Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursovaya_rabota.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
230.4 Кб
Скачать

Зміст

Вступ ………………………………………………………………………

1.Організаційно-економічна характеристика підприємства………….

2 . Машинно-технологічні станції створюються з метою……………………..

2.1. Мета МТП………………………………………………………………………………………

2.2 Розподіл ремонтівмашин по місцях використання .

3. Підвищення ефективності використання наявних тракторів…………….

3.1. Підвищення ефективності використання наявних тракторів………

Висновки і пропозиції……………………………………………………

Використані джерела інформації………………………………………..

Додатки……………………………………………………………………

ВСТУП

Розвиток продуктивних сил людського суспільства супроводжувався поглибленням поділу праці, виділенням нових самостійних видів діяльності. Саме з цим процесом пов'язана поява управління як обов'язкового елемента доцільної організації колективної діяльності людей, а також технічних і технологічних систем. Управління має місце скрізь, де є потреба відповідним чином впливати на систему з метою його впорядкування чи переведення з одного стану в інший.

Під впливом зовнішніх і внутрішніх факторів порушуються програма і робочий ритм діяльності бригади, ферми, механізованого загону чи іншого структурного підрозділу підприємства. Суть управління як раз і полягає в активному впливі на параметри об`єкта з метою усунення небажаних відхилень від заданих режимів роботи, у підтриманні стану впорядкованості, плановості та його динамічної рівноваги з навколишнім середовищем, усуненні асиметрії, за якої елементи виробництва перебувають у не зрівноваженому і непропорційному стані, у наведеному порядку в їх взаємодії, забезпечені розвитку і вдосконалення системи. Причому в управлінській, як і в деяких інших видах діяльності, не все можна надолужити. Тому управління, як правило, має привентивний характер.

Управління становить одну з форм виробничих відносин і відображує причинно-наслідкові зв`язки та залежності які виникають у процесі організації продуктивних сил і регулювання суспільного процесу. Оскільки об`єктом відносин управління є трудова діяльність людей, то управлінські відносини існують незалежно від волі та свідомості людей і подібно до природних явищ відпорядковуються об`єктивним законом і закономірностям.

Існують зовнішні передумови і тенденції зростання ролі управління в регулюванні суспільних процесів відтворення. Це, зокрема, науково-технічний прогрес, комп`ютеризація різних сторін діяльності людей, удосконалення засобів комунікації, екологічна криза, розвиток зовнішньо-

економічних зв`язків. Велике значення мають і внутрішні фактори, що визначають динамічність зв`язків між окремими елементами суспільного виробництва та складність вирішуваних завдань. Це інтенсифікація, зростання матеріально речових елементів продуктивних сил сільського господарства, перехід до багатоукладної економіки на основі розвитку різних форм власності і господарювання.

“Організація” - багатогранне поняття. Частіше всього воно означає:

  • внутрішню упорядкованість, узгодженість взаємозалежних елементів системи (структурна організація);

  • сукупність процесів або дій, що забезпечують досягнення цілі системи (організація процесу);

  • об`єднання людей, спільна діяльність яких спрямована на реалізацію встановлених прграм на основі певних правил і процедур ( організація діяльності)

Будь-яка організація складається з елементів, їхніх ролей і відношень визначених ієрархією, поліархією, писаними і неписаними правилами поведінки.

Метою курсової роботи є всебічне вивчення, систематизація, закріплення та поглиблення теоретичних знань з теми: «Застосування функцій «організація» в системі управління підприємством». Розкрити такі питання як:

  • Організаційно-економічна характеристика підприємства

  • Застосування функцій «організація» в системі управління підприємством.

  • Сутність та особливості функцій організування

  • Побудова організації

  • Аналіз та оцінювання організаційних структур управління

  • Організаційні структури управління

Об`єктами дослідження для написання курсової роботи є побудова організації та застосування функції «організація» у управлінській діяльності підприємства ТОВ «Злагода»

1. Організайно-економічна характеристика підприємства

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Злагода» розміщене в північній частині Луганської області в центральній частині Троїцького району. Центральна садиба господарства знаходиться в с.м.т. Троїцьку.

ТОВ «Злагода» засноване у 1992р. за рахунок реорганізації земель. За період з 1999р. по 2001р. підприємство зазнало значних збитків з причин несприятливих природно-кліматичних умов. Але вже у 2004р. підприємство перше в районі виконало роботи по збиранню врожаю сільськогосподарських культур і отримало найбільший врожай.

Основні фонди господарства – це земля 1496,8 га в тому числі рілля 1496,8 га. Сіножатей та пасовищ немає. Поливних земель також немає.

Якість ріллі оцінена в 70 балів, гумусу – 3,7%.

У 1999р. згідно указу «Про прискорення реформування аграрного сектору економіки України» було проведено розпаювання землі. На одного члена товариства припадає в середньому по 3,4га.

Після указу президента від 9 грудня 1999р. «Про не відкладні заходи щодо прискорення реформування аграрного сектору економіки» в березні 2000р. на загальних зборах колективу засновників прийняли Статут сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Злагода».

Установчий договір про створення та діяльність с/г ТОВ «Злагода» підписали всі члени товариства, які несуть відповідальність за результати господарської діяльності.

Господарство в повній мірі забезпечене основними фондами виробництва. Це показує показник фондоозброєності праці, який у 2011р. порівняно з 2009р. зріс на 62%. Також в порівнянні 2011р. з 2009р. зросла вартість основних виробничих фондів с/г призначення на 94,4%. Але показник ефективності використання основних фондів зменшився на 17,4%. Це говорить про те, що основні фонди в господарстві використовуються не досить раціонально і ефективно, тому слід звернути увагу на більш економічно ефективне їх використання.

Табл.1.1

Склад і структура сільськогосподарських угідь господарства

Види земельних угідь

Роки

Відхилення (+,-) 2011р. від 2009р.

2009

2010

2011

га

%

Га

%

га

%

С/г угідь всього

1496,8

100

1628,8

100

1700

100

+ 203,2

з них: рілля

1496,8

100

1628,8

100

1700

100

+ 203,2

Сіножаті

-

-

-

-

-

-

-

пасовища

-

-

-

-

-

-

-

багаторічні насадження

-

-

-

-

-

-

-

Висновок: Аналізуючи дані таблиці, ми бачимо,що загальна площа с/г угідь в господарстві у 2011 р. зросла на 203,2 га порівняно з 2009 р. В структурі сільськогосподарських угідь рілля займає 100%.

Табл.1.2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]