Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Тези. Радіологія

.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
13.48 Кб
Скачать

Застосування МРТ технологій при пухлинах нирки

Ланюш Федір

Драчук Марія

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького

Кафедра променевої діагностики і терапії

Завідувач кафедри – доц. І.В. Дац

Науковий керівник – ас. Ю.О. Мицик

Актуальність. Пухлини нирок в дорослих людей становлять приблизно 3% від усіх новоутворень. При цьому доброякісні спостерігаються лише у 6% випадків. Часто пацієнти лише при маніфестації так званої тріади симптомів (біль у попереку, гематурія і добре пальпована нирка) звертаються у лікувальні заклади,проте це свідчить про запущеність процесу і важкість подальшого лікування.Саме тому важливим є пошук методів діагностики,які б дозволяли швидко та найменш інвазивно виявляти непластичні процеси в нирках. Саме такою технологією є МРТ, яка лише в останні роки почала широко використовуватись у діагностиці новоутворень.

Мета. Дослідити ефективність використання МРТ для виявлення пухлин нирок різного гістогенезу та ступеня злоякісності; порівняти основні переваги та недоліки даного типу технології із комп’ютерною томографією (КТ).

Матеріали та методи.

Результати.

Висновки.

  1. Магніто-резонансна томографія - один з найбезпечніших методів діагностики пухлин нирки,оскільки не створює променевої нагрузки на пацієнта; це особливо важливо для дітей та вагітних.

  2. Використання МРТ не створює ризику для життя тим,хто має ниркову недостатність чи алергію на рентгеноконтрастні препарати.,які використовуються при комп’ютерній томографії.

  3. МРТ дозволяє швидко диференціювати стадію розвитку непластичного процесу,що дає оцінку екстраренальної інвазії в сусідні органи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]