Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КГ (методуказания) П.DOC
Скачиваний:
46
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
606.72 Кб
Скачать

25

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ УКРАЇНИ

УКРАЇНСЬКА ІНЖЕНЕРНО – ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ

КОМП’ЮТЕРНА ГРАФІКА

Робоча програма, самостійні графічні роботи та методичні вказівки по їх виконанню

для студентів інженерно – педагогічних та інженерно – технічних спеціальностей

Харків УІПА 2003

УДК 681.3 Комп’ютерна графіка. Робоча програма, самостійні графічні роботи та методичні вказівки по їх виконанню для студентів інженерно – педагогічних та інженерно – технічних спеціальностей / Скл А. М. Преріс, В. П. Рубашка, В. П. Маршуба, А. Я. Святуха, І. Б. Плахотнікова, О. І. Зарубін, – Харків: УІПА, 2003 - с.23

Навчальний посібник підготовлено у відповідності з програмою навчальної дисципліни "Нарисна геометрія, інженерна та комп’ютерна графіка" та діючими навчальними планами спеціальностей і призначено для регламентації самостійної роботи студентів. Він включає в себе робочу програму дисципліни, варіанти самостійних графічних робіт, приклади та методику їх виконання.

Табл.7. Іл. 8. Бібліогр. 4назв.

Загальнi зауваження.

Комп’ютерна графіка – це третя частина навчальної дисципліни “Нарисна геометрія, інженерна та комп’ютерна графіка”, яка вивчає правила побудови технічних креслень з допомогою ЕОТ. Теоретичною базою комп’ютерної графіки є нарисна геометрія, інженерна графіка та графічна система AutoCAD. Тому для вивчення комп’ютерної графіки необхідно володіти основами перерахованих вище курсів.

У вiдповiдностi з дiючими навчальними планами спецiальностей з курсу комп’ютерної графіки для студентiв денної форми навчання передбачаються практичнi заняття та диференцiйований залiк в кінці семестру.

Н

Рис.1. Титульний лист альбому.

а практичних заняттях під контролем викладача виконуються самостійні графічні роботи. Самостійні графічні роботи виконуються за варіантами. Номер варіанта повинен відповідати порядковому номеру студента в журналі академічної групи. Кожна контрольна робота оформляється у відповідності з діючими державними стандартами. При цьому в графi основного напису "Позначення документа" вписується вираз, який складається з літер і цифр і формується таким чином: частина виразу із літер позначає роздiл дисциплiни (КГ – комп’ютерна графіка), перша двозначна числова група - номер варiанту, друга двозначна числова група - номер самостiйної графiчної роботи. Групи із літер та чисел вiддiляються одна вiд одної крапкою. Наприклад, напис КГ.12.02 свідчить, що ми маємо справу з завданням 2 з курсу комп’ютерної графiки, виконаного за варiантом 12. В графу для назви пiдприємства, яке випускає документ, вписують скорочену назву вищого навчального закладу та шифр учбової групи. Наприклад, УIПА, ДЕН-І5-1. Виконана самостійна графічна робота друкується і захищається студентом у співбесіді з викладачем.

В кінці семестру всі самостійні графічні роботи підшиваються в альбом з титульним листом, зразок якого наведено на рис.1. До диференцiйованого залiку студенти допускаються тiльки при наявностi альбому з повним комплектом захищених самостiйних графічних робiт.

Даний навчальний посібник підготовлено у відповідності з програмою навчальної дисципліни “Нарисна геометрія, інженерна та комп’ютерна графіка” та діючими навчальними планами спеціальностей і призначено для регламентації самостійної роботи студентів денної форми навчання. Він включає в себе робочу програму дисципліни (додаток), варіанти самостійних графічних робіт, а також приклади та методику їх виконання.

Робоча програма курсу «Комп’ютерна графіка».

Предмет комп’ютерної графіки.

Побудова ортогональних креслень технічних деталей з допомогою системи AutoCAD (версія 14). Вибір формату, масштабу, типів та кількості необхідних зображень. Побудова зображень. Шари, колір та типи ліній. Техніка побудови зображень. Штрихування на розрізах та перерізах. Нанесення розмірів. Вставка тексту в креслення. Основний напис.Редагування креслень. Отримання копій креслень. Отримання твердих копій на плотері.

Побудова аксонометричних проекцій технічних деталей.

Моделювання поверхонь.

Моделювання тіл.

Література.

1. Бубир Ю.В., Преріс А.М., Шичко В.А. Нарисна геометрія. Навч. посібн. Київ, інститут системних досліджень освіти України, 1994, 208 с.

2. Техническое черчение. /Годик Е.И., Лысянский В.М., Михайленко В.Е., Пономарев А.М. - 5-е изд., перераб. и доп. - К.: Выща шк., 1983. - 440 с.

3. Юхименко О. Г., Шаблій О. М. Автокад 14 – вибір професіоналів. Підручник. Тернопіль.: ЛІЛЕЯ, 1999 – 418 с.

4. Государственные стандарты. Единая система конструкторской документации (ЕСКД).

5. Попова Г.Н., Алексеев С.Ю. Машиностроительное черчение: Справочник. - Л.: Машиностроение, 1987. - 447 с.

6. Справочное руководство по черчению /В.Н.Богданов, И.Ф.Малежик, А.П.Верхола и др. - М.: Машиностроение, 1989. - 864 с.

7. Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностроителя. В 3 т. - М.: Машиностроение, 1982.