Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод_рекомендац_переддиплом-практ.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
306.18 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ УКРАЇНИ

ЛУГАНСЬКИЙ ДЕРЖАВНА АКАДЕМІЯ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА

Методичні рекомендації з проходження переддипломної практики

(для студентів спеціальності 7.020100 “Книгознавство, бібліотекознавство та бібліографія”)

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні кафедри бібліотекознавства,

документознавства та інформаційної діяльності,

протокол № __ від ______.

Луганськ 2014

УДК [37.B.126:930.25] (076)

Методичні рекомендації з проходження переддипломної практики (для студентів спеціальності 7.020100 «Книгознавство, бібліотекознавство та бібліографія») / уклад. В.І. Абакумова ; Луган. держ. акад. культури і мистецтв – Луганськ : Вид-во ЛДАКМ, 2014. – 20 с.

Навчальне видання підготовлено у відповідності з робочою програмою переддипломної практики студентів, які навчаються за освітньо-професійною програмою підготовки спеціалістів за спеціальністю 7.020100 «Книгознавство, бібліотекознавство та бібліографія»).

У публікації визначено мету і завдання практики; розглянуто питання, що відносяться до компетенції навчального закладу, зокрема кафедри бібліотекознавства, документознавства та інформаційної діяльності з організації проведення практики; викладено тематичний план практики; названо права і обов’язки студентів-практикантів при проходженні практики й обов’язки керівників практики; дано практичні поради щодо ведення щоденника, складання та оформлення звіту за результатами практики; названо вимоги до оцінювання результатів практики.

Рекомендується студентам денної форми навчання спеціальності 7.020100 «Книгознавство, бібліотекознавство та бібліографія».

Укладач В.І. Абакумова, проф.

Відповідальний за випуск О.В. Бобришева, зав. каф.

Рецензент І.М. Цой, проф.

© Абакумова В.І., укладання, 2014

© Луганська державна академія культури і мистецтва, 2014

  1. Загальні засади

Теоретична підготовка майбутнього фахівця має бути підкріплена практичними навичками використання отриманих знань у рамках виробничого або наукового процесу. Заключною ланкою практичної підготовки є переддипломна практика студентів, яка проводиться перед виконанням дипломної роботи. Тому переддипломна практика має бути гармонійно вбудована в програму всієї спеціальної підготовки висококваліфікованих фахівців і бути погоджена з іншими видами практик, створюючи єдиний концептуальний механізм практичного навчання.

Переддипломна практика має забезпечити формування професійного уміння студента навичок прийняття самостійних організаційно-технічних та організаційно-управлінських рішень у конкретних виробничих умовах та дати змогу студентові продемонструвати його готовність до самостійної роботи після закінчення навчання. Під час цієї практики студенти поглиблюють та закріплюють теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану, дозбирають фактичний матеріал для виконання дипломної роботи, а також розвивають професійні якості майбутнього фахівця за освітньо-кваліфікаційним рівнем “спеціаліст” і творче ставлення до обраної спеціальності.

Основним документом, що регламентує зміст та положення переддипломної практики є робоча програма переддипломної практики, яка укладена на основі Положення МОН України про проведення практик у вищих навчальних закладах України, методичних вказівок з розробки програм практики студентів вищих навчальних закладів і наскрізної програми виробничої практики студентів спеціальності 7.020102 «Книгознавство, бібліотекознавство та бібліографія». Робоча програма переддипломної практики є основним керівним документом для складання завдання студенту, учбово-методичної діяльності керівників практики, а також формування вимог до звітних матеріалів і проведенню заліку.

Робоча програма передбачає проведення переддипломної практики згідно навчального плану напряму 7.020100 “Книгознавство, бібліотекознавство та бібліографія” для студентів 5 курсу в 10 семестрі протягом 3 тижня.