Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт.docx
Скачиваний:
1578
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
68.65 Кб
Скачать

Висновок

Під час проходження мною практики зі спеціальності «Правознавство» яка проходила в установах Надвірнянського району дала мені закріпити набуті під час навчального процесу теоретичні завдання, а також здобути практичні навички застосування чинних нормативно-правових актів при наданні юридичних послуг підприємствам, установам, організаціям та фізичним особам. Крім того, мною були здобуті навички документального оформлення правових питань при організації діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, пенсійного фонду та виконавчої служби.

Проходячи зазначену навчальну практику я встановила тісний правовий зв'язок між установами, а також злагодженість дій у взаємовідносинах між цими установами хоча побачила та проаналізувала проблеми ,які законодавчо не вирішені.

Загалом навчальна практика сприяла мені у визначенні особливостей діяльності та правового статусу державних установ в напрямку їх правової діяльності. При цьому мені стало зрозуміло, що якість юридичних послуг, які надаються вказаним установам, а також правове забезпечення їх діяльності носять визначальний характер при організації їх роботи. Зрозуміло, що застосування праці висококваліфікованих юристів у вказаних установах є визначальним моментом якості діяльності самих установ. Ц сприяє підвищенню авторитету вказаних юридичних осіб в суспільстві, підняття їх авторитету серед населення та породження довіри до них

Таким чином, проходячи навчальну практику мені вдалося виконати основні завдання з практичної підготовки спеціалістів у галузі права, що в подальшому дає можливість професійного зорієнтування в моїй діяльності.

Підводячи підсумки практичної роботи, проведеної мною під час проходження навчальної практики в органах державної влади та органах місцевого самоврядування в Надвірнянському районі я можу зробити наступні висновки:

1. Установи, в яких я проходила навчальну практику, у своїй діяльності тісно пов’язані між собою. Так, наприклад РДА у своїй діяльності пов'язаний з Надвірнянським відділенням Пенсійного фонду України , з відділом державної виконавчої служби.

При проходженні навчальної практики я здобула навики складання документів в процесі проходження практики, та виконання рішень по них, а також документів, що стосуються організації діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Крім того, я навчилася застосовувати набуті під час навчання теоретичні знання в практиці вирішення питань по правовому забезпеченню діяльності установ.

Перелік використаних джерел

  1. Конституція (Основний Закон) України.

  2. Закон України «Про місцеві державні місцеві адміністрації» від 08.04.1999 року// Відомості Верховної Ради України. – 1999. - № 15.

  3. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року// Відомості Верховної Ради України. – 1997. - № 21.

  4. Закон України «Про статус депутатів місцевих рад» від 11.07.2002 // Відомості Верховної Ради України. – 2002. - № 28.

  5. Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001// Відомості Верховної Ради України. – 2001. - № 212

  6. Закон України «Про виконавче провадження» від 21.04.1999

  7. Закон України «Про державну виконавчу службу» від 24.03.1998

  8. Державне будівництво і місцеве самоврядування в Україні (за ред. С.Г.Серьогіної) – Харків, Право, 2005. – 312 с.

  9. Державне будівництво і місцеве самоврядування в Україні (за ред. Н.Й.Михайличенко) - Харків, Право, 2005. – 132 с.

  10. Указ президента України Про Положення про Пенсійний фонд України Президент України; Указ, Положення, від 06.04.2011// № 384/2011