Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота-вказівки-ДЕННА форма.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
93.18 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Українська інженерно-педагогічна академія

Кафедра психології філософії та освітніх технологій

Теорія та методика виховної роботи

Методичні вказівки до виконання

курсового роботи

(для студентів інженерно педагогічних спеціальностей

денної форми навчання

Української інженерно-педагогічної академії)

Харків, 2011

Упорядники:

проф., д.пед.н. Васильєва М.П.

доц., к.пед.н. Шемигон Н.Ю.

Методичні вказівки до виконання курсової роботи (для студентів інженерно педагогічних спеціальностей денної форми навчання Української інженерно-педагогічної академії). – Х., 2011. – 14 с.

УІПА, 2011р.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Курсової робота передбачає закріплення знань з теорії і методики виховної роботи і формування навичок їх практичного застосування для подальшого впровадження під час проходження педагогічної практики.

Курсову роботу виконують в строки, вказані навчальним планом – у 5 семестрі. Тематику курсових робіт розробляє і затверджує кафедра.

Студент обговорює тему з викладачем, погоджує план роботи і список літератури з обраної теми. Щоб уникнути переробки в готовій роботі, рекомендується скласти і погодити з керівником проект курсової роботи, календарний план оформлення кожного розділу. У процесі виконання роботи необхідно підтримувати зв'язок з керівником, звертаючись до нього за консультацією в міру виникнення питань або ускладнень.

Заключним виконанням курсової роботи є її захист перед спеціально створеною при кафедрі комісією з обов’язковою присутністю керівника роботи. Захист складається з короткої (не більше 5 хв.) доповіді автора роботи і його відповідей на питання. Після захисту комісія оцінює курсову роботу диференційованою оцінкою. Студент, який з неповажної причини не подав у встановлений строк або не захистив курсову роботу, має академічну заборгованість.

У процесі збору й обробки матеріалу за темою роботи студент повинен показати вміння працювати з первинними даними і літературними джерелами, самостійно проводити аналіз досліджуваних явищ.

Метою зазначеної роботи є логічний і аргументований виклад основних положень проблеми на основі аналізу психолого-педагогічної літератури, а також власної точки зору щодо проблем виховання та втілення теоретичних положень у конкретному виховному заході.

Вимоги до оформлення курсової роботи

Курсова робота пишеться у вигляді проблемного реферату.

Реферат (від лат. refere – доповідати, повідомляти) являє собою «стислий виклад змісту документу (наукового джерела) чи його окремих частин» (ГОСТ 7.0-84).

До специфічних рис проблемного реферату відноситься те, що в ньому здійснюється порівняльний аналіз матеріалів, які наведено у декількох наукових джерелах, і робиться висновок про авторську позицію виконавця курсової роботи з досліджуваного питання.

1.  Курсова робота пишеться українською мовою. Ніякі скорочення, крім загальноприйнятих, не дозволяються.

2. Обсяг курсової роботи – не менше 10 сторінок друкованого тексту.

3. Спосіб викладання матеріалу – формально-логічний, що включає емоційність та образність й обумовлює використання займенника «ми» замість займенника «я».

4. Курсова робота виконується на стандартних сторінках розміром формату А4. Текст розміщують на одному боці сторінки, залишаючи поля: зліва – 30 мм, справа – 10 мм, зверху – 20 мм, знизу – 20 мм. Текст друкується через 1,5 інтервали з розрахунку 30 рядків на сторінку.

5. Усі сторінки курсової роботи, включаючи список літератури, нумерують послідовно арабськими цифрами, вказуючи їх у правому верхньому кутку сторінки, при цьому на титульній сторінці номер не ставиться.

6. Титульна сторінка, план, вступ, окремі розділи, висновки, список використаної літератури починають писати з нової сторінки. Переноси слів в назвах не дозволяються, крапку в кінці назви не ставлять. Відстань між назвами і наступним текстом залишають два інтервали (20 мм), а між останнім рядком тексту і назвою наступного параграфу – 3 інтервали (2,5 мм).

7. Параграфи нумеруються двома арабськими цифрами, що розділені крапкою: перша означає номер розділу, а друга – номер параграфу. Наприклад, 1.2 – це другий параграф першого розділу.

8. Після речення, в якому згадується назва наукового джерела, прізвище вченого або наводиться цитата, обов’язково треба робити посилання.