Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Invest_Fin_BS-12_Rudenok / Тести.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
240.64 Кб
Скачать

18. Чім відрізняється інвестор від учасника інвестиційної діяльності:

А. Інвестор вкладає власні, позичені або залучені кошти в об’єкти інвестування, приймає рішення щодо форм і способів їх використання, несе повну майнову та фінансову відповідальність за результати використання інвестованих коштів, учасник забезпечує реалізацію інвестицій на основі відповідних договірних умов з інвестором.

Б. Інвестор - це суб'єкт господарювання, що здійсню­є практичні дії щодо реалізації інвестицій, а учасник особа, яка отримала від інвестора у власність або в користування майно, майнові пра­ва та інші цінності, що мають ринкову вартість, і використо­вує їх у власній господарській діяльності, включаючи подаль­ше інвестування.

В. Інвестор – це юридична особа, а учасник – фізична особа.

19. Перебувають на регу­люванні фінансових потоків і заінтересовані в тому, щоб вкла­дені інвестиції довгий час знаходились в їх розпорядженні, а також в направленні отриманого прибутку на реінвестування:

А. Великі інвестори.

Б. Трудові колективи інвестованих підприємницьких структур.

В. Адміністрація (менеджери).

20. Організація, яка володіє контрольними пакетами акцій інших компаній з метою здійснення контролю і управління ними, називається:

А. Промислово-фінансова група.

Б. Транснаціональна корпорація.

В. Холдингова компанія.

21. Розміщувати інвестиції у будь-які об'єкти, крім тих, інвестування в які заборонено або обмежено законодавством, самостійно визначати мету, напрямки, види й обсяги інвестицій, залучати для їх реалізації на договірній основі будь-яких учасників інвестиційної діяльності, у тому числі шляхом організації конкурсів і торгів, залучати фінансові кошти у вигляді кредитів – це:

А. Права суб’єктів інвестиційної діяльності.

Б. Обов’язки суб’єктів інвестиційної діяльності.

В. Принципи суб’єктів інвестиційної діяльності.

22. Подавати фінансовим органам декларацію про обсяги і джерела здійснюваних інвестицій, одержувати дозвіл на виконання будівельних робіт, одержувати позитивний висновок експертизи проекту будівництва, одержувати позитивний висновок державної експертизи інвестиційної програми (проекту) – це:

А. Права суб’єктів інвестиційної діяльності.

Б. Обов’язки суб’єктів інвестиційної діяльності.

В. Принципи суб’єктів інвестиційної діяльності.

23. Організації, що виконують в інвестиційному процесі функції перевірки фінансово-господарської діяльності як самого інвестора, так і його партнерів, називаються:

А. Інжиніринго-консалтингові фірми.

Б. Аудиторські фірми.

В. Посередницькі фірми.

24. Чім відрізняється прямий вплив держави на інвестиційну діяльність від непрямого:

А. При прямому впливі держава виступає інвестором в об’єкти та продукцію, яка має загальнонаціональний характер (здійснює інвестування соціальної сфери), при непрямому держава впливає на інвестиційне середовище (створюючи макроекономічний інвестиційний клімат, розвиваючи грошово-кредитну сферу).

Б. До прямого впливу держави відноситься: регулювання фондового ринку, амортизаційна політика, законодавче забезпечення захисту інвестицій, регулювання умов іноземного інвестування, до непрямого: регламентування умов фінансової та господарської діяльності підприємств (податки, охорона праці, екологічні нормативи, стандартизація продукції).

В. Прямий та непрямий впливі – це інструменти впливу держави на інвестиційну діяльність, які реалізуються однаково.