Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vsi_zadachiWord.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
275.46 Кб
Скачать

Задача № 1.

Розв‘язання:

1) Визначимо коефіцієнт рентабельності інвестицій за формулою:

де

ЧПісередньорічна сума чистого прибутку від інвестиційної діяльності;

ІК – сума інвестиційного капіталу;

КРікоефіцієнт рентабельності інвестицій.

(або 11,4%);

(або 13,4%);

(або 18,8%);

(або 23,2%);

(або 39,3%).

2) Найбільший коефіцієнт рентабельності у 5 році (39,3%), тому що реальні інвестиції знижаються, а прибуток по ним зростає. Фінансові інвестиції зростають, але і прибуток по ним теж зростає. Тому необхідно збільшити чи залишити на теперішньому рівні реальні інвестиції, та збільшувати фінансові інвестиції до оптимального значення.

3) Загрози: наявність підприємств, потужніших від даного; великі переваги цих підприємств у користуванні пільгами, а також значні знижки за обсяги поставок; малий рівень компетентності компанії; недостатньо вкладень для забезпечення достатнього рівня складських запасів; недостатні місячні норми виробництва для отримання заходів по залученню споживачів.

4) Пропозиції: підвищити якість продукції; зробити місячні норми виробництва достатніми для отримання знижок; отримати відстрочення платежів від виробників; підвищити рівень компетенції компанії; забезпечити достатній рівень складських запасів.

Задача № 2 Розв’язання

1) Визначимо коефіцієнт самофінансування інвестиційної діяльності за формулою:

де

КСікоефіцієнт самофінансування інвестиційної діяльності;

ВІРісума власних інвестиційних ресурсів, що сформовані за рахунок внутрішніх джерел;

ІР – загальна сума сформованих ресурсів.

або 80%

або 77%

або 72%

або 87%

або 100%

Висновок: На підприємстві йде тенденція до збільшення власних інвестиційних ресурсів за рахунок збільшення амортизаційного фонду, та зниження валових інвестицій за рахунок зменшення довгострокових кредитів банків та нерозподіленого прибутку. За останній рік відтворювальні процеси йдуть за рахунок власних коштів (КСі=1).

2) Місія підприємства: виробництво товарів широкого вжитку;

3) Для даної стратегії розвитку підприємства необхідно застосовувати первинні пріоритети, тобто вибрати одну галузь, в якій вони будуть діяти.

Задача № 3 Розв’язання

1) Визначимо коефіцієнт реінвестування прибутку за формулою: де

КРІпкоефіцієнт реінвестування прибутку;

ЧПісума чистого прибутку підприємства, яка спрямована на інвестування;

ЧП – загальна сума чистого прибутку підприємства.

Підставляючи наведені показники у вищенаведену формулу, маємо:

Реальні інвестиції

Фінансові інвестиції

Висновок: проведені розрахунки свідчать, що реальні інвестиції займають найбільше місце в структурі загальних інвестицій підприємства. Із реальних інвестицій найбільше значення по підприємству мають вкладення в заміщення застарілого обладнання. Фінансові інвестиції посідають друге місце на підприємстві.

2) Сильні сторони: завод «Зоря» - один з найбільших виробників техніки для сільського господарства, харчової та переробної промисловості тощо; підприємство має досвід роботи на ринках СНД та Європи;

Слабкі сторони: падіння обсягів виробництва; скорочення обсягів реалізації; відсутність фінансових ресурсів для розробки нових видів продукції; значні витрати на утримання підрозділів соціальної інфраструктури; велика кількість обладнання та приміщень, які не задіяні в основному виробництві; недостатня ринкова орієнтація управління персоналом; підвищення вимог клієнтів до умов постачання та якості продукції при значному зниженні їх платоспроможності.

3) Маркетингові заходи: Створення та розвиток маркетингових служб на підприємстві; проведення комплексних маркетингових досліджень; дослідження ринку, попиту та пропозиції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]