Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Гігієна.doc
Скачиваний:
593
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
339.97 Кб
Скачать

258. Під будівництво лікарні у районному центрі відведена земельна ділянка загальною площею 2,0 гектара. Стаціонар якої максимальної потужності може бути збудований на цій земельній ділянці?

A *На 100 ліжок

B На 200 ліжок

C На 400 ліжок

D На 800 ліжок

E Понад 1000 ліжок

259. При гігієнічному обстеженні лікарні встановлено, що площа на одне ліжко в палатах на два ліжка і більше становить: в інфекційному відділенні для дітей - 7 м2, в інфекційному відділенні для дорослих - 8 м2, в опікових палатах - 9 м2, в радіологічному відділенні - 10 м2, в палатах інтенсивної терапії - 13м2. В яких палатах площа на одне ліжко не відповідає гігієнічним вимогам?

A *В опікових

B В інфекційних для дітей

C В інфекційних для дорослих

D В радіологічних

E В палатах інтенсивної терапії

260. Міська лікарня складається з головного корпусу, в якому розміщені хірургічне і терапевтичне відділення та декілька менших будинків, які призначені для інфекційного, пологового та дитячого відділень. Визначити систему будівництва лікарні.

A *Змішана

B Централізована

C Децентралізована

D Централізовано-блочна

E Казарменна

261. У міській лікарні на 500 ліжок накопичуються тверді побутові відходи, в тому числі: залишки їжі, перев’язочний матеріал та ін. Який оптимальний варіант знешкодження даних відходів.

A *Спалювання

B Компостування

C Вивіз на спеціальні звалища

D Закладка в біотермічні камери

E Вивіз на утилізацію

262. Під час реконструкції міської лікарні в місті, розташованому на 55 о півн. широти планується перенесення хірургічного блоку з цокольного на І поверх будівлі. На яку частину світу необхідно зорієнтувати вікна нової операційної зали для створення оптимальних умов праці хірургічного персоналу?

A *Північ

B Схід

C Захід

D Південь

E Південний захід

263. На земельній ділянці сільської дільничої лікарні на 50 ліжок виділені такі зони: лікувального корпусу для неінфекційних хворих, лікувального корпусу для інфекційних хворих з відокремленими садово-парковими зонами, а також господарська зона, в якій розташоване патологоанатомічне відділення. Яке порушення допущено при плануванні ділянки ?

A * Поєднання господарської та патологоанатомічної зон.

B Відокремлення садово-паркових зон.

C Розташування інфекційного відділення на ділянці лікарні.

D Розмежування зон для інфекційних і неінфекційних хворих.

E Розташування патологоанатомічного відділення на ділянці лікарні.

264. У населеному пункті планується будівництво багато профільної лікарні на 500 ліжок. Де на лікарняній ділянці необхідно розмістити поліклініку?

A * Біля центрального входу

B У садово-парковій зоні

C У центрі ділянки біля лікувальних корпусів

D Розміщення поліклініки на території ділянки не дозволяється

E Біля господарської зони

265.До територіальної СЕС надійшов на розгляд проект будівництва багатопрофільної лікарні на 400 ліжок. В якій зоні може розміщуватися служба приготування їжі?

  1. *В господарській

  2. В садово-парковій

  3. В зоні поліклініки

  4. В зоні лікувальних корпусів для інфекційних хворих

  5. В зоні патолого-анатомічного корпусу

266. До територіальної СЕС надійшов на розгляд проект будівництва багатопрофільної лікарні на 550 ліжок. Де на ділянці рекомендується розміщуватися поліклінічний корпус?

  1. *На периферії ділянки

  2. В центрі ділянки

  3. В садово-парковій зоні

  4. Біля лікувальних корпусів для неінфекційних хворих

  5. Біля лікувальних корпусів для інфекційних хворих

267. До територіальної СЕС надійшов на розгляд проект будівництва багатопрофільної лікарні. Проектом передбачено будівництво палатних секцій на 30 ліжок, розподіл ліжок планується провести наступним чином: 20 % в палатах на 4 ліжка, 20 % в палатах на 2 ліжка, 60 % в палатах на 1 ліжко, буфетна на 20 посадкових місць, співвідношення площі допоміжних приміщень до площі палат - 1. Який з наведених показників не відповідає гігієнічним нормативам?

  1. *Відсоток ліжок у 4-ох ліжкових палатах

  2. Кількість ліжок у секції

  3. Відсоток ліжок у 2-ох ліжкових палатах

  4. Співвідношення площі допоміжних приміщень до площі палат

  5. Кількість посадкових місць у буфетній

268. До територіальної СЕС надійшов на розгляд проект будівництва багатопрофільної лікарні на 400 ліжок. Площа ділянки складає 4 га, озеленення - 65 %, забудова – 15 %, природний ухил 50. Розриви між корпусами та іншими будівлями не перевищують 20 м. Який з приведених показників не відповідає гігієнічним вимогам?

  1. *Розриви між корпусами та іншими будівлями

  2. Відсоток забудови

  3. Відсоток озеленення

  4. Площа земельної ділянки

  5. Природний ухил

269. До територіальної СЕС надійшов на розгляд проект будівництва інфекційної лікарні на 50 ліжок. Проектом передбачено 1 приймально-оглядовий бокс, 1 приміщення для виписки хворих, 10 палат, реанімаційне відділення, окремий вихід для виписаних хворих. Який з наведених показників не відповідає гігієнічним нормативам?

  1. *Кількість приймально-оглядових боксів

  2. Приміщення для виписки хворих

  3. Кількість палат

  4. Реанімаційне відділення

  5. Окремий вихід для виписаних хворих

270. Міська лікарня складається з головного корпусу, в якому розміщені хірургічне і терапевтичне відділення, та декількох окремих будинків, які призначені для інфекційного, пологового та дитячого відділень. Визначте систему будівництва лікарні.

*А. Змішана

В. Централізована

С. Децентралізована

D. Централізовано-блочна

Е. Казармова

271. Міська соматична лікарня на 300 ліжок складається з головного корпусу, у якому розміщені терапевтичне і хірургічне відділення. У декількох окремих будинках розташовані пологове, дитяче і радіологічне відділення, з'єднані з головним корпусом підземними і наземними критими переходами. Визначте систему забудови лікарні:

*А. Централізовано-блочна

В. Централізована

С. Децентралізована

D. Вільна

Е. Змішана

272. На земельній ділянці лікарні 25 % площі зайнято будівлями, 60 % - зеленими насадженнями і 15 % припадає на господарський двір і проїзди. В який спосіб необхідно покращити планування лікарняної ділянки?

*А. Зменшити відсоток забудови

В. Зменшити відсоток озеленення

С. Збільшити відсоток забудови

D. Збільшити відсоток озеленення

Е. Зменшити відсоток на господарський двір і проїзди

273. На земельній ділянці при змішаній системі забудови лікарні виділяють головний корпус, поліклініку, акушерсько-гінекологічний корпус, інфекційний корпус, харчоблок, господарські будівлі, патологоанатомічний корпус, лікарняний сад зі смугою зелених насаджень. Яким повинен бути максимальний відсоток забудови лікарняної ділянки?

*А. 15%

В. 20%

С. 35%

D. 10%

Е. 25%

274. На земельній ділянці сільської дільничної лікарні на 50 ліжок виді­лені такі зони: лікувальний корпус для неінфекційних хворих, лікуваль­ний корпус для інфекційних хворих з відокремленими садово-парковими зонами, а також господарська зона, в якій розташоване патологоанатомічне відділення. Яке порушення допущено при плануванні ділянки?

*А. Поєднання господарської та патологоанатомічної зон

В. Відокремлення садово-паркових зон

С. Розташування інфекційного від­ділення на ділянці лікарні

D. Розмежування зон для інфек­ційних і неінфекційних хворих

Е. Розташування корпусу для ін­фекційних хворих і патологоанатомічного відділення на ділянці лікарні

275. На північній околиці населе­ного пункту розташований хімічний комбінат. Протягом року спостеріга­ється така повторюваність вітрів: пів­нічний - 10 %, східний - 20 %, півден­ний - 50 %, західний - 20 %. Назвіть оптимальне місце для розміщення зе­мельної ділянки стаціонару медико-санітарної частини:

*А. На південь від хімічного комбі­нату

В. На північ від хімічного комбінату

С. На схід від хімічного комбінату

D. На захід від хімічного комбінату

Е. На території хімічного комбінату

276. Передбачається будівництво багатопрофільної лікарні в одному з центральних районів міста N. Яка сис­тема забудови найбільш доцільна у да­ному випадку?

*А. Централізовано-блочна

В. Централізована

С. Децентралізована

D. Змішана

Е. Блочна

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]