Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
102.4 Кб
Скачать

1 Бд по гальванотехнике

2 БД по ЭЛХ-технологиям

3 Потенциалы, токи обмена

4 Проводимость, диффузия

5 Теплофизические данные

6 Атомные массы

7 Плотности растворов

8 Растворимость веществ

9 Платежи за сбросы

10 Зарядно-разр. хар. ХИТ

…………………………….

11 Соотношения

В Ы Х О Д Enter

Опції 1, 2, 3 дають доступ до окремих тематичних груп файлів. При активації цих опцій відкриваються нові відповідні меню глибшого рівня, наведені далі.

Всі інші опції 4 –10 меню БД виводять на екран окремі файли, де інформація також може бути представлена декількома таблицями.

Система побудована так, що вона має можливість розширювати базу даних.

1 БД по гальванотехнике

  1. Нормативы

  2. Обезжиривание

3 Травление

4 Полирование

5 Цинкование

6 Никелирование

7 Хромирование

8 Меднение

9 Благородные металлы

10 Сплавы

11 Лужение

12 Металлизация диэлектриков

13 Cd, Fe, Pb

14 Фосфатирование

В Ы Х О Д Enter

2 БД по ЭЛХ-технологиям

1 Электросинтез

2 Гидроэлектрометаллургия

3 Металлургия расплавов

4 Источники тока

5 Электродиализ

6 Молекулярная электроника

В Ы Х О Д Enter

3 Потенциалы, токи обмена

1 таблица 1

2 таблица 2 Ео

3 таблица 3 Ео

В Ы Х О Д Enter

4) «Информация о системе » . Ця опція відкриває на екрані інформаційний файл, в якому коротко описаний матеріал даного розділу - структура, функції і найважливіші правила роботи в системі «ЕЛЕКТРА».

5) «Создание и запуск программ *.FOR». При активації цієї опції спочатку на екран у вікно системної програми «View» виводиться інформація про техніку роботи з фортран-програмами. Для того, щоб вийти з вікна інформації (в ньому неможливо робити записи – матеріал тільки для читання) і перейти в наступний стан, потрібно натиснути клавішу «Esc».

Далі з’являється табличка меню з пропозицією дати ім’я (латинськими буквами) програмі, яку потім пишуть у вікні текстового редактора Турбопаскаля. Програма повинна мати розширення *.FOR. Якщо в системі вже існує заготовка потрібної програми (наприклад, результат розпочатої раніше роботи) , і на запит ввести її ім’я, текст цієї заготовки буде виведений на екран в текстовому редакторі Турбопаскаля.

Можна також в порожньому вікні редактора викликати потрібну фортран-заготовку чи програму стандартними командами меню редактора «F10» «File» «Open» («F10» «Файл» «Открыть») .

Після складання або коректування програми, написаною мовою Фортран, її потрібно запам’ятати (клавіша «F2»). Запуск програми на трансляцію і виконання здійснюється автоматично при виході з редактора Турбопаскаля стандартною командою «Alt+X» (одночасно натиснути дві клавіші).

В системі використовується фортран-транслятор WATFOR77. Результат роботи програми потрібно записувати в спільний файл REZ.REZ, і його потрібно відкрити в тексті програми з ім”ям «хххх.FOR» спеціальним оператором, який має вигляд

OPEN (UNIT=4, FILE='REZ.REZ', STATUS='UNKNOWN')

Оператор OPEN розміщується після операторів REAL,DATA, DIMENSION, але перед першим оператором WRITE (4,7) .

UNIT=4 – посилання на номер 4 логічного виводу (можна сказати, що це номер файла, який відкривається – їх може бути декілька різних з різними назвами). Це перше число в операторі WRITE – його обирають довільно в інтервалі 1-10. 7- помітка оператора FORMAT (будь-яке число, не більше 5 знаків, менше за 32000).

В кінці програми (в будь-якому місці після останнього оператора WRITE) потрібно закрити пристрій логічного виводу оператором фортрана

CLOSE(UNIT=4)

Правила роботи з фортран-програмами див. в п.1.1.

6) «Просмотр библиотеки файлов» . Активація цієї опції виводить на екран меню з переліком типів файлів.

файлы *.REZ

файлы *.BAS

файлы *.LST

файлы *.DOC

файлы *.DAT

файлы *.PAS

файлы *.FOR

*.*

Date & Time

C L O S E FUNCTION

Це меню забезпечує прямий доступ до файлів БД і програм на алгоритмічних мовах. Механізмом прямого доступу найчастіше користуються в таких ситуаціях:

  • при пошуку помилок в фортран-програмах (п.1.1) через файли ***. LST, які транслятор фортрана завжди утворює при кожному запуску програми (п.1.1);

  • при звертанні до файла «SERIES.REZ» в кінці роботи;

  • при широкому тематичному пошуку в БД .

  • при оцінюванні складу файлової системи і пошуку потрібної програми.

Опція “Date & Time» дозволяє коректувати дату і час шляхом прямого звертання до процесора ПК. Режимів роботи опції два – View (подивитись і зафіксувати час) і Set- відкоректувати дату і час. Ця функція корисна – в файлі «SERIES.REZ» система записує дату і час одержання кожного результату, і ці записи дозволять відрізняти матеріали, одержані при моделюванні в різні дні і різний час.

Соседние файлы в папке Материалы по электра