Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мікробіологія( описові завдання).docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
27.65 Кб
Скачать

24.Як виявляють протеолітичні властивості бактерій?

Протеолітичні властивості виявляються виділенням в Навколишнє середовище протеолітичних ферментів, Які розщеплюють Білки до проміжних продуктів ( Пептон, поліпептіді, амінокислоти) чи до продуктів кінцевого розпаду (індол, сірководень, аміак та других.)

Для Виявленняпротеолітичних ферментів досліджувану культуру засівають в сприятливі середовище, яке містіть тієї чи Інший білок ( МТЖ, молоко та других.)

Посіви вМПЖ культивують 5 ... 7 діб при кімнатної температурі, оскільки желатин розплавляється в термостаті. Мікробі, Які мають протеолітичні властивостями, розріджують желатин. Багато протеолітичні мікроорганізми дають різній характер розрідження: пошарове (якаіде Рівно, згори донизу), воронкообразное, кратероподібне, ріповидний, у виді панчохи ТОЩО. буд .; мікроорганізми, які не маютьпротеолітичної здатністю, дають на МПЖ зростання без розрідження желатину

25.З якою метою визначають вид мікроба?

Мікроби досліджують з метою виділення збудників із досліджуваного матеріалу.

Мікроби - це найбільша за кількістю та дуже різноманітна за рівнем організації частина організмів, які населяють біосферу Землі. Об'єднують їх тільки малі розміри, тому систематизувати їх дуже складно. Збудники захворювань є серед неклітинних (віруси та пріони) і клітинних організмів. Останні поділяють на 2 великі групи: прокаріоти (доядерні) та евка-ріоти (ядерні). Патогенні мікроорганізми зустрічаються серед бактерій (прокаріоти), грибів і найпростіших

Основною номенклатурною та таксономічною одиницею є вид. Визначення виду мікроорганізмів (ідентифікацію) проводять за морфологічними, тинкторіальними, фізіологічними, антигенними та молекулярно-біологічними та іншими ознаками. Морфологічні ознаки характеризують форму, рухливість, спороутворення, наявність капсули.