Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Охрана Галя.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
92.67 Кб
Скачать

6.4 Вимоги безпеки під час виконання робіт із застосуванням планувальників балласту

Небезпечні фактори, працюючі машини та їх робочі органи та пересуваємі ними предмети, струм генератора машин важкого типу , робота на крутих віткосах насипу та виямки, при розробці грунту знаходитись на території робіт.

Шкідливі фактори: запиленість, загазованість, шум, вібрація, випаровування креозоту, кліматичні умови,магнітне випромінювання.

На час проходу поїзда по сусідній колії робота машини з планувальником повинна бути припинена, а крила дозатора прибрані в межі її габариту.

Під час роботи планувальника баласту його боковим плугам заважають заземлення опор контактної мережі, тому їх слід відвести за край габариту планувальника у робочому стані без порушення його цілісності.

Не дозволяється під час роботи планувальника баласту знаходитися біля щіткового пристрою та бокових плугів ближче 10 м.

Під час розвороту поворотного конвеєра планувальника баласту в бік близькорозташованих мереж і викиду забруднення в їх бік, треба виконувати вимоги НПАОП 60.1-1.48-00.

6.5 Роботи із застосуванням колієукладальних кранів

Небезпечні фактори: робочі органи машини , падіння с висоти,відрив строп та дроту.

Шкідливі фактори: підвищення або пониження температури, вологості повітря робочої зони; підвищений шум, вібрації,та інші явища.

Роботи із застосуванням колієукладальних кранів виконуються відповідно до вимог чинного законодавства.

Під час стикування утримувати ланки необхідно направляючою штангою за головку рейки на відстані не ближче 0,4 м від стику.

Не дозволяється перебувати та проходити між завантаженими не закріпленими пакетами ланок, перебувати між ними в момент перетягування, а також перебувати на відстані менше 10 м від троса в момент перетягування пакетів ланок.

Під час проходження колієукладального (колієрозбирального) поїзда до місця роботи і назад пакети ланок на платформах повинні бути надійно закріплені спеціальними пристроями.

На час пропуску поїзда по сусідній колії робота колієукладального крана та перетягування пакетів повинні бути припинені і забезпечений габарит для безпечного пропуску поїзда.

Не дозволяється виконувати колійні роботи позаду і попереду колієукладальних кранів на відстані менше 25 м, знаходитися на піднятому вантажі, переходити і знаходитися під піднятим вантажем, а також ближче 1м збоку від нього.

Робітники, які входять до складу бригади, що обслуговує колієукладальні крани, повинні бути забезпечені захисними касками та рукавичками.

Не дозволяється обслуговуючому персоналу рейкоукладачів під час роботи користуватися передніми дверима кабіни. Ці двері повинні бути на час роботи зачинені на замок, а підвісна драбина знята.

6.6 Вимоги безпеки під час виконання робіт із застосуванням хопер-дозаторів

Небезпечні фактори: , виліт каміння с під машини. обладнання і їх елементи.

Шкідливі фактори: кліматичні умови, підвищений шум, вібрації,та запиленість інші явища.

Не дозволяється особам, що обслуговують поїзд під час навантаження і розвантаження:

– перебувати усередині кузова;

– пролазити через відкриті люки в кузов;

– виконувати регулювання механізмів і знаходитися в зоні підняття й опускання дозаторів у разі включення повітря в робочу магістраль;

– перебувати в зоні роботи екскаватора або під бункером у разі бункерного завантаження.

Перед заповненням повітрям робочої магістралі необхідно переконатися у відсутності людей усередині хопер-дозаторів, а також на відстані 1 м від розвантажувально-дозувальних механізмів.

Заповнення повітрям робочої магістралі дозволяється тільки після оповіщення працівників; команда про заповнення подається керівником роботи.

Під час пропуску поїзда по сусідній колії розвантаження баласту з хопер-дозатора припиняється, а бригада, що обслуговує поїзд, повинна зійти на узбіччя або піднятися на площадки вагонів.