Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
карта особистості Платонов.doc
Скачиваний:
117
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
133.12 Кб
Скачать

Обробка результатів

  1. Результати заповнення “Карта особистості” відобразіть у схемі.

При оцінці темпераменту, зважаючи, що немає “хороших” і “поганих” темпераментів, бали за цією підструктурою не сумуються. При визначенні типу темпераменту допоможе така схема: спочатку кожен досліджуваний оцінює себе за шкалою сили-слабкості (7.1.). Той, хто набирає 1-2 бали, може віднести себе до меланхоліків, ті, у кого вищий бал - продовжують оцінку за шкалою врівноваженості – неврівноваженості (7.2.). Ті, хто набрав 1-2 бали – холерик. Решта оцінює себе за шкалою рухливості – інтенсивності (7.3.). Ті, хто отримав 1-2 бали можуть біти віднесені до флегматиків, а ті, хто отримав 4-6 балів – до сангвініків. Особи, що поставили собі 3 бали, скоріше всього мають проміжний тип темпераменту.

  1. За кожною підструктурою особистості (крім темпераменту) підрахуйте сумарний бал.

  2. Підрахуйте загальний бал для всієї “Картки особистості” (крім п.7 – темперамент)

  3. Узагальніть 2-3 незалежні характеристики на себе і власну “Карту особистості”. Пам'ятайте, що думка про особистість в цілому чи її часткової особливості – це не сумарний бал, а творчо поставлений діагноз. Тому узагальнюючи дані, використовуйте логічний критерій: у кого з заповнюючих карту особистості більше підстав для судження про ту чи іншу властивість досліджуваного і наскільки у нього адекватна самооцінка. Слід мати на увазі, що кількісні показники, отримані на основі самооцінки, є цінним додатковим критерієм для матеріалів, отриманих методом узагальнення незалежних характеристик.

  4. Спираючись на метод узагальнення незалежних характеристик, опишіть очікувані прогнози особливостей учбової чи (і) трудової діяльності, що визначаються психологічною структурою одного зі студентів групи.

АНАЛІЗУЮЧІ отримані результати, слід спиратись не на загальний бал “Карти особистості”, а на сумарні бали окремих підструктур. Виділіть з підструктур 1-6 тих, де картина найбільш сприятлива. При інтерпретації загального балу слід пам'ятати, що цей показник може бути в межах від 6 до 195, причому середній бал, як правило, біля 130. Досліджуваним, що набрали невлаштовуючі їх бали, слід детально проаналізувати результати і намітити шляхи самовиховання і самокорекції.

Аналізуючи отримані дані, поясніть, на основі яких життєвих фактів своєї діяльності чи діяльності тих особі, кого Ви оцінювали, Вами були поставлені саме ці бали.

СХЕМА РЕЗУЛЬТАТІВ ВИКОНАННЯ ЗАВДАННЯ

“Карта особистості”

п/п

Показник

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Сума балів

1.

Фонові показники

2.

Здібності

3.

Характер

4.

Спрямованість

5.

Досвід

6.

Психічні процеси

7.

Темперамент (схема визначення типу темпераменту)

Врівноважений

Неврівноважений

С

И

Л

Ь

Н

И

Й

5

5

4

3

2

1

Сангвінік

Флегматик

Холерик

4

3

С

Л

А

Б

К

И

Й

2

Меланхолік

1

14