Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР РП 31 / Зразок тексту КР для РП-31 / Гайсан_текст КР.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
448 Кб
Скачать

2.6 Інструкція по експлуатації програмного продукту

Програмний продукт встановлюється на комп’ютер користувача шляхом копіювання exe-файлу в окрему папку будь-якої назви. Файли даних можуть при цьому бути відсутні. Якщо ж вони вже є в наявності, їх слід також розташувати в тій самій папці.

Для визначення кількості місць на стоянці слід обрати пункт меню «Параметри стоянки». У вікні, що відкриється, задати необхідну кількість та натиснути на кнопку з надписом «Ввести». Після закриття вікна схематичне зображення стоянки буде приведене в відповідність до нових даних. Кнопка з надписом «Скасувати» закриває діалогове вікно без внесення змін до інформаційної бази та схеми автостоянки.

Заїзд автомобіля на стоянку реєструється в журналі диспетчера наступним чином:

  1. Виконується команда «В’їзд авто» пункту меню «Реєстраційний журнал».

  2. У діалоговому вікні, що відкриється, вводяться дані про клієнта та його авто, зі списку обирається номер місця (у списку зазначені лише вільні місця), в разі необхідності активізується прапорець з надписом «Постійний клієнт», натискається кнопка з надписом «Ввести», яка набуває доступу після визначення всіх даних.

  3. Дані про клієнта та його авто можуть бути введенні з реєстру постійних клієнтів, якщо вони попередньо були там зареєстровані. Для цього необхідно виділити рядок таблиці з потрібними даними та натиснути кнопку з надписом «Ввести». Вона є активною, коли виділений рядок не порожній.

  4. Виконання вище зазначених дій призведе до появи відповідного запису в журналі диспетчера автостоянки.

Виїзд автомобіля на стоянку реєструється в журналі диспетчера наступним чином:

  1. Виконується команда «Виїзд авто» пункту меню «Реєстраційний журнал».

  2. У діалоговому вікні, що відкриється, зі списку обирається номерний знак авто (в списку містяться номерні знаки всіх авто, що знаходяться в даний момент на стоянці).

  3. Натискається кнопка з надписом «Ввести». Це призводить до того, що в рядку журналу диспетчера, який містить обраний номерний знак і поле дати виїзду порожнє, будуть введені поточні дата і час в стовпцях з заголовками «Дата виїзду» та «Час виїзду».

Редагування даних в журналі диспетчера здійснюється з використанням однойменної команди пункту меню «Реєстраційний журнал». Технологічна операція виконується аналогічно введенню нових даних до журналу (команда «В’їзд авто»). Лише модифіковані результати заносяться на місце старих даних. Можливість редагування забезпечується лише в разі виділення не порожнього рядку в журналі диспетчера.

Видалення даних в журналі диспетчера здійснюється з використанням однойменної команди пункту меню «Реєстраційний журнал» без додаткового інтерфейсу.

Переглянути реєстрі постійних клієнтів та місць на автостоянці можна з використанням відповідних пунктів меню. Але змінювати їх неможливо, оскільки програмним засобом вжиті засоби безпеки щодо порушення цілісності інформаційної бази.

Висновки

Програмний продукт «Автостоянка» розроблений на основі завдання до курсової роботи. Він здійснює автоматизований облік даних про автомобілі, що користуються послугами автостоянки, фіксуючи дати, час їх заїзду та виїзду, місця, які вони використовували.

Програмний продукт супроводжується технічною документацією.

Для створення програмного продукту в якості інструментального засобу використано візуальне інтерактивне об’єктно-орієнтоване середовище програмування Delphi 7, що відповідає сучасним тенденціям розвитку технологій розробки програмного забезпечення.

Проведене тестування програмного продукту засвідчило його працездатність, повноту реалізації функціональних задач, відповідність кваліфікаційним вимогам. Об’єм вхідних даних для тестування є повним і достатнім для об’єктивності стверджень про якість розробленого програмного продукту.

Соседние файлы в папке Зразок тексту КР для РП-31