відділ – здійснює кредитування юридичних і фізичних осіб на підставі розроблених головним офісом КБ ЗАТ Приватбанк нормативно-методичних матеріалів;

2. Бухгалтерія – підрозділяється на три сектори: операційний сектор, виконує функції по обслуговуванню безготівкових розрахунків клієнтів банку; сектор міжфіліальних оборотів (МФО) – по обслуговуванню кореспондентських рахунків безготівкового обігу через систему SWIFT банкових філій, внутрішньобанківська бухгалтерія – по обслуговуванню не зв'язаних із клієнтами операцій.

3. Каса відділення – обслуговує готівковий обіг і складається з трьох кас: денна каса – обслуговування юридичних осіб по прийому готівки і видачі готівки на виробничі цілі. Час роботи каси з 8–00 до 14–00 годин; вечірня каса – приймає грошову готівку від юридичних осіб після 15–00 годин; каса перерахування – здійснює перерахування готівки, формує грошові пачки і здає їх у грошове сховище.

4. Відділ пасивних операцій – здійснює залучення депозитів суб'єктів господарювання і прийом внесків у населення.

5. Відділ валютних операцій у Павлоградській філії займається діяльністю, пов'язаною з обслуговуванням валютних рахунків юридичних осіб. Відділення на території району має 5 обмінних пунктів для обслуговування фізичних осіб.

      1. В організаційну структуру відділення входять 4 сектора, серед яких – сектор по цінним паперам, сектор аналізу і господарської діяльності, сектор автоматизації і зв'язку, сектор маркетингу.

Зміни і доповнення до дійсного Статуту реєструються у встановленому порядку в Національному банку України.