Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 4.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
118.32 Кб
Скачать

Зміна розміру або розміщення зображення під час виконання (windows forms)

Якщо елемент управління Windows Forms PictureBox використовується на формі, є можливість за допомогою властивості SizeMode:

  • Вирівняти лівий верхній кут малюнка по лівому верхньому куту елементу управління

  • Помістити малюнок в центрі елементу управління

  • Змінювати розміри елементу управління відповідно до розмірів малюнка, що відображується

  • Змінювати розміри малюнка відповідно до розмірів елементу управління

Розтягування кордонів малюнка (особливо в растровому форматі) може привести до погіршення якості зображення. Метафайли, в яких перераховані інструкції для створення зображень під час виконання, краще підійдуть для розтягування меж, чим растрові зображення.

Щоб задати значення властивості SizeMode під час виконання треба встановити властивості SizeMode значення Normal (по замовчуванню), AutoSize, CenterImage або StretchImage.

Значення Normal означає, що малюнок знаходитиметься у верхньому лівому кутку елементу управління, якщо малюнок більший за елемент управління, то нижній і правий краї малюнка будуть обрізані.

Значення CenterImage означає, що малюнок знаходитиметься в центрі елементу управління; якщо малюнок більший за елемент управління, то краї малюнка будуть обрізані.

Значення AutoSize означає, що розмір елементу управління змінюється залежно від розміру малюнка. Значення StretchImage, навпаки, означає, що розмір малюнка змінюється залежно від розміру елементу управління.

У прикладі, представленому нижче, мається на увазі, що елемент управління PictureBox вже доданий у форму.

Private Sub StretchPic()

' Stretch the picture to fit the control.

PictureBox1.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage

' Load the picture into the control.

' You should replace the bold image

' in the sample below with an icon of your own choosing.

PictureBox1.Image = Image.FromFile _

(System.Environment.GetFolderPath _

(System.Environment.SpecialFolder.Personal) _

& "\Image.gif")

End Sub

Загальні відомості про елемент управління numericupdown (windows forms)

Елемент управління NumericUpDown є поєднанням текстового поля і пари кнопок із стрілками для вибору значення користувачем. Він виводить і задає окреме числове значення в списку варіантів фіксованих числових значень. Користувач може збільшувати і зменшувати число, натискуючи кнопки із стрілками вгору і вниз або клавіші із стрілками ВГОРУ і ВНИЗ, а також записуючи число в області текстового поля елементу управління. При натисненні клавіші із стрілкою ВГОРУ число збільшується до максимуму; при натисненні клавіші із стрілкою ВНИЗ число зменшується до мінімуму.

Завдяки своїм універсальним функціональним можливостям, цей елемент управління – очевидний вибір для створення регулювальника гучності додатка музичного програвача. Елемент управління NumericUpDown використовується в багатьох додатках панелі управління Windows.

Значення, що виводяться, можуть бути представлені в текстовому полі елементу управління в різних форматах, у тому числі в шістнадцятковому.

Ключові властивості елементу управління: Value, Maximum (значення по замовчуванню – 100), Minimum (значення по замовчуванню – 0), and Increment (значення по замовчуванню – 1). Властивість Value встановлює поточне значення, вибране елементом управління. Властивість Increment задає крок зміни значення при натисненні кнопки із стрілкою вгору або вниз. При знятті фокусу з елементу управління будь-які введені дані перевіряються на відповідність з мінімальним і максимальним числовими значеннями. Для збільшення швидкості переміщення елементу управління залежно від безперервності натиснення користувачем клавіш із стрілкою вгору і вниз можна використовувати властивість Accelerations. Основними методами цього елементу управління є методи UpButton і DownButton.