Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по производственной практике 4 курс.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
444.42 Кб
Скачать

Організаційно-управлінська характеристика підприємства

1.1. Аналіз господарської діяльності тов «Луганська фірма «Агрохім»

ТОВ «Луганська фірма «Агрохім» знаходиться м. Луганськ

Юридична адреса підприємства - Україна, м. Луганськ, 91055, вул. Свєрдлова, 58.

ТОВ «Луганська «Агрохім» утворена в лютому 1995 року і є найбільшим оператором з продажу мінеральних добрив і хімічних засобів захисту рослин для сільгосппідприємств Луганської області, і, в менших обсягах - для Донецької, Харківської та інших областей.

Коло інтересів і асортимент надаваних послуг цією компанією досить широкий: крім засобів хімізації вони реалізують сільгосптоваровиробникам насіння зернових, технічних культур і багаторічних трав, спецодяг та засоби індивідуального захисту, сільськогосподарську техніку (трактори, сівалки, оприскувачі, техніку для обробки ґрунту) .

Агрохім володіє найбільшою в нашому регіоні роздрібною мережею

торгово-консультаційних центрів для городників, дачників і дрібних фермерів «Зелений Світ» (спільний проект з компанією « Байєр», Німеччина), де реалізує насіння овочевих, квіткових і баштанних культур, газонних і кормових трав, мінеральні добрива, регулятори росту рослин, торфосуміші, хімічні та біологічні засоби захисту рослин, садовий інструмент і поливальний інвентар, міні сільгосптехніку для догляду за газонами та обробки ґрунту, а також багато іншого.

На одному з дочірніх підприємств проводиться розфасовка мінеральних і органічних добрив для подальшої реалізації садівникам і городникам в мережі власних торгово-консультаційних центрах «Зелений Світ», а так само в торгових мережах шістнадцяти областей України. Для забезпечення безперебійного постачання аграріїв, в Луганській області є сертифіковані прирейкові склади для прийому, зберігання та продажу мінеральних добрив ємністю 4 тис. тонн (п. Новосвітлівка ) і 5 тис. тонн ( м. Сватове ).

Крім того, на базі філії в м. Сватове в 2007 році створена виробнича ділянка, де здійснюється капітальний ремонт ґрунтообробної техніки та переобладнання причіпних і навісних обприскувачів, а також виробляються товари народного споживання: сільськогосподарський інвентар і ручний інструмент, навісне обладнання до мотоблоків та мотокультиваторів (всього понад 80 найменувань).

Агрохім здійснює безкоштовну доставку товарів народного споживання (фасовані мінеральні добрива та сільськогосподарський інвентар) партнерам по всій Україні.

Так само один з напрямків роботи компанії є виробництво та реалізація борошна пшеничного на млиновий комплекс розташованому в м. Стаханов.

Виробництво борошна здійснюється на сучасному обладнанні Турецької фірми HURMAK .

Млиновий комплекс являє собою повністю механізоване підприємство з великим ступенем автоматизованого управління всіма технологічними процесами та високою продуктивністю.

У технологічному процесі виробництва борошна використовується мийка зерна, що дозволяє виробляти борошно з високими показниками по білизні. Є своя лабораторія, оснащена всім необхідним обладнанням.

На території млинового комплексу є складські приміщення для зберігання зерна ємністю до 8 тис. тонн.

Цінова політика підприємства спрямована на пошук взаємовигідних партнерських відносин зі споживачами.

Ще один напрямок роботи - Садовий центр «Луга Грін». Тут вирощуються і реалізуються декоративні рослини хвойних і листяних порід, розсаду однорічних і багаторічних квітів. Всі рослини вирощуються в контейнерах, що дозволяє висаджувати їх у відкритий ґрунт протягом усього року (за винятком зимового періоду).

Садовий Центр «Луга Грін» виконує наступні види робіт з благоустрою територій:

  • у Садовому центрі постійно є у продажу садово-паркові меблі з лози і предмети інтер'єру, малі архітектурні форми, скульптури та багато іншого.

  • пристрій декоративних водоймищ, фонтанів, каскадів;

  • розбивка газонів (сіяних і рулонних);

  • проектування та монтаж систем крапельного, автономного поливу і садово-паркового освітлення;

  • послуги садівника, абонентське обслуговування об'єктів;

  • ландшафтне проектування.

Інформація про економічний стан ТОВ «Луганська фірма «Агрохім» міститься у фінансовій звітності підприємства:

  • Баланс (Ф № 1);

  • Звіт про фінансові результати (Ф № 2);

  • Звіт про рух грошових коштів (Ф № 3);

  • Звіт про власний капітал (Ф № 4) ;

  • Звіт про продаж і запаси товарів (продукції) в оптовій торгівлі (Ф №5).