Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursovaya_po_ovd_5_kurs.doc
Скачиваний:
383
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
136.7 Кб
Скачать

1.Коротка характеристика

Краснодон – місто обласної підлеглості. Розташоване в південно-східної частині Донецького кряжу на лівому березі р. Велика Кам'янка, р.Сіверський Донець, в 51 км від міста Луганськ.

Залізнична станція «Краснодон» знаходиться в 7 км від міста. Краснодонський район межує з територією Ростовської області Російської Федерації, протяг кордону – 135 км.

Населення міста Краснодона та населенних пунктів, входящих у склад Краснодонського міськвиконкому складає 104,709 тисяч, у тому числі в Краснодоні – 44,576 тисяч мещканців. Населення Краснодонського району – 30,1 тис. мешканців.

У Краснодонському районі розташовані два приміщення: Управління ветеринарної медицини м. Краснодона та Краснодонського району та Краснодонська міська державна лікарня ветеринарної медицини, за адресою: м. Краснодон вул. Ленінградська, 17 а.

Лікарня і управління побудовані за типовим проектом в 1997 році. Реконструйовано в 2002 році і мають площу 363 м. кв. По периметру огороджено парканом. На території є склади для зберігання деззасобів та інвентарю, а також гаражі для службового автотранспорту.

У будівлі лікарні обладнана кімната для прийому хворих тварин, операційна і кімната для зберігання медикаментів.

В зону ветобслуговування входять 73 населенних пунктів, у тому числі 3 міста (м.Краснодон, м.Молодогвардійськ, м.Суходільськ), 19 селищ міського типу. На території району розташовано більш 20-ти промпідприємств (вугледобування, машинобудівні та інші).

Загальна площа землекористування складає 96982 га, з них сільгоспугідь 74991 га, у тому числі ріллі 46000 га.

У громадському секторі на 1.01.2013 року мається 872 голови ВРХ, в тому числі корів 377 голів. Свинопоголів'я складає 1589 голів, у тому числі основних свиноматок 136 голів. Поголів'я птиці 745 тисяч голів.

На початок 2013 року в районі мається 21 агроформування сільгоспвиробників різної форми власності. Виробництвом молока, відкормом ВРХ та вирощуванням свиней займаються господарства : СТОВ «Пархоменківська нива», ТОВ «Перемога», ПП «Поріччя», СТОВ «Мирна долина», ПП «Травянка», ПП «Тернове»; вівцями та козами : ПП «Авдієв», ПП «Ісаєв», ПП «Ейвазов». Виробництвом яйця ФОП «Нікітіна», виробництвом м'яса птиці ТОВ СФ «Агроукрптаха».

На початок 2013 року мається 2 рибоводних господарства: КФГ «Краснодон-Агро» (65 га.), СФГ «Струмок» (7 га.), з загальною площею водного дзеркала – 72 га., які займаються ворощуванням товарної риби (короп, товстолобик, білий амур).

На території міста та району працює 2 м'ясопереробних підприємства: «ЗАТ Краснодонський м'ясокомінат» – за минулий рік забито 3705 голів свиней та вироблено близько 2 тис. 200 т продукції.

Цех глибокої переробки м'яса птиці на ТОВ СФ «Агроукрптаха» на якому вироблено 876 т. продукції (копченості з м'яса бройлерів).

На всіх наявних у містах ринках розміщені державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

Територія Краснодонського району неблагополучна з таких хвороб, як: чума собак, сказ, вірусний гепатит, інфекційний парвовіроз та аденовіроз.

Клімат в районі помірно-континентальний з спекотним літом і малосніжною з відлигами зимою.

Місцевість на території господарства бугристо-кам'яниста, пересічена ярами і балками.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]