Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otchetik.docx
Скачиваний:
128
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
88.62 Кб
Скачать

ЗМІСТ

Вступ…………………………………………………………………………......…2

1. Загальна частина……………………………………………………………..3-20

1.1. Характеристика навчального закладу…………………………………..….3-6

1.2. Характеристика предмету………………………………………………….7-10

1.3. Трафаретний друк…………………………………..… …………………11-12

1.4 Види лекцій та їх класифікація……………………………………………13-20

2.Методична частина…………………………………...………………………..21-23

2.1.Розробка дидактичного проекту заняття……………….………………..21-22

2.2.Розробка сценарію уроку………..…………………………………………..23

Висновок

Список використаної літератури

Додатки

ВСТУП

У системі професійної підготовки майбутніх інженерів-педагогів важлива роль належить педагогічній практиці. Педагогічна практика студентів-випускників освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» є завершеним етапом у підготовці фахівця, вона засвідчує не тільки загальний рівень фахової, психолого-педагогічної та методичної компетентності, але й певним чином впливає на остаточне професійне самовизначення майбутнього інженера-педагога.

Педагогічна практика спрямована на те, щоб забезпечити адаптацію студента до професійно-педагогічної діяльності в умовах навчального закладу, а саме необхідно залучити до безпосередньої професійної діяльності, сприяти формуванню правильних уявлень про майбутню професію; поглибити збагатити спеціальні, технічні та психолого-педагогічні знання, удосконалити їхнє застосування на практиці; розвити педагогічне мислення і творчий дослідницький підхід до педагогічної діяльності; сформувати уміння проектування власну педагогічну діяльність і результати її в реальних умовах ВНЗ; здійснювати самооцінку власної діяльності.

Завдання практики полягають у тому, щоб ознайомитися детальніше з академією: вивчити організацію педагогічного процесу, документацію, у якій відображено зміст професійної підготовки і вимоги до майбутніх фахівців; ознайомитись з основними напрямками роботи педагогічного колективу навчального закладу; вивчити досвід навчальної, методичної, виховної роботи викладача; провести уроки й оцінити ступінь реалізації власного проекту; удосконалювати техніку педагогічного спілкування; підібрати матеріали щодо підготовки додержавного екзамену з педагогіки та методики професійного навчання; розробити дидактичний проект навчання окремих тем навчального матеріалу із загально-професійних та професійних заходів.

1. Загальна частина.

1.1. Характеристика навчального закладу.

Українська інженерно-педагогічна академія – сучасний спеціалізований освітній і науковий центр, ліцензований і акредитований Міністерством освіти і науки України. Академія широко відома за межами України, вона є членом Міжнародної організації інженерної педагогіки (IGIP).

Історія академії розпочалася в 1958 році, і з тих пір незмінним залишається високий рівень підготовки фахівців, які на базі інженерних знань і глибокої психолого-педагогічної підготовки отримують інженерну і педагогічну спеціальності. Це дає можливість випускникам академії здійснювати важливу соціальну, професійну, виробничо-технологічну діяльність із забезпечення високого рівня навчання в системі професійної освіти: викладачів, методистів, майстрів виробничого навчання в професійно-технічних навчальних закладах (технікумах, коледжах, ПТУ, ліцеях і загальноосвітніх школах) та висококваліфікованих інженерів для промислових підприємств.

Сьогодні академія – це близько 10 тис. студентів, які здобувають знання на 6 факультетах академії. 23 кафедри академії забезпечують навчання студентів із гуманітарних, фундаментальних, загальноінженерних і спеціальних дисциплінах. До складу академії входять:

Навчально-науковий професійно-педагогічний інститут, м. Артемівськ та Слав'янськ;

Стахановський навчально-науковий інститут гірничних та освітніх технологій.

Система освіти в академії здійснює безперервну багаторівневу підготовку за освітньо-кваліфікаційними рівнями: бакалавр-фахівець-магістр. Підготовку майбутніх фахівців здійснюють висококваліфіковані викладачі, доктори наук та кандидати наук.

Студенти академії денної і заочної форми навчання, мають можливість отримати другу спеціальність, а також робочу професію. Ефективно діє система підготовки науково-педагогічних кадрів, яка включає докторантуру й аспірантуру.

В академії працюють наукові студентські спілки й гуртки самодіяльності, які дають можливість молоді реалізовувати свої захоплення і розширювати коло інтересів. Невід'ємною частиною студентського життя є спорт.

Студенти, що приїхали на навчання з різних регіонів України, а також іноземні студенти проживають у 3 гуртожитках.

В Українській інженерно-педагогічній академії створено всі умови для розвитку наукових шкіл у галузі педагогіки й інженерної психології, працює 4 спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій. Діють центр підготовки міжнародних інженерів-педагогів, науково-методичний центр інженерно-педагогічної освіти, центр із розробки стандартів вищої інженерно-педагогічної і професійно-технічної освіти, 6 навчальних і науково-виробничих комплексів.

Бібліотека академії має у своєму розпорядженні один із найбільших у м. Харкові фондів навчальної, навчально-методичної, наукової й художньої літератури (понад 800 тис. екземплярів). У бібліотеці функціонують 3 читальних зали, з яких 2 розміщені у студентських гуртожитках.

За роки існування Українська інженерно-педагогічна академія підготувала понад 70 тис. фахівців, які працюють в Україні, країнах СНД і далекого зарубіжжя. Випускники академії в різний час займали керівні посади, серед яких були 4 міністри, 1 заступник міністра, близько 3000 директорів, провідних фахівців промислових і наукових об'єднань, керівників навчальних закладів, громадських діячів.

У 2000 році розпочав діяльність ліцензований Центр підготовки іноземних громадян. До складу Центру входить підготовче відділення, яке здійснює підготовку іноземних громадян. За один навчальний рік (2 семестри навчання) студенти, одночасно з вивченням української (російської) мови, отримують необхідні знання з математики, фізики, хімії, біології та інших фундаментальних наук.

Академія підтримує численні міжнародні зв'язки в галузі підготовки інженерно-педагогічних кадрів. При академії створено Європейський моніторинговий комітет Міжнародної організації інженерної педагогіки (IGIP), що дає можливість академії готувати європейських педагогів. На сьогодні понад 80 учених провідних технічних навчальних закладів України вже отримали звання «Європейський інженер-педагог».

Технологічний факультет

Кафедри:

  • Кафедра технологій і дизайну

  • Кафедра харчових та хімічних виробництв

  • Кафедра поліграфічного виробництва та комп’ютерної графіки

Напрями та спеціальності:

  • Професійна освіта. Видавничо-поліграфічна справа

  • Професійна освіта. Технологія виробів легкої промисловості

  • Професійна освіта. Дизайн

  • Професійна освіта. Харчові технології

  • Технологія виробів легкої промисловості

  • Конструювання та технології швейних виробів

Спеціальність 010104.34

«Професійна освіта. Видавничо-поліграфічна справа»

ОКР Бакалавр

Кваліфікація: фахівець у галузі поліграфічного виробництва, викладач практичного навчання в галузі поліграфічного виробництва.

ОКР Спеціаліст

Кваліфікація: інженер-механік в галузі поліграфічного виробництва, викладач дисциплін в галузі поліграфічного виробництва.

ОКР Магістр

Кваліфікація: професіонал в галузі поліграфічного виробництва, викладач дисциплін в галузі поліграфічного виробництва.

Випускник може працювати: викладачем загально інженерних і спеціальних дисциплін в навчальних закладах різного рівня акредитації, інженером або керівником підрозділу на підприємстві поліграфічної промисловості, головним спеціалістом або керівником підприємств з експлуатації і обслуговуванню розмножувальної техніки, в науково-дослідних, проектних і технологічних установах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]