Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
158.72 Кб
Скачать

Зразок завдання для підсумкового контролю

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА АУДИТУ

Екзаменаційний білет № 1 для контролю знань студентів іv курсу спеціальності 6106 з дисципліни «Державний фінансовий контроль»

1. Предмет і об’єкти фінансового контролю.

2. Методичні прийоми й способи перевірки стану бухгалтерського обліку на підприємстві.

3. Основні напрями ревізії операцій з надходження основних засобів.

4. Напрями, джерела інформації й об’єкти контролю статутної діяльності.

5. Тести:

5.1. Які обов’язки ревізора під час проведення ревізії?

Відповідь: до обов’язків ревізора належать:

.…;

.…;

.…

5.2. Які порушення при перевірці операцій на поточному рахун- ку в національній валюті виявляються методом візуальної пере- вірки?

Відповідь: методи візуальної перевірки виписок банків з поточного рахунку … (продовжити фразу: за якими документами, обліковими ре- гістрами?).

5.3. У чому полягають особливості перевірки акціонерних товариств щодо розподілу прибутків?

Відповідь: особливості перевірки акціонерних товариств щодо розподілу прибутків полягають у тому, що основними напрямами конт- ролю є … (продовжити фразу).

6. На підставі наведених даних визначити напрями контролю, пояснити методику виявлення порушень і скласти запис до акта ревізії про суть виявлених порушень.

У фірмі «Зет» придбано (отримано й оплачено) виробниче устаткування на суму 41 400 грн (34 500 + 6900 ПДВ) і газову плиту для їдальні вартістю 720 грн (600 + 120 ПДВ).

У бухгалтерському обліку зроблені записи:

1) Д-т 104 «Машини та обладнання» 34 500 грн.

Д-т 109 «Інші основні засоби» 600 грн.

Д-т 641 «Розрахунки за податками» 7020 грн.

К-т 631 «Розрахунки з вітчизняними постачальниками» 42 120 грн;

2) Д-т 631 «Розрахунки з вітчизняними постачальниками» (41 400 + + 720) 42 120 грн.

К-т 311 «Поточні рахунки в національній валюті» 42 120 грн.

Затверджено на засіданні кафедри.

Протокол № ____ від «____» ___________ 200__ р.

Завідувач кафедри

4. Тематика рефератів та вимоги до їхнього написання

Розпознаючи виконання реферату, студент повинен підібрати та вивчити відповідні нормативні акти уряду України, спеціальну літературу. Після цього потрібно скласти план, який має включати два—три логічно взаємопов’язаних питання за темою реферату, основними з яких є завдання і джерела інформації для контролю, основні напрями та методика перевірки, узагальнення і прийняття рішень за результатами контролю, підвищення ефективності та якості контрольної роботи (див. додаток 6).

Розкриваючи зміст питань з методики контролю, бажано навести приклади виробничих ситуацій із фактами порушень, показати застосування методів і прийомів їхнього контролю з деталі- зацією конкретних джерел інформації, окремих показників, які при цьому досліджуються з первинних документів, облікових ре- гістрів. Наприкінці роботи треба зробити власні висновки щодо стану контрольної роботи, шляхів її вдосконалення, подати перелік використаної літератури.

Обсяг реферату — до 9—10 стандартних аркушів.

Виконана студентом робота має бути належно оформлена й здана викладачеві для перевірки в установлені графіком терміни. Виконані студентами роботи після їхнього рецензування викладачем допускаються до захисту на практичному занятті, якщо вони відповідають установленим вимогам щодо змісту, структури, обсягу роботи, або ж повертаються студентам для усунення недоліків, після чого повторно рецензуються. Крім цього, під час приймання від студентів виконаної роботи проводиться співбе- сіда щодо знання студентами основних положень нормативних актів, змісту роботи, обґрунтованості висновків. Викладач після попередньої позитивної оцінки реферату передає його для рецензування іншим (одному—двом) студентам. Рецензування студентами проводиться письмово. Студенти виступають з рефератами на заняттях як доповідачі та як рецензенти.

По закінченні заняття викладач узагальнює результати розгляду рефератів як доповідачами, так і рецензентами й оцінює їх як підсумок поточного контролю знань студентів. Студенти, які не виконали завдання із самостійної роботи або мають незадовіль­ну оцінку, не допускаються до здачі іспиту з дисципліни.

Соседние файлы в папке verstka