Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практична робота_9.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Розробили:

Богданов Євген Володимирович, доцент кафедри МВПТ

Рецензенти:

Брагінець М.В., д.т.н., професор, завідувач кафедрою механізації виробничих процесів у тваринництві.

Матийчак Г.А., к.т.н., доцент кафедри механізації виробничих процесів у тваринництві.

Методичні вказівки розглянуті і затверджені на засіданні кафедри механізації виробничих процесів у тваринництві «__» _______ 2009 р. (протокол № __)

Тема: МАШИНИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ВЕРШКОВОГО МАСЛА

  1. Мета роботи: вивчити технологічний процес роботи та будову машин та обладнання для виробництва вершкового масла.

  2. Завдання роботи:

2.1. Вивчити технологічний процес роботи, будову та технічну характеристику машин та обладнання для виробництва вершкового масла методом збивання вершків.

2.2. Вивчити технологічний процес роботи, будову та технічну характеристику машин та обладнання для виробництва вершкового масла методом перетворення вершків високої жирності.

2.3. Виконати розрахункову частину роботи.

2.4. Підготувати звіт.

3. Обладнання робочого місця:

  1. Плакати.

  2. Методичні вказівки.

  3. Навчальна література.

  4. Конспект лекцій.

4. Методика виконання роботи.

4.1. Загальні відомості.

Обладнання для виробництва вершкового масла ділять на основне та підготовче.

До підготовчого обладнання відносять заквасочники та ємності для дозрівання вершків.

Основне виробниче обладнання - це масловиготовлювачі та маслоутворювачі.

Заквасочники застосовують для виробництва закваски. Промисловість випускає односекційні заквасочники місткістю 350 - 630 л, а також дво- та чотирьохсекційні.

Заквасочник є термоізольованою ванною прямокутної форми, в якій знаходяться дві ємності для приготування закваски. Зверху ванна закривається кришкою на шарнірах, її можна піднімати та відводити вбік. Усередині нижньої частини ванни встановлена паророзподільна голівка, що є циліндром з 144 отворами діаметром 3 мм на бічній поверхні. Також у ванну вмонтовані датчики блоків регулювання (БРТ) та зміни температури (БЗТ).

Пара через паророзподільну голівку подається у ванну при роботі заквасочнику в режимі пастеризації. Охолоджують молоко подачею холодної води, а температура заквашування підтримується автоматично.

Робоча місткість двох баків 40 л, тривалість нагріву та охолоджування вершків 60 хв.

Сквашені вершки якийсь час тримають у ємностях для дозрівання. Ємності ділять на горизонтальні (ванни ВГСМ-800 та ВГСМ-2000) та вертикальні (Я1-ОСВ або ємкісний апарат Л5-ОАВ-6,3).

Ємність для дозрівання вершків є термоізольованим циліндровим баком, який обладнано пароводяною сорочкою, механічною мішалкою, приладами для контролю роботи. Крім того внутрішній циліндр обладнаний змійовиком для подачі теплоносія безпосередньо до стінки. Для узяття проби на бічній стороні апарату встановлений кран. Електронна система управління контролює час дозрівання вершків, температуру охолоджування та дозрівання, рівень вершків в апараті і т.ін.

4.2. Машини та обладнання для виробництва вершкового масла методом збивання вершків.

Масловиготовлювачі ділять на машини безперервної та періодичної дії.

Масловиготовлювач періодичної дії (Рис 1) складається з станини 5 з коробкою передач, ємності, що обертається 2 та огорожі 4. Ємність складається з двох конусів з листової сталі. На верхівці одного конуса встановлений люк для вивантаження масла. Ємність обладнана кранами для випускання пахти та повітря. Усередині ємності похило приварені лопаті для збиття вершків та обробки масляного зерна. Внутрішня поверхня має спеціальну обробку для усунення налипання масла.

Привід з гальмівним пристроєм забезпечує двошвидкісне обертання та зупинку ємності.

Для забезпечення безпечної роботи масловиготовлювач має захисну огорожу, кінцевий вимикач якої блокується з приводом та в піднятому стані запобігає запуску електродвигуна.

Зрошуючий пристрій 3 призначений для підтримки заданої температури збиваних вершків шляхом зрошування гарячою або холодною водою.

Принцип дії масловиготовлювача: ємність 2 наповнюють доспілими вершками на 40 - 50%, закривають люк та опускають огорожу 4. Встановлюють тривалість збиття вершків та включають електродвигун на необхідну швидкість. Періодично ємкість зупиняють та через кран у верхньому положенні спускають повітря. Після закінчення заданого часу реле зупиняє машину та подає сигнал, потім видаляють пахту та проводять обробку масляного зерна і вивантажують готове масло у візок 6.

Технічна характеристика Р3-ОБЭ

Об’єм, м3……………………………………………..2.

Частота обертання ємності, с-1……………………..0,4 - 0,6.

Потужність привода, кВт………………….………..6.

Рис. 1. - Схема масловиготовлювача періодичної дії Р3-ОБЭ.

1 - опорна стійка; 2 - ємність; 3 - зрошуючий пристрій (душ); 4 - огорожа; 5 - станина с коробкою швидкостей; 6 - возик.

Масловиготовлювач А1-ОЛО/1 (Рис 2) входить до лінії для виробництва масла методом безперервного збиття вершків А1-ОЛО або до установки для виробництва масла А1-ОМИ.

Принцип дії: підготовлені до збиття вершки через зрівняльний бак насосом-дозатором подаються до збивача 3 масловиготовлювача. Вершки потрапляють спочатку на розподільний конус лопатевої мішалки 5, тому при вході в зону дії лопаток мішалки мають деяку початкову швидкість. Це запобігає різкій механічній дії на вершки та дробленню жирових кульок. Масляне зерно, що утворилося, разом з пахтою, крізь перехідну насадку 6 поступає в бункер першої камери шнекового текстуратора 14, де піддається промивці та механічній обробці шнеками. В процесі збиття та обробки вершки та масляне зерно охолоджуються крижаною водою, яка подається в сорочку текстуратора 16 та збивача 4, а також у порожній вал збивача. Кожен контур живиться від магістралі через вентиль, що дозволяє вибірково їх відключати.

Пахта разом з промивальною водою подається на сепарацію для подальшого використання. У другій камері відбуваються остаточна промивка масляного зерна та його подальша обробка. У третій камері 9 створюють розрідження для видалення повітря з масляного пласта.

Як остаточна обробка виконується продавлювання масла через грати на виході другої та третьої камер. Між гратами 12,13 встановлені ножі 10, які додатково покращують структуру масла.

Вміст вологи в маслі регулюють за допомогою інжекційного блоку, в який дозовано подають пахту.

Готовий масляний пласт виходить через насадку 11, поступає на конвеєр та далі на упаковку.

Рис. 2. - Схема масловиготовлювача А1-ОЛО/1.

1 - тахогенератор; 2 - вентилятор; 3 - збивач; 4 - сорочка охолодження; 5 - мішалка з лопатевими билами; 6 - перехідна насадка; 7 - пристрій для промивання масляного зерна; 8 - перехідник; 9 - вакуум-камера; 10 - ножі; 11 - насадка; 12,13 - гратки; 14 - текстуратор; 15 - шнек; 16 - сорочка охолодження; 17 - пристрій для промивання фільтра-сита; 18 - роздавальна коробка; 19 - редуктор; 20 - електродвигун текстуратора; 21 - варіатор текстуратора; 22 - варіатор збивача; 23 - електродвигун збивача.

Технічна характеристика А1-ОЛО/1

Продуктивність, кг/год…………………….800 - 1000.

Потужність привода, кВт…….….…………31.

4.3. Машини та обладнання для виробництва вершкового масла методом перетворення вершків високої жирності.

Технологічний процес роботи маслоутворювача відрізняється від роботи масловиготовлювача тим, що процес утворення масляного зерна відбувається майже миттєво при різкому охолоджуванні вершків у тонкому шарі.

Маслоутворювач барабанного типу (Рис 3) складається з трьох циліндрів однакової конструкції, встановлених один над іншим та сполучених планками. Циліндр складається з двох обичайок 10 та 12, витисного барабана 8, двох кришок 5 та 15 з редуктором 16 та електродвигуном 17. Обичайки утворюють теплообмінну сорочку, в якій прокладена направляюча спіраль 11. По спіралі рухається теплоносій (розсіл).

Витисний барабан зварений з листової нержавіючої сталі, усередині встановлені ребра жорсткості. На зовнішній стороні барабана закріплено два ножі 18 з поліамідними пластинками. Ножі вільно обертаються в отворах стінок та виступають над площиною витисного барабана. При обертанні барабана ножі притискаються до стінок циліндра, знімають шар охолоджених вершків та перемішують його з рештою продукту. Отримана суміш йде в щілину між ножем та площиною витисного барабана.

У нижній частині кришки верхнього циліндра встановлений кран для випуску масла 2, а у верхній частині - кран випуску повітря 4, який застосовують при пуску апарату.

Вершки високої жирності з температурою 60 - 70˚С подають в нижній циліндр та, просуваючись послідовно через три циліндри, вони перетворюються в масло, яке при температурі 12 - 16˚С виходить з апарату через спусковий кран.

Рис. 3. - Схема маслоутворювача барабанного типу Т1-ОМ-2Т.

1 - кронштейн; 2 - спускний кран; 3 - направляюча втулка;4 - повітряний кран; 5 - передня кришка; 6,14 - ущільнюючі кільця; 7 - передній фланець циліндра; 8 - витисний барабан; 9 - обшивка циліндра; 10 - зовнішня обичайка; 11 - спіраль; 12 - внутрішня обичайка циліндра; 13 - задній фланець циліндра; 15 - задня кришка; 16 - редуктор; 17 - електродвигун; 18 - ніж; 19 - станина.

Технічна характеристика Т1-ОМ-2Т.

Продуктивність, кг/год…………………500 - 600.

Потужність привода, кВт………………6,6.

4.4. Розрахункова частина роботи.

Продуктивність масловиготовлювача періодичної дії визначають за формулою:

, кг/год (1)

де - об’єм барабана масловиготовлювача, м3;

- щільність продукту, що оброблюють, кг/м3;

- коефіцієнт заповнення барабана масловиготовлювача;

- тривалість циклу виробництва масла, год.

Необхідно визначити продуктивність масловиготовлювача згідно з індивідуальним варіантом завдання.

Таблиця 1.

Вихідні данні для розрахунку продуктивності масловиготовлювача періодичної дії.

Показники

Варіанти

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

, м3

1,5

2,0

2,5

1,5

2,0

2,5

1,5

2,0

2,5

1,5

, кг/м3

998

0,4

0,41

0,42

0,43

0,44

0,45

0,46

0,47

0,48

0,49

, год

2,0

2,5

2,0

2,5

2,0

2,5

2,0

2,5

2,0

2,5

Зміст звіту

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]