Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

РЕЦЕНЗІЯ Навч.пос. БЖД

.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
12.75 Кб
Скачать

РЕЦЕНЗІЯ

на навчально-методичний посібник «Безпека життєдіяльності» для студентів спеціальностей:

6.010104.21. Професійна освіта. Гірництво.

6.010104.06. Професійна освіта. Комп’ютерні технології.

6.010104. Професійна освіта.

Навчально-методичний посібник «Безпека життєдіяльності» написаний українською мовою, об'ємом 9,4 умовних друкованих аркушів, підготовлений доц. Романенко В.П., містить 5 рисунків, 6 таблиць відповідає вимогам програм підготовки за визначеними фахами.

Посібник включає інформацію стосовно класифікації видів надзвичайних ситуацій, причин та основних завдань по ліквідації їх наслідків, питань пов’язаних з прогнозуванням та оцінкою наслідків і дій населення в надзвичайних ситуаціях. Приведено основні способи та прийоми надання першої допомоги потерпілим. Розглянуті правові та організаційні питання безпеки життєдіяльності людини, шкідливі та небезпечні фактори середовища та їх вплив на життєдіяльність людини. Достатню увагу приділено психофізіологічним аспектам безпечної життєдіяльності, у тому числі ролі умовних та безумовних рефлексів, аналізаторів і т.і.

Вважаємо за доцільне рекомендувати посібник «Безпека життєдіяльності», підготовлений В.П. Романенко, до затвердження Науково-методичною радою Української інженерно-педагогічної академії й тиражування у кількості 50 примірників.

Доцент, канд.техн.наук М.М. Налисько