Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Социалогия.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
432.13 Кб
Скачать

Теми повідомлень

1. Статус мас-медіа.

2. Постмодерністські перспективи масової комунікації.

3. Контент-аналіз у дослідженнях масової комунікації.

План проведення семінарського заняття за темою 9

«Економічна соціологія як наука»

Питання для обговорення

  1. Предмет, завдання та функції економічної соціології.

  2. Економічна криза і прогрес. Соціальні аспекти ринку і проблеми конкуренції.

  3. Роль економічної соціології у вдосконаленні торговельно-економічної сфери нашої держави.

Рекомендована література

Основна

1. Соціологія: Навч. посібник для тих, хто вивчає проблеми соцуправління / За заг. ред. В.В. Буреги, О.В. Мазурика. – [3-те вид., допов. і переробл.]. – Донецьк : ДонДУУ, 2006. – С. 195-210.

2. Сірий Є.В. Соціологія: загальна теорія, історія розвитку, спеціальні та галузеві теорії : навч. посіб. / Є.В. Сірий. – К. : Атака, 2004. – С. 342-350.

Додаткова

3. Радаев. В.В. Экономическая социология. Курс лекций: Учеб. пособие. – М. : Аспект Пресс, 1997. – С. 15-95.

4. Тощенко Ж.Т. Социология: Общий курс. – [2-е изд., доп. и перераб.]. – М. : Юрайт-Издат, 2003. – С. 72-88.

Теми повідомлень

  1. Інтерес як мотивація діяльності людини.

  2. Поняття господарської культури та влади.

  3. Взаємозв’язок економічної соціології з іншими науками.

  4. Безробіття. Піднесення і занепад праці.

  5. Сучасне рабство.

6. Методичні рекомендації до самостійної роботи студентів

Самостійна робота є важливим елементом всієї системи підготовки у вищому навчальному закладі і сприяє кращому засвоєнню та ефективному опануванню навчального матеріалу. До самостійної роботи належать такі види робіт, які студенти виконують під час підготовки до всіх аудиторних занять, у процесі підготовки індивідуальних або аудиторних завдань, навчально-пошукової або науково-дослідної діяльності, незалежно від того, чи проводиться вона без участі або за умов консультування викладачем поза розкладом або за розкладом, що регламентує самостійну підготовку.

Самостійна робота студентів є основною формою оволодіння знаннями у вільний від аудиторних занять час. З дисципліни «Соціологія» рекомендуються такі види самостійної роботи: самостійне вивчення й поглиблене опрацювання певних розділів дисципліни та окремих питань; вивчення матеріалу лекцій за конспектами, підручниками і спеціальною літературою; виконання домашніх завдань при підготовці до семінарських занять; виконання індивідуальних завдань; виконання творчих завдань; підготовка до контрольних робіт та модульного тестування; написання рефератів; підготовка доповідей на студентських наукових конференціях.

Мета самостійної роботи з дисципліни «Соціологія» – поглибити, узагальнити, систематизувати одержані під час лекцій опорні знання. Під час самостійної роботи студент має опрацювати спеціальну термінологію, з якою він ознайомитися під час вивчення відповідних тем дисципліни. Виконання такого завдання передбачає ознайомлення з трактуванням цих термінів у довідково-інформаційних джерелах. Знайдені варіанти тлумачення термінів студент занотовує у спеціальний словник. Після кожного вивченого змістового модуля студент опрацьовує і заносить у словник нові терміни. Виконані студентом самостійні завдання дозволяється використовувати як допоміжні матеріали під час проведення підсумкового контролю.