Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 2.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
134.08 Кб
Скачать

3. Права

Головний бухгалтер має право:

3.1. Давати підлеглим йому співробітникам і службам доручення, завдання по колу питань, що входять у його функціональні обов'язки.

3.2. Контролювати своєчасне виконання завдань і окремих доручень підлеглими йому працівниками.

3.3. Запитувати й одержувати необхідні матеріали й документи, що ставляться до питань діяльності Головного бухгалтера.

3.4. Вступати у взаємини з підрозділами сторонніх установ і організацій для рішення оперативних питань виробничої діяльності, що входить у компетенцію Головного бухгалтера.

3.4. Представляти інтереси підприємства в сторонніх організаціях з питань, що ставиться до компетенції Головного бухгалтера.

4. Відповідальність

Головний бухгалтер відповідає за:

4.1. Незабезпечення виконання своїх функціональних обов'язків, а також роботу підлеглих йому працівників з питань їхньої виробничої діяльності.

4.2. Недостовірну інформацію про стан роботи на довіреній ділянці, показники фінансово-господарської діяльності, несвоєчасне надання різних відомостей і звітності.

4.3. Невиконання наказів, розпоряджень і доручень директори підприємства.

4.4. Незабезпечення дотримання трудової й виконавської дисципліни працівниками, що перебувають у підпорядкуванні Головного бухгалтера.

5. Право підпису. Умови роботи

5.1. Головному бухгалтерові для забезпечення його діяльності надається право підпису організаційно-розпорядницьких документів з питань, що входять у його функціональні обов'язки, а також платіжних і інших фінансових документів.

5.2. Режим роботи Головного бухгалтера визначається відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку, установленими на підприємстві.

5.3. У зв'язку з виробничою необхідністю, Головний бухгалтер може виїжджати в службові відрядження (у т.ч. місцевого значення).

5.4. Для рішення оперативних питань по забезпеченню фінансово-господарської діяльності, Головному бухгалтерові може виділятися службовий автотранспорт.