Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_KP_TS / Методичка_ КП.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
171.01 Кб
Скачать

3. Рекомендації щодо виконання розділу «вступ»

3.1. Розділ «Вступ» повинен містити: загальні дані, що стосуються вибору відповідної теми; технічне обґрунтування вибору теми ДП; належність Об’єкта до відповідного ЛА; коротка історія створення даного ЛА; характерні ілюстрації; основні тактико-технічні дані ЛА; інше. У розділі можна описати укрупнену схему КП, включаючи додатки і графічну частину.

3.2. У Вступі необхідно визначитися з коротким формулюванням Об’єкта, з метою подальшого використання цього формулювання по всьому тексту пояснювальної записки до ДП. Наприклад, «2-ий лонжерон середньої частини крила літака Ан-140» можна в короткому записі назвати «лонжерон» чи «лонжерон СЧК». Таке коротке формулювання необхідно використовувати і при заповнені змісту ДП (перші декілька сторінок пояснювальної записки до ДП).

3.3. Об’єм розділу не повинен перевищувати 5-12 сторінок.

4. Рекомендації щодо виконання розділів 1 та 2

4.1. Розділи 1 та 2 мають містити інформацію, що стосується використаних термінів, скорочень та НТД під час виконання КП. На деякі терміни даються відповідні визначення, для виключення двояких трактувань того чи іншого поняття студентом, керівником КП та членами комісії із захисту КП.

4.2. У типовій версії пояснювальної записки до КП (див. Додаток 1) вже включені переліки термінів, іх визначень скорочень та НТД, які рекомендуються студентам для вивчення та підготовки пояснювальної записки. Вписувати у склад розділів 1 та 2 КП слід лише ті терміни, скорочення, НТД тощо, які використовувалися студентом безпосередньо при підготовці КП.

4.3. Список деяких скорочень, що використовуються в авіаційній галузі, представлений у Додатку 4.

5. Рекомендації щодо виконання розділу 3

5.1. Конструкторська частина КП (розділ 3 пояснювальної записки) повинна давати наочне уявлення про ступінь розуміння конструкторської документації на Об’єкт студентом, про можливість самостійного виконання аналізів такої документації та прийняття технічних рішень щодо оцінювання конструкції з точки зору технолога.

5.2. В підрозділі 3.1 необхідно навести результати аналізу конструкції Об'єкта, у тому числі:

  • опис конструкції Об'єкта, його функціональні параметри;

  • перелік складових частин, що входять до конструкції Об'єкта;

  • перелік і технологічні характеристики конструкційних матеріалів, із застосуванням котрих виготовляються деталі Об'єкта;

  • кріпильні елементи, що використовуються в конструкції, з вказівками відповідних НТД, за якими вони виготовляються.

У цьому підрозділі даються посилання на складальне креслення Об'єкта, яке є частиною Графічної частини КП. Підрозділ рекомендовано закінчувати так: «У графічній частині КП наведено складальне креслення [Об’єкта] на арк. ф. [А1…4А1]».

Примітка. У Додатки КП необхідно помістити специфікацію до складального креслення Об’єкта, інформація в якій повинна абсолютно точно відповідати кресленню (Додаток 10).

5.3. В підрозділі 3.2 необхідно навести результати оцінювання (за якісними критеріями) виробничої технологічності Об'єкта. Рекомендовано ці результати представляти в табличному вигляді (див. Додаток 1). Перелік основних якісних критеріїв виробничої технологічності авіаційних конструкцій наведений у Додатку 2. Крім цього, у підрозділі повинні міститися укрупнені теоретичні основи щодо виконання робіт по оцінюванню технологічності. Підрозділ рекомендовано закінчувати так: «За результатами оцінювання технологічності конструкції [Об’єкта], зроблено висновок щодо її [високого, достатнього, досить високого і т.і.] рівня».