Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Informatika / Palaguta_K.O.Individ._zavd._dlya_provedennya_treningu_z_komp'yut._tehnologiy.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
7.46 Mб
Скачать

Варіант №24

1. Завантажити текстовий редактор WordPad, створити в ньому презентацію продукції Oriflame. Параметри полів документа встановити рівними 1.5 см, відступ першого рядка встановити рівним 2,5 см. До різних ділянок тексту повинні бути застосовані різні способи форматування. У текст вставити дату за допомогою панелі інструментів.

  1. Завантажити графічний редактор Paint, створити логотип компанії і вставити його за допомогою буфера обміну в текст, створений за допомогою редактора WordPad.

  2. Відкрити текстовий редактор Блокнот і записати у ньому вираз 640/0,15+1490/26=. Через буфер обміну підрахувати його значення за допомогою Калькулятора; відповідь скопіювати у документ WordPad.

  3. За допомогою редактора формул вставити у текстовий документ вираз п.3

  4. Зберегти отриманий текстовий документ у файлі з іменем “Oriflame” у папці “Мої документи” і на дискеті.

Варіант №25

1. Завантажити текстовий редактор WordPad, створити в ньому оголошення у газеті про продаж квартири. Параметри полів документа встановити рівними 3 см, відступ першого рядка встановити рівним 1,5 см. До різних ділянок тексту повинні бути застосовані різні способи форматування. У текст вставити дату за допомогою панелі інструментів.

2. Завантажити графічний редактор Paint, створити тематичний малюнок і вставити його за допомогою буфера обміну в текст, створений за допомогою редактора WordPad.

  1. Відкрити текстовий редактор Блокнот і записати у ньому вираз 2400*0,2-730/0,75=. Через буфер обміну підрахувати його значення за допомогою Калькулятора; відповідь скопіювати у документ WordPad.

  2. За допомогою редактора формул вставити у текстовий документ вираз п.3

  3. Зберегти отриманий текстовий документ у файлі з іменем “Квартира” у папці “Мої документи” і на дискеті.

2.4 Завдання за темою “Створення текстових документів з використанням редактора Microsoft Word”

Під час виконання практичного завдання у відповідності з індивідуальним варіантом потрібно:

  1. Створити текстовий документ із застосуванням аналогічних способів форматування. При необхідності заповнити бланк документу.

  2. Встановити ліве і нижнє полі – 25 мм, верхнє – 20 мм, праве – 15 мм.

  3. Скопіювати документ у вікні редагування.

  4. Створити колонтитули, в яких міститься прізвище студента та дата роботи.

  5. Розставити номери сторінок.

  6. Встановити міжрядковий інтервал – 1,3.

  7. Роздрукувати документ.

  8. Зберегти документ на жорсткому магнітному диску та на дискеті.

  9. Описати у звіті основні операції, що виконувалися під час роботи над темою.

Варіант № 1

З розвитком товарно-грошових відносин гроші починають виконувати і функцію платежу, тобто стають засобом оплати бор­гового зобов'язання, коли продавець є кредитором, а покупець — боржником. Засобом обігу в таких відносинах є вексель — пись­мове боргове зобов'язання, яке дає його власнику (векселетримачеві) право вимагати від боржника (векселедавця) зазначену в ньому суму платежу після закінчення встановленого терміну. Пе­реходячи з рук у руки, векселі утворюють вексельний обіг. Бан­ки, які виникають ще в середньовіччя, скуповують звичайні век­селі й розплачуються банківськими векселями, або банкнотами, які є кредитними грошима. Ці гроші — найбільш розвинута форма (сим­вол) вартості, вони певною мірою виконують основні функції грошей як загального еквівалента,

Кредитні гроші — найрозвинутіша форма грошей, яка є знаком (символом) вартості, виконує роль загального еквівалента, забез­печує рух позичкового капіталу та еволюцію кредитних відносин.

Такими грошима є чеки — письмове розпорядження влас­ника поточного рахунку в банку про виплату певній особі зазна­ченої в ньому суми грошей.

Історично кредитні гроші з'явилися на базі металевого обігу і спершу були знаком золота і знаком кредиту. Вони служили додатковим елементом у платіжно-розрахунковому механізмі, основу якого становлять повноцінні гроші. Однак уже наприкін­ці XVII ст. починається емісія нерозмінних на золото банкнот, стабільність яких забезпечується кредитом. Тому банкнота пос­тупово втрачає властивість бути знаком золота і в другій полови­ні XX ст. стає лише знаком кредиту. Розвиток кредитних відно­син створює можливість виплачувати позики через взаємні зара­хування боргових зобов'язань без залучення готівки.