Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Аналіз виховного заходу

.doc
Скачиваний:
384
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
26.62 Кб
Скачать

Аналіз виховного заходу

Тема : « Ми одна шкільна родина»

Дата: 03.02.2015р.                                       

Клас 3, класний керівник Годим’як Л.М.

Присутні 18 учнів

Форма(жанр) виховного заходу: виховна година.

 Мета заходу: вчити дітей ставитися один до одного позитивно і з чуйністю;виховувати бажання допомогти товаришеві у скрутну хвилину,почуття дружби.

Зміст виховного заходу та його структура: Захід почався з роботи над прислів’ями про дружбу. В основній частині вчитель пропонує пригадати вірші, приказки про дружбу, шкільну родину. Діти читали й обговорювали казку «Лісова казка», виконували пісні та розігрували ситуацію на дану тематику. В кінці діти складали асоціативний кущ до слова «дружба». Вчителем чітко дотримувався план підготовки, який був продуманий і відповідав віковим особливостям учнів.

 Ефективність виховного заходу та його структури: Були проведені ігри «Малюнки з виставки», «Всезнайки і Незнайки»також діти складали асоціативний кущ. Учитель запропонував дітям розглянути малюнки, на яких були зображені школярі і дошкільнята. Відповідаючи на запитання, учні порівнювали дитячий садок і школу. Об'єднавшись у дві команди, давали правильні і неправильні відповіді, в жартівливій формі пробуючи себе в ролі «Всезнайки » і «Незнайки». Потім діти працювали за казкою М.Панфілової «Лісова школа», зображуючи на малюнках «учнів».Також були задіяні DVD склайти, що сприяли кращому розумінню і засвоєнню матеріалу.

Поведінка вчителя та учнів: активність та ініціатива надходила, як від класного керівника так і від учнів. Рівень підготовленості вчителя до проведення виховного заходу був високий. Вчитель поводив себе тактовно, стримано, проявив неабиякі організаторські здібності,підтримував дисципліну. А діти в свою чергу із захопленням приймали участь в усіх вправах і іграх. Були активними, уважними, але при цьому вели себе дисципліновано. 

 Результативність виховного заходу: На мою думку мета заходу була досягнута, так як  всі діти за допомогою вчителя відчули себе членами великої шкільної родини, зуміли в ігровій і жартівливій формі наблизитись до розуміння необхідності дружби та взаємодопомоги.