Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР РП 31 / Зразок тексту КР для РП-31 / Гайсан_текст КР.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
448 Кб
Скачать

Анотація

Курсова робота «Створення програмного продукту «Астостоянка»» складається з вступу, двох основних розділів, висновків, списку літератури та двох додатків. Програмний продукт реалізує автоматизацію функцій диспетчера автомобільної стоянки.

У вступі наведені тенденції розвитку комп’ютерних технологій та їх роль у сучасносному житті, обґрунтування доцільності створення програмних продуктів з їх використанням, сформульовані проблеми дослідження та мета курсової роботи.

В першій частині курсової роботи наведені розділи технічного завдання до програмного продукту, а саме: призначення програмного продукту, функціональні, кваліфікаційні та експлуатаційні вимоги.

Характеристика створеного програмного продукту наведена у другій частині курсової роботи. Тут представлені окремі розділи техно-робочого проекту: структура інформаційної бази, архітектура програмного продукту, опис інтерфейсу з користувачем, план тестування, інструкція по експлуатації програмного продукту.

У висновках підведені підсумки виконання курсової роботи.

Список літератури містить перелік літературних джерел, які були використані при виконанні курсової роботи.

В додатках наведені текст та результати тестування програмного продукту.

ВСТУП

В наш час люди самого різного віку, професій та уподобань не уявляють своє повсякденне життя без комп’ютерів та інформаційних технологій. В недалекому майбутньому розвиток Інтернету та безготівкових електронних систем грошового обігу можуть привести до того, залишати своє житло людина захоче лише для спілкування з природою та заняття спортом – решта, включаючи роботу він зможе робити вдома.

В інформаційних технологіях є все: інформатика, математика, фізика, ремесло дизайнера тощо. Інформаційні технології є кругом: в лінгвістиці, біології, економіці, медицині, тощо.

Комп’ютер позбавив людину від багатьох рутинних обов’язків та чисто механічних занять, звільнив час для наукових та творчих винаходів. Крім того, перший комп’ютер став тараном для прориву в інформаційній технології – на ньому, а не на логарифмічні лінійці або арифмометрі велися розрахунки для створення наступного покоління обчислювальної техніки. Прогрес в інформаційних технологіях не крокує, а летить стрімголов, випереджаючи всі прогнози. Тобто, і тому, хто забажає працювати і робити кар’єру в сфері інформаційних технологій, прийдеться все життя бігти, якщо не попереду, то в крайньому разі “в ногу з прогресом”, хоча в цій самій гонці ноги як раз і не беруть участь, зате голова працює безперервно.

Людині початку ХХІ століття важко спостерігати за розвитком інформаційних технологій з боку - бажаємо ми того, чи ні, ми знаходимося в середині цього процесу. Тому важко відповісти на питання “Хто такий спеціаліст з інформаційних технологій” Раніше було так: де знаходився комп’ютер, там і працювали ці спеціалісти. Сьогодні розповсюдження нових технологій розмиває границі між професіоналами та людьми, які використовують їх досягнення як інструмент для своєї роботи. Комп’ютерні, офісні та бізнес-технології стають нероздільними. Програміст регулярно переходить в нову версію язика програмування і в той же час є користувачем написаних до нього програм. Крупний бізнесмен для успішного продовження своєї діяльності оволодіває сучасними інформаційно-аналітичними системами та самостійно вносить туди важливі саме для його бізнесу зміни. Навіть скромний секретар діловод невеликої фірми не тільки постійно навчається оволодівати новою оргтехнікою, а й пише макроси для полегшення своєї роботи.

Інформаційні технології невпізнанно перетворюють існуючі роками професії верстальника, музиканта, комерсанта. Сьогодні художник, який володіє визначеним набором знать з галузі інформаційних технологій, може зайнятися дизайном Інтернет-сайтів або комп’ютерною графікою, а завтра інформаційні технології можуть запропонувати йому зовсім інший вид діяльності.

Навіть такі професії, як програміст, розробник обчислювальної техніки, системний адміністратор, які належать на перший погляд виключно до інформаційних технологій, на практиці тісно пов’язані з некомп’ютерними спеціальностями. В майбутньому суспільству знадобляться спеціалісти, які володіють одночасно двома, а то й трьома професіями, в першу чергу на стику інформаційних технологій з економікою, фінансами, менеджментом, безпекою.

Метою курсової роботи є створення програмного продукту «Автостоянка» , який здійснює автоматизований облік місць та сприяє ефективному наданню послуг за сучасними технологіями.

Курсова робота складається з вступу, двох основних розділів, висновків, переліку використаних джерел та літератури, а також двох додатків. Програмна документація розрахована як на програмістів, так і на користувачів програмного продукту. В додатках наведено результати тестування програмного продукту та програмний код.

Соседние файлы в папке Зразок тексту КР для РП-31