Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dekalyk.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
104.29 Кб
Скачать
  1. Аналіз соціокультурного середовища

Німці схильні до постійного поліпшення і модернізації, старі культурні традиції дуже їм дорогі. Багато мисливців до цих пір носять зелений одяг, сажотруси ходять в чорних, як смола, костюмах і циліндрах, деякі баварські жінки одягаються в дірндл (плаття з чотирикутним вирізом, з облягаючим ліфом на гудзиках з короткими рукавами і широкою сборчатой спідницею), тоді як їх чоловіки часто одягають традиційні баварські ледерхосен (шкіряні шорти), лоден (короткі жакети) і фетрові шапки.

У повсякденному житті німці в цілому звичайні, хоча на півночі країни, де переважно сповідається протестантизм, дотримується менше національних традицій, чим на тому, що славиться своїм пивним культом півдні. У східній Німеччині багато літніх людей так і не звикли до туристів, тому слід поважати різницю в культурі. За винятком дуже близьких друзів німці до цих пір при зверненні до людей використовують слова Herr і Frau. Перехід від формального звернення Sie (Ви) до неформального du (ти) зазвичай відбувається за взаємною угодою і закріплюється підняттям тосту або рукостисканням.

Не слід дуже напружуватися через це з людьми, яким менше 40 років; фактично, можна стати сміховиськом із-за надмірної ввічливості, звичайної проблеми всіх початківців вивчати німецьку мову.

Податки

При утворені в 1871 році Германської імперії установлення всіх основних прямих податків залишилося прерогативою держави, що її складали. Імперії було передано право встановлювати лише мито і податки на предмети споживання. У грудні 1919 році почалася найбільша податкова реформа, в результаті якої одержала право стягування податків і управління ними. Всього у Німеччині нараховується близько 50 видів податків. Деякі з них ми розглянемо.

На сьогодні надходження прибуткового податку до бюджету становить близько 40% суми доходів. Оподаткування прибутковим податком підлягають різні доходи. Максимальна ставка прибуткового податку становить 50%. Майновим податком оподатковується майно фізичних та юридичних осіб в тому числі і на землю. Ставки майнового податку складають: 0,5% (для фізичних осіб) та 0,6% (для юридичних осіб). Земельним податком оподатковуються земельні ділянки підприємств, лісове господарство, тощо. Ставка податку коливається від 0,6% до 3,1%.ПДВ було введено в 1973 році. Його питома вага в доході бюджету становить близько 28%. Загальна ставка ПДВ складає 15%. З регулюванням економічних процесів у Франції пов’язано особливість німецького податкового законодавства: згідно з діючим законом про програмування економіки підприємство або група підприємств, що виявили бажання брати участь в реалізації економічної політики уряду, одержують в галузі оподаткування певні пільги. Тобто, платники податків Німеччини у скрутній або спірній ситуації можуть користуватися послугами податкових консультантів, роль яких можуть виконувати адвокати. Також перевагою є те, що турбуючись про збереження навколишнього середовища, в Німеччині ввели особливий екологічний податок. Основні недоліки податкової системи Німеччини:

  • недуже раціональна структура;

  • завищені податкові ставки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]