Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_KP_TS / Методичка_ КП.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
171.01 Кб
Скачать

7. Рекомендації щодо виконання розділу «висновки»

7.1. У висновках повинна бути подана інформація, що свідчить про ступінь оволодіння темою КП студентом. «Класичні» висновки до будь-якої технологічної розробки у сфері авіабудування – це комплексна відповідь на питання «Як досягнуто цілі і задачі, поставлені у Завданні?».

7.2. У висновках рекомендовано знов нагадати читачеві про тему КП, дати перелік основних робіт, що були виконані у процесі його розробки для досягнення поставлених у завданні задач. Стиль викладу матеріалів – суворий, «сухий», у минулому часі («виконано», «проведено», «розраховано», «вибрано» і т.і.). Доречно буде згадати про унікальність технічних рішень, запропонованих у КП (використання нових високотехнологічних ЗТО, сучасний підхід до формування технології, інше).

7.3. Закінчувати розділ варто на мажорній ноті, із використанням оптимістичних формулювань, які свідчать про непереможне бажання студента застосувати підходи, прийняті у КП, на реальному проекті.

8. Рекомендації щодо виконання списку використаної літератури

8.1. Рекомендований список використаної літератури включений до складу типової пояснювальної записки КП (див. Додаток 1) та може корегуватися студентом (у сторону зменшення або збільшення кількості джерел інформації), в залежності від об’єму матеріалів, що були ним використані при розробці КП.

8.2. При використанні матеріалів Internet-ресурсів, слід користуватися тільки офіційними сайтами фірм-виробників ЗТО, офіційними Internet-виданнями відповідних засобів масової інформації, іншими компетентними ресурсами. У список використаної літератури необхідно включити посилання відповідних Internet-сторінок із зазначенням найменування ресурсу.

9. Рекомендації щодо виконання додатків

9.1. Заповнення бланків ТП, Заявки на проектування технологічної оснастки, специфікацій до складальних креслень дозволяється виконувати у вигляді рукопису, навіть якщо весь текст пояснювальної записки до КП був виконаний в електронному вигляді. Циклові графіки та схеми складання і увʾязки рекомендується виконувати виключно в електронному вигляді та роздруковувати на ф. А4 для підшивання до пояснювальної записки.

9.2. У бланках ТП необхідно обов’язково заповнити наступні графи: найменування операції; ЗТО; розряд робіт; норма часу на виконання операції. Сума норм часу по всіх операціях повинна дорівнювати трудомісткості виготовлення одного Об’єкта.

Кожний бланк ТП обов’язково повинен бути підписаний студентом у штампі (графа «Розробив»).

Рекомендовані бланки ТП поміщені у Додатку 6 (на російській та українській мовах).

9.3. У Заявці на проектування технологічної оснастки необхідно представити ескіз оснастки, заповнити відповідні графи, а на протилежній стороні бланку помістити специфічні та (або) загальні технічні вимоги на оснастку, розроблені студентом у п. 4.1 КП. Бланк Заявки на проектування технологічної оснастки поміщений у Додатку 9.

9.4. Бланки та приклад виконання специфікацій до складальних креслень представлені у Додатку 10.

9.5. Рекомендовано наступні графічні матеріали (схема складання (монтажу, випробування) і ув’язки [Об’єкта]; цикловий графік; планування дільниці) виконувати в одному файлі (при підготовці електронних версій), для більш зручного транслювання їх на моніторі під час захисту КП. Електронні версії цих документів повинні бути представлені голові Циклової комісії професійної та практичної підготовки не пізніше, ніж за 5 (п’ять) днів до оголошеної дати захисту КП студентом.

9.6. Складальні креслення [Об’єкта] та технологічної оснастки для його складання (монтажу, випробування) необхідно виконувати на основі робочих креслень, що використовуються (використовувалися) на підприємстві, із додержанням вимог Єдиної системи конструкторської документації (ЄСКД). Після розробки цих креслень, вони повинні бути роздруковані (накреслені) та подані керівникові КП на розгляд.

Після внесення можливих правок креслення у «чистовому» вигляді знов подаються на підпис керівникові КП та додаються до пояснювальної записки у вигляді рулону. До кінця захисту КП складання креслень у формат А4 забороняється! При виконанні креслень в електронному вигляді (із застосуванням CAD-програм), до складу КП (як додаток) необхідно помістити CD-диск (DVD-диск) із кресленнями, які можна в подальшому редагувати у відповідній CAD-програмі.

9.7. За результатами виконання КП, студент може підготувати презентаційні матеріали (наприклад, із використанням програми Power Point) і виконати захист КП за презентацією, що транслюватиметься на екрані монітора. Презентація повинна містити дані щодо алгоритму виконання КП з порядком слайдів, близьким до змісту пояснювальної записки до КП.

Дозволяється включати до складу презентації додаткові дані, які дозволяють студентові більш повно розкрити проблематику, що була розглянута студентом під час виконання КП. Кількість слайдів в презентації не лімітується.

22