Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВАЖНО.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
213.89 Кб
Скачать

Особливості довгострокового кредитування капітальних вкладень

При наданні довгострокових кредитів на будівництво нових об’єктів, розширення нових потужностей, їх реконструкцію, або технічне переоснащення слід мати на увазі, що до 30% вартості проекту фінансується за рахунок власних коштів позичальника.

Для одержання довгострокового кредиту на будівництво нових виробничих об’єктів, розширення діючих потужностей, їх реконструкцію позичальник подає (крім документів перерахованих в п.7.3.):

- бізнес-план, на підставі якого визначаються перспективи створення і функціонування нових виробничих потужностей;

- зведений кошторис будівництва;

- відомість про договірну ціну;

- контракти та договори на виконання робіт з будівництва та постачання обладнання та його монтажу;

- документ про відведення земельної ділянки під будівництво нового об’єкта;

- дозвіл органів виконавчої влади на проведення будівельних робіт;

- висновки експертизи: відомчої, екологічної (крім житла), охорони праці, енергетичної.

Для придбання будівельних матеріалів, конструкцій, або перерахування коштів підряднику у вигляді авансу (якщо таке передбачено контрактом), позичальник може одержати в рахунок оформленого кредиту кошти в розмірі до 15% суми кредиту по договору. Надання цих коштів здійснюється у безготівковому порядку на оплату розрахункових документів.

Подальша видача довгострокових кредитів у рахунок відкритої кредитної лінії здійснюється в міру виконаних робіт по будівництву об’єкта на підставі довідки про виконані роботи (форма 3).Сума авансу удержується з готовністю об’єкта 75%.

Мал 1. Кредиты физическим лицам

Мал 2. Кредиты юридическим лица

Розділ 4. Депозитні oпepaцiї банку

Депозитна політика банку відповідає очікуванням найвибагливіших клієнтів. А процентні ставки прийдуться до душі тим, хто цінує стабільність і надійність. Для забезпечення комфортного та безпечного користування, FINBANK є учасником Фонду гарантування вкладів населення, який забезпечує захист прав фізичних осіб - вкладників комерційних банків України, і відшкодовує втрати по вкладах. Однак фундаментом безпеки капіталовкладень наших клієнтів є зважена фінансова політика банку.

Банк направлений на обслуговування приватних і корпоративних клієнтів, резидентів і нерезидентів.

Для клієнтів - фізичних осіб.

ПАТ «Фінбанк активно залучає кошти населення на депозитні та вкладні рахунки в національній та іноземній валюті (доларах США і євро).

Сьогодні банк пропонує своїм клієнтам рахунки до запитання, депозитні рахунки з виплатою відсотків в кінці строку; термінові - з щомісячною виплатою відсотків; накопичувальні - з можливістю поповнення та додатком відсотків до основної суми депозиту, а також пенсійні рахунки.

Умови відкриття: 1. Депозит відкривається як у національній, так і іноземній валюті.

2. Власником депозиту може бути фізична особа - резидент і нерезидент.

3. Всі розрахунки за депозитними рахунками проводяться як у готівковій так і в безготівковій формі.

4. Вид вкладу та інші умови відкриття депозитного рахунку обумовлюються в депозитному договорі.

Види депозитів, які відкриваються в ПАТ «Фінбанк

1 – «Вільний вибір»; (4.1)

2 - «Альтернативний»; (4.2)

3 – «Накопичувальний»; (4.3)

4 – «Оптимальний».( 4.4)

Під час оформлення депозитного вкладу існує можливість скористатися такими пов'язаними послугами:

- банківські метали – це можливість надійно захистити кошти від інфляції

- пенсійні та соціальні рахунки - це можливість безкоштовного відкриття та обслуговування особистого рахунку клієнта

- платіжні картки - це можливість придбання товарів та послуг без готівкових коштів у торгівельних та сервісних підприємствах та цілодобового доступу до власних грошових коштів

- грошові перекази - це можливість швидко та надійно переказати/отримати гроші незалежно від відстані.

Мал 3. Депозити фізичних осіб

Для клієнтів - юридичних осіб.

ПАТ «Фінбанк пропонує своїм клієнтам широкий вибір по розміщенню тимчасово вільних коштів на депозити для отримання додаткового доходу.

Виходячи зі своїх потреб, клієнт можете вибрати найбільш зручні і вигідні для нього умови депозиту: - вид депозитного вкладу, - термін вкладу, - відсоткову ставку виходячи з термінів, - суму і валюту вкладу, - а також періодичність і режим виплати відсотків за вкладом .

Терміновий депозитний рахунок для юридичної особи - це розміщення на фіксований термін вільних грошових коштів. Укладаючи строковий депозитний договір, клієнт повинен заздалегідь вказати термін розміщення та суму вкладу. Дострокове розірвання договору небажано в зв'язку з втратою відсотків.

Корпоративні клієнти можуть розмістити свої грошові кошти у бнку, скориставшись однією із запропонованих депозитних програм. Якщо ж вони відчувають, що пропозицій їм недостатньо, Фінбанк практикує розробку індивідуальних програм обслуговування за вимогою клієнтів.

  • Депозит «Звичайний»   

Цей вклад дозволяє розмістити грошові кошти на певний термін і отримувати відсотки щомісячно. Процентна ставка і сума депозиту залишаються незмінними протягом всього терміну дії угоди.

  •  Депозит «Звичайний плюс»    

Ви маєте можливість поповнювати депозитний вклад протягом всього терміну дії угоди, при цьому депозит розміщується на певний термін і відсотки по ньому нараховуються щомісячно.

  •   «Генеральна депозитна угода»   

Ви маєте можливість впродовж всього періоду дії генеральноїугоди розміщувати на депозитному рахунку тимчасово вільні кошти на термін від 10 днів до 18 місяців. При кожному поповненні грошових коштів на депозитному рахунку між Банком і Клієнтом складаються додаткові угоди, в яких вказується сума, процентна ставка і термін розміщення коштів на депозитному рахунку.