Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Chervona_krov.doc
Скачиваний:
115
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
211.46 Кб
Скачать
  1. *Залізодефіцитна

69. У вагітної жінки діагностовано В12- фолієводефіцитну анемію. Проведене лікування дало позитивний результат. Який гематологічний показник засвідчить ефективність проведеного лікування?

  1. *Збільшення кількості ретикулоцитів

70. Який класифікаційний критерій об'єднує наступні види анемій: постгеморагічну, гемолітичну та анемію внаслідок порушення кровотворення?

  1. *Патогенез

71. Який вид гемолізу виникає, якщо еритроцити помістити в гіпотонічний розчин?

  1. *Осмотичний

72. У дитини, народженої від резус-негативної жінки (вагітність II), спостерігається жовте забарвлення шкіри, патологічні рефлекси, судоми. Вміст непрямого білірубіну в крові збільшений. Жовтяниця якого типу має місце у дитини?

  1. *Гемолітична

73. Синтез якої із перерахованих біологічно активних речовин, яка регулює еритропоез, буде порушено при патології нирок?

  1. *Еритропоетину

74. У хворого зі скаргами на головний біль і порушення рухової діяльності діагностовано мегалобластну анемію. Недостатня кількість якої речовини може призвести до розвитку цієї хвороби?

  1. *Ціанокобаламіну

75. Жінка 40 років, впродовж тривалого часу страждає менорагіями. В аналізі крові НЬ - 90 г/л, ер. -3,9х1012/л, КП - 0,69. Яка головна причина розвитку гіпохромної анемії?

  1. *Втрата заліза з кров’ю

76. У хворого на виразковий коліт розвинулась анемія. У крові виявляється гіпохромія еритроцитів, мікроанізоцитоз, пойкілоцитоз. Про яку анемію слід думати лікарю?

  1. *Залізодефіцитну

77. У хворого з патологією печінки розвинулась залізодефіцитна анемія. Який кольоровий показник характерний для цієї хвороби?

  1. *0,6

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]