Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Приклад дипломний проект Засоби діагностики .doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
88.06 Кб
Скачать

2. Мета дипломної роботи

Дипломна робота – кваліфікаційна робота, що присвячена вирішенню завдань, віднесених в освітньо-кваліфікаційній характеристиці до проектної, технологічної та технічної функцій, передбачає виконання технічного завдання і створення програмного продукту за темою роботи.

Дипломна робота вміщує інформаційну базу яка відповідає меті об’єктивного контролю ступеню досягнення кінцевих цілей освітньо-професійної підготовки фахівця, охоплює відповідні змістові модулі передбачені для контролю під час державної атестації (ОПП додаток Г) випускників.

3. Складові дипломної роботи

Склад дипломної роботи визначається завданням на її виконання.

Дипломна робота включає:

  • Характеристику предметної області та аналіз існуючих програмних систем по даній предметній області.

  • Постановку задачі.

  • Розробку технології створення програмного продукту відповідно до поставленої задачі.

  • Опис інтерфейсу розробленої програми та створення інструкцій для користувачів.

  • Техніко-економічний аналіз проекту.

4. Напрями і тематика дипломних робіт

Основним спрямуванням дипломних робіт визначено розробку нового програмного забезпечення.

Тематика дипломних робіт обумовлюється змістом підготовки техніків-програмістів відповідно до вимог складових ГСВО освітньо-професійної програми та освітньо-професійної характеристики (нормативних та вибіркових частин) з урахуванням розширення сфери використання зазначених фахівців на підприємствах і в організаціях, зокрема тих, що спеціалізуються на розробці програмного забезпечення.

Тематика дипломних робіт повинна відповідати сучасному стану і перспективам розвитку комп’ютерних технологій. Дипломна робота являє собою проектну або інструментальну розробку, в якій реалізується актуальне завдання для напрямку „Програмна інженерія” з дослідження предметної області і проектування програмних систем.

Рекомендується вибирати теми, що пов’язані з автоматизацією проектування, організацією обчислювальних процесів в комп’ютерних системах, комплексах та мережах з використанням сучасних автоматизованих систем, моделюванням, прогнозуванням, візуалізацією, розробкою інформаційно-пошукових систем, експертних систем, баз даних, WEB-технологіями, питаннями аналізу й обробки даних, прогнозування, керування та іншими напрямами сучасних інформаційних технологій.

5. Вимоги до змісту дипломних робіт відповідної тематики

Зміст дипломних робіт визначається змістом підготовки фахівців відповідно до вимог освітньо-професійної програми та освітньо-кваліфікаційної характеристики (нормативних та вибіркових складових ГСВОУ).

Особливі умови щодо програмування визначає керівник у завданні на написання дипломної роботи на основі предметної області, яку вивчав студент під час проходження виробничої переддипломної практики на підприємствах і організаціях – базах практики.

Робота виконується за технічним завданням, яке передбачає такі розділи:

Вступ. Визначається мета дипломної роботи, надається опис і загальна характеристика предметної області дипломної роботи, аналітичний огляд подальшого розвитку даної предметної області.

Аналіз існуючих програмних засобів. Передбачає аналітичний огляд програмних систем по даній предметній області, аналіз їх основних функціональних можливостей та вимог щодо подібних продуктів.

Постановка задачі. Вибір предметної області, визначення послідовності розробки програмного забезпечення і кінцевої мети створення програмного забезпечення.

Технологія створення програмного продукту.

    • Створення функціональної моделі програми за допомогою відповідної методології (SADT).

    • Визначення основних елементів програми, що проектується за допомогою UML – діаграм з визначенням шляхів обміну потоків інформації між користувачами в межаг системи.

    • Вибір об'єктно-орієнтованого середовища для створення програмного забезпечення по заданій предметній області.

    • Створення структурної схеми бази даних для заданої предметної області та СКБД для керування базою даних, що створюється.

    • Створення програмних модулів – складових програмного продукту для забезпечення функцій передбачених завданням.

    • Налагодження програми, аналіз отриманих результатів, висновок про відповідність програми технічному завданню та темі дипломної роботи.

    • Розробка інструкцій користувачів розробленого програмного продукту.

Техніко-економічний аналіз роботи з визначенням вартості та показників трудомісткості, обсягу витрат на роботу та впровадження програмного продукту, терміну його окупності та економічної ефективності програми в цілому.

Заходи з охорони праці та навколишнього середовища при експлуатації розробленого програмного забезпечення.