Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_z_praktiki.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
765.95 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Львівський національний аграрний університет

Факультет будівництва та архітектури

Кафедра технології та організації будівництва

ЗВІТ

з виробничої практики у

Львівському національному аграрному університеті

студента третього курсу, групи Мількович Н. Б., Буд.-33

керівник від університету Мазурак А. В.

Практика проходила з “30липня до “23серпня

Звіт перевірив Мазурак А. В.

Захист звіту “23серпня 2012 року

Оцінка __________________

Підписи членів комісії ___________________________

___________________________

___________________________

Львів 2012

Зміст

Вступ………………………………………………………………………..3

Мета і завдання практики……………………………………………...….4

1. Структура управління ЛНАУ…………………………………………..5 2. Архітектурна і конструктивна характеристика аудиторій …………. .6 3. Методи виконання робіт і організації праці…………………………...8

4. Охорона праці…………………………………………………………..10

5. Індивідуальне завдання (влаштування фундаментів) …………11

Висновок…………………………………………………………………...19

Вступ

Виробнича практика одна із форм навчання, невід’ємна складова процесу підготовки фахівців, основним завданням якої є якість практичної підготовки випускників за освітньо-кваліфікаційним рівнем: бакалавр, спеціаліст, магістр, і проводиться на оснащених відповідним чином сучасних підприємствах, в організаціях різних галузей господарства. Від якості виконання завдань у період практики залежить професійне становлення майбутнього фахівця.

Виробнича практика студентів є одним із важливих видів навчальної роботи і здійснюється з метою набуття виробничих навиків приймати самостійно рішення в реальних виробничих умовах. Вона покликана підготувати майбутніх спеціалістів до реальної практичної роботи , забезпечити належний рівень їхньої професійної підготовки .

Виробнича практика проводиться з метою вдосконалення набутих знань, практичних навичок для досягнення встановленого рівня кваліфікації з відповідних професій, спеціальностей та спеціалізацій, а також забезпечення соціальної, психологічної і професійної адаптації в трудових колективах.

Мета і завдання практики

Метою практики є закріплення отриманих у вузі теоретичних знань, вивчення досвіду роботи підприємств, оволодіння виробничими навичками та передовими методами праці по спеціальності. В процесі виробничої практики студенти також набувають досвіду суспільної, організаторської та виховної роботі в колективі. Поставлена мета досягається шляхом вирішення конкретних задач стосовно кожного виду виробничої практики.

Завдання виробничої практики:

  • вивчення структури та організації виробництва та оперативного управління підприємств промисловості;

  • технічного контролю якості продукції, мотивації механізмів стимулювання результатів праці;

  • ознайомлення з організацією допоміжного виробництва, раціонального використання сировини, організацією планово-економічної роботи, з основними техніко-економічними показниками діяльності підприємства, його підрозділів, станом охорони праці.

1. Структура управління ЛНАУ

2. Архітектурна і конструктивна характеристика аудиторій

Три аудиторії в яких проходили малярські роботи мають прямокутну форми (плани зображені на рисинку 1, 2, 3). В кожній аудиторію є ,по три вікна, підлога влаштована з паркетної дошки. Стіни аудиторій змуровані з цегли, стеля влаштована з плит перекриття.

Рис.1 План аудиторії 276

Рис.2 План аудиторії 278

Рис.1 План аудиторії 277

3. Методи виконання робіт і організації праці

Підчас проходження практики ми виконували підготовку поверхонь до виконання малярських робіт.

Підготовка поверхонь. Поверхні всіх видів, що підлягають склеюванню рулонними матеріалами, повинні відповідати вимогам СНиП 3.04.01.87 (очищені від всіх видів забруднень, відновлені і загрунтовані в залежності від матеріалу підстави). Під обклеювання шпалерами поверхні конструкцій грунтують полівінілацетатної водної емульсією 7%-ної концентрації. Під забарвлення складами, що містять вапно, поверхні грунтують квасцовой грунтовкою, підігрітою до 50-60 ° С.

На підготовлених поверхнях всіх видів не повинен бути наступних дефектів; забруднень у вигляді пилу, бризок розчину, жирових і бітумних плям, які виступили солей; тріщин у місцях сполучення і усадочних тріщин з розкриттям більше 3 мм ; Раковин, напливів, западин на будь-якій ділянці поверхні площею 200 х 200 мм більше 5 шт.; нерівностей - більше 3 глибиною або висотою до 5 мм включно для простих паперових шпалер і до 3 мм для інших видів рулонних матеріалів. Допустимі відхилення площини від вертикалі або горизонталі - 15 мм на всю висоту (довжину) приміщень для простих паперових шпалер і 1 мм на 1 м висоти (довжини), але не більше 10 мм на всю висоту (довжину) приміщення для решти видів рулонних матеріалів. Вологість поверхонь обклеюваної конструкцій не повинна перевищувати: для деревини - 12%, для інших матеріалів - 8%.

З матеріалів знадобиться шпаклівка для вирівнювання вад стін і, звичайно ж, клей. Клей або клейстер на основі борошна можна приготувати самому, його рецепт широко відомий, тому ми не станемо зупинятися на ньому. Однак, борошняний клейстер має ряд недоліків, тому краще скористатися одним із сухих шпалерних клеїв, які зараз представлені в широкому асортименті.

Дешевий вітчизняний КМЦ або шпалерний клей «Момент» цілком підійде для попередньої обклеювання стіни папером, а також для наклеювання шпалер середньої щільності. Якщо ж ви збираєтеся клеїти, скажімо, важкий лінкруст, вам не обійтися без більш дорогого, але й більш надійного спеціального клею, наприклад чудово зарекомендував себе «Quelid». Останній випускається в різних модифікаціях, так що при його покупці уважно ознайомтеся з характеристиками, позначеними на упаковці. Для деяких видів шпалер (наприклад, для того ж лінкрусту) доцільно використовувати «Бустилат» або ПВА.

Поверхні під обробку плівками на тканинній основі загрунтовивают розчинами мастик «Бустилат-М» або «Гумілакс». Безосновні плівки наклеюють мастіно клею і щітка для розгладження шпалер по стіні (у цих же цілях можна використовувати малярний валик, обтягнутий хутром.

На сьогоднішній день проблема вибору клею, можна вважати, вирішена повністю. У будь-якій фірмі, що торгує шпалерами, вам запропонують клей, який оптимально підходить саме для вибраних шпалер. Для хорошої обробки вирішальними чинниками є правильно підібраний клей і необхідні пропорції розчину. Якщо шпалери важкі і добре вбирають вологу, клей повинен бути густим. Врахуйте, що краще залишити клей густим і наносити його тонким шаром, ніж навпаки.

Малярський валик

Фарбувати стіни, підлоги, стелі та інші елементи будинку або квартири можна різними фарбами і різними інструментами. Один з найпопулярніших і загальновживаних інструментів для нанесення фарб - малярний валик. Про нього і піде розповідь.

Різновидів валиків існує немало і кожний з них призначений для цілком певного виду робіт. Розрізняються малярні валики не тільки по області застосування, але за розміром і матеріалом шубки.