Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТ В ОФК / Lek 4.doc
Скачиваний:
164
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
161.79 Кб
Скачать

3. Система оздоровлення очей за методикою Бейтса і Корбетт

Ця система – це природний метод відновлення зору. Американські лікарі-офтальмологи Уїхльям Бейтс та його учениця Маргарет Корбетт розробили новий метод профілактики і лікування поширених порушень зору як короткозорість і далекозорість, старечий зір, астигматизм і косоокість. Корбетт розробила практичний курс швидкого поліпшення зору:

1. Вправи на розслаблення:

  • покачування: дозволяє позбутися звички скурпульозно розглядати обєкти. Сприяє збудженню вібрації очей – без чого не може бути нормального зору.

  • Встати обличчям до вікна на відстані 30см. Переносячи вагу тіла на ліву ногу, повертаємо голову і плечі до лівої стіни. Теж в іншу сторону. Робити по 100 поворотів кожен ранок і вечір.

Зняття напруги з психіки, тіла і зору;

2. Соляризація: оборобка очей сонячним світлом. – одне з кращих вправ для відновлення зору. Слід встати обличчям до сонця, очі закрити. Повертати тулуб і голову повільно вправо і вліво. Тривалість- 3-4хв. Коли сонце сходить і заходить соляризацію можна робити з відкритими очима. Після кожної соляризації слід робити пальмінг у 2р. довше по часу.

3. Пальмінг: спочатку потерти долоні і прикрити ними очі (долонь на скулах, а пальці на лобі). Мета – повний відпочинок. Тривалість – від 10сек.,кілька раз на день.

4. Допоміжні вправи

- зранку широко відкрити очі і рот 4 рази;

- міцно зажмуритися 6 разів, потім зробити 12 легких моргань. Відбувається підготовка повік до роботи на цілий день;

- «лист носом»: у більшості людей значне навантаження відбувається на мязи шиї (сидимо, пишимо, читаємо, керуємо автомобілем і т.д.) і з другої сторони послаблений зір сказується на мязах шиї і спини (і навпаки – зір ослаблений при остеохондрозі хребта). Пишемо носом будь-що.

- піднімати брови до відчуття напруги;

- пальцеві повороти. Тримати палець перед носом і повертати голову зі сторони в сторону, переконуючи себе в тому, що палець рухається. Виконати 20-30таких поворотів.

4.Системи оздоровлення академіка о.Мікуліна

Академік О.Мікулін – видатний конструктор авіаційних моторів - пропагує такі засоби оздоровлення:

1. Аероіонізацію. О. Мікуліну разом з Г.Головановим належить перша розробка спеціального гідро іонізатора в 1953 році. У 1955 році були проведені медичні наукові дослідження впливу аерофонів на бактерії. Було доведено зниження бактерій у повітрі і прийнято рішення встановлювати іонізатори в лікарнях, особливо в операційних. Академік радить включати кімнатний іонізатор одразу після пробудження.

  1. Заземлення. Дослідження О.Мікуліна свідчать, що навіть прості електричні прилади здатні реєструвати появу в ізольованій від Землі людині шкідливі позитивні електрозаряди, що виникають у процесі її праці та побуту. Так, якщо людина лягає в постіль і натягує на себе ковдру, то вона заряджається шкідливим неприроднім статичним позитивним зарядом величиною 600-700 Вольт. При ходьбі по підлозі, яка покрита лінолеумом, позитивний заряд досягає 1000 Вольт. Це служить причиною появи головного болю, дратівливості, серцево-судинних захворювань, швидкої втоми, поганого сну.

Автор вважає ефективним засобом заземлення і боротьби з позитивними зарядами оголений або ізольований металевий дріт, який одним кінцем прикріплюють до крану, труби водопроводу або батареї опалення, а іншим оголеним кінцем через нержавіючу пластинку або ложку притиснути до тіла. Під час розумової праці бажано тримати металевий заземлений дріт у лівій руці. Це сприяє покращанню сну, здоров’я в цілому, підвищенню працездатності. Заземлюватися можна також за допомогою ходьби босоніж.

3. Віброгімнастика.. Це профілактичний вид ФК, оскільки струшування стимулює венозний відтік крові, усуває скупчення шлаків і тромбів біля венозних клапанів. Така гімнастика особливо корисна людям, які багато часу приділяють часу розумовій діяльності. Виконувати її можна під час ранкової гімнастики, під час прогулянок. Час виконання - 1 хв., 3-5 повторень в день. Темп – 1 струшування за 1с, через 30с перерва 5-10с. Достатньо 60 струшувань.

Соседние файлы в папке СТ В ОФК