Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Budivn_2007.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
9.24 Mб
Скачать

4.4 Постановка завдань і контроль за їхнім виконанням

Завдання на виготовлення мостових конструкцій і будівництво моста ставляться усно з врученням при необхідності формалізованих схем, відомостей чи завдань.

Начальнику пункту заготівлі мостових конструкцій указуються вантажопідйомність моста, район заготівлі матеріалів, тип і кількість мостових конструкцій, що виготовляються, типова схема ПЗМК і схема розкряжовки хлистів (рис.4.4—4.6), терміни готовності мостових конструкцій, порядок і шляхи доставки до місця будівництва чи складування.

При необхідності після складання схеми моста йому вручається відомість мостових конструкцій, що підлягають виготовленню.

Начальник ПЗМК при постановці завдання командирам підрозділів і розрахунків указує кількість, діаметр (сортамент) і довжину колод (прокату), терміни, порядок і місця їхньої заготівлі, а також способи доставки на ПЗМК, терміни, кількість і розміри елементів і конструкцій, що виготовляються.

Завдання на заготівлю лісоматеріалу і його розпилювання оформляється в письмовому виді (форми № 5 і 6 додатка 13 Керівництва).

Начальнику будівництва моста вказуються місце будівництва моста, його вантажопідйомність і термін готовності, тип і кількість виділюваних мостових конструкцій, що виділяються, і порядок їх до ставки до місця будівництва, орієнтований обсяг робіт і попередні дані інженерної розвідки.

При виконанні завдання він повинний мати схему моста (форма № 3 додатка 13 Керівництва), що розробляє, як правило, особисто.

При постановці завдання підлеглим начальник будівництва моста вказує створ, вантажопідйомність моста, ділянки будівництва, шляхи підвозу мостових конструкцій і місця їхнього вивантаження, шляхи слідування розвантажених машин, місця розташування резерву сил, засобів і конструкцій, способи проведення робіт. Кожному начальнику ділянки будівництва моста він вручає схему моста (форма № 3 додатка 13 Керівництва) і виписку з відомості конструкцій моста (форма № 4 додатка 13 Керівництва), а командиру розрахунку подачі елементів — письмове завдання (форма № 7 додатка 13 Керівництва).

Кількість кувань і цвяхів, необхідних для зведення однієї пролітної будови чи опори, приведено в додатку 2 Керівництва.

Облік мостових конструкцій, що виготовляються, повинний бути організований так, щоб у будь-який момент знати, скільки конструкцій виготовлено, скільки, коли і куди відправлено і скільки є на місці.

Особливу увагу варто приділяти контролю за якістю виготовлення мостових конструкцій і будівництва моста.

Питання до четвертого розділу

1. Які розрахунково-довідникові документи використовуються при виробленні рішення на будівництво дерев’яного низьководного мосту ?

2. Які типові документи використовуються при виробленні рішення на будівництво дерев’яного низьководного мосту?

3. Які формалізовані документи використовуються при виробленні рішення на будівництво дерев’яного низьководного мосту?

4. Що необхідно з’ясувати при виробленні рішення на будівництво дерев’яного низьководного мосту ?

5. Що враховується при оцінці обстановки ?

6. Які рекомендації необхідно враховувати при виборі типу проміжних опор?

7. Як визначається найменша допустима величина прольоту моста за умовами підмиву опор?

8. Як визначається положення берегової опори ?

9. В залежності від чого вибирається тип конструкцій дерев’яних пролітних будов і величина прольоту для мостів основної, пониженої і підвищеної вантажопідйомності?

10. По якій формулі визначається довжина паль для забивки їх на максимальну глибину ?

11. Що відображається на карті при нанесенні рішення на будівництво мосту?

12. Як ставляться завдання на виготовлення мостових конструкцій і будівництво моста?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]