Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vimogi_do_bakalavriv.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
589.82 Кб
Скачать

1. Структура та зміст випускної роботи

Випускна робота виконується на прикладі діючого підприємства. Випускну роботу студенти виконують самостійно, дотримуючись рекомендованої структури та вимог до технічного оформлення.

Рекомендується така структура випускної роботи:

1. Титульний аркуш (1 стор.)

2. Анотація

3. Зміст випускної роботи (1 стор.)

4. Вступ (2-3 стор.)

5. Основна частина (складається з трьох розділів) (80-90 стор.)

6. Висновки (2-3 стор.)

7. Додатки

8. Список використаних джерел (3-4 стор.)

Вимоги до змісту окремих структурних частин випускної роботи представлено нижче.

1. Титульний аркуш випускної роботи

Титульний аркуш випускної роботи містить: найменування вищого навчального закладу, кафедри, де виконана робота; прізвище, ім’я, по батькові студента; назву роботи; науковий ступінь, вчене звання, прізвище, ім’я, по батькові наукового керівника; місто і рік (див. додаток А).

2. Анотація

Анотація оформляється трьома мовами (українська, російська, англійська) (додаток Б)

3. Зміст

Зміст подають на початку випускної роботи. Він містить найменування усіх розділів, підрозділів та пунктів (якщо вони мають заголовок), зокрема вступу, загальних висновків, додатків, списку використаних джерел та номери початкових сторінок (див. додаток В).

4. Вступ

Вступ доцільно писати після того, як написана основна частина випускної роботи. Вступ розкриває сутність і стан наукової проблеми (задачі) та її значущість, підстави і вихідні дані для розробки теми, обґрунтування необхідності проведення дослідження (див. додаток Г).

Загальну характеристику випускної роботи у вступі необхідно подавати в рекомендованій нижче послідовності.

Актуальність теми. Шляхом критичного аналізу та порівняння з відомими науковими концепціями розв’язання проблеми (наукової задачі) обґрунтовують актуальність та доцільність роботи для розвитку відповідної галузі, регіону чи виробництва, особливо на користь України.

Висвітлення актуальності не повинно бути багатослівним. Досить кількома реченнями висловити головне – сутність проблеми та необхідність її вирішення в сучасних умовах. Актуальність теми роботи обов’язково повинна бути підкріплена зазначенням прізвищ відомих науковців та фахівців у сфері вирішення поставленого наукового завдання.

Мета і задачі дослідження. Формулюють мету роботи і задачі, які необхідно вирішити для досягнення поставленої мети.

Задачі дослідження повинні бути поставлені для кожного підрозділу основної частини випускної роботи.

Об’єкт дослідження – це процес або явище, що є причиною виникнення проблемної ситуації і обране для вивчення.

Предмет дослідження міститься в межах об’єкта.

Об’єкт і предмет дослідження як категорії наукового процесу співвідносяться між собою як загальне і часткове. В об’єкті виділяється та його частина, яка є предметом дослідження. Саме на нього спрямована увага студента, оскільки предмет дослідження визначає тему випускної роботи, яка визначається на титульному аркуші як її назва.

Методи дослідження. Подають перелік використаних методів дослідження для досягнення поставленої в роботі мети. Перераховувати їх треба не відірвано від змісту роботи, а коротко та змістовно визначаючи, що саме досліджувалось тим чи іншим методом. Це дасть змогу пересвідчитися в логічності та прийнятності вибору саме цих методів.

Практичне значення одержаних результатів. Подаються відомості про практичне застосування результатів роботи або рекомендації щодо їх використання. Відзначаючи практичну цінність одержаних результатів, необхідно подати інформацію щодо ступеня готовності до використання або масштабів використання.

Бажано дати короткі відомості щодо рекомендацій по впровадженню результатів роботи із зазначенням назв організацій, в яких здійснена реалізація, форм реалізації та реквізитів відповідних документів.

Структура та обсяг роботи. Зазначаються всі структурні частини випускної роботи. Визначається кількість сторінок повного обсягу роботи, кількість таблиць, рисунків та діаграм, а також додатків, що наведені в роботі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]