Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансы и Фин. планирование / Фінанси контр робота.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
50.26 Кб
Скачать

3. Оформлення контрольної роботи

Контрольна робота повинна містити наступні складові частини, які необхідно розташовувати в нижченаведеному порядку:

  1. Титульний лист.

  2. Зміст.

  3. Вступ.

  4. Основні глави.

  5. Висновок.

  6. Список використаних джерел.

  7. Додатки.

3.1 Титульна сторінка

Титульна сторінка має єдину форму і реквізити для всіх контрольних робіт. Приклад оформлення титульної сторінки приведений у додатку А.

3.2 Зміст

Зміст контрольної роботи надається безпосередньо після титульного листа, починаючи з нової сторінки.

У змісті послідовно, у повній відповідності до тексту, подаються найменування всіх складових частин роботи: розділів, підрозділів, пунктів і підпунктів (якщо вони маються) і т.п. Назви розділів і підрозділів повинні бути короткими і зрозумілими, літературно грамотними. Напроти кожного найменування з правої сторони вказується номер сторінки, з яким починається ця частина роботи.

3.3 Основна частина

Пояснювальну записку складають у виді тексту, використовуючи для більш наочного викладання матеріалу ілюстрації, таблиці, формули або їхні сполучення.

Пояснювальну записку оформляють на аркушах формату А4 (210х297). Текст роботи друкується з однієї сторони листа білого папера машинним (з використанням комп’ютеру) способом.

При використанні комп'ютерної техніки текст друкується 14-м шрифтом (Tіmes New Roman) через 1,5 інтервал.

Текст пояснювальної записки варто розміщати, дотримуючи наступних розмірів полів: :верхнє і нижнє – 20мм, ліве – 30мм, праве – 10мм. Необхідно дотримувати рівномірної густоти, контрастності і чіткості зображення по всієї пояснювальної записки. Усі лінії, букви, цифри і знаки повинні бути одного кольору (чорного) по всій пояснювальній записці.

Окремі слова, формули, знаки, що вписують у текст, повинні бути чорного кольору; густота вписаного тексту – максимально наближена до густоти друкованого тексту.

Помилки, описки і графічні неточності допускається підчищати або зафарбовувати білою фарбою з нанесенням на тім же місці правильний текст. Виправлення повинні бути того ж кольору, що і вся записка.

Прізвища, назви установ, підприємств та інші імена особисті в пояснювальній записці приводяться мовою оригіналу.

Структурні елементи пояснювальної записки: «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ОСНОВНІ ГЛАВИ», «РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА», «ВИСНОВОК», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» не нумерують, а їхньої назви служать заголовками структурних елементів. Розділи і підрозділи повинні мати заголовки.

Заголовки структурних елементів пояснювальної записки і заголовки розділів варто розміщати в середині рядка і писати великими буквами без крапки наприкінці, не підкреслюючи. Якщо заголовок складає дві або більше пропозиції, них розділяють крапкою. Відстань між заголовками наступним або попереднім текстом повинне бути не менше двох рядків. Відстань між рядками самого заголовка, а також між двома заголовками приймається таке ж, як у тексті.

Не допускається розміщати назви розділу, підрозділу, а також пункту і підпункту в нижній частині сторінки, якщо після нього розташована тільки один рядок тексту.

3.4 Нумерація

Сторінки варто нумерувати арабськими цифрами, дотримуючи наскрізної нумерації по всьому тексту пояснювальної записки. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куточку сторінки без крапки наприкінці.

Титульну сторінку, зміст включають у загальну нумерацію сторінок пояснювальної записки. Номер сторінки на титульній сторінці не проставляють.

Ілюстрації таблиці, що розміщені на окремих аркушах, включають у загальну нумерацію сторінок пояснювальної записки.

Розділи, підрозділи, пункти, підпункти пояснювальної записки варто нумерувати арабськими цифрами. Розділи пояснювальної записки повинні мати порядкову нумерацію в границях викладу сутності пояснювальної записки арабськими цифрами, наприклад: 1, 2, 3, і т.п. Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в границях кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, розділених крапкою, наприклад: 1.1, 1.2 і т.п.. Пункти повинні мати порядкову нумерацію в границях кожного підрозділу. Номер пункту складається з номера роздягнула, порядкового номера підрозділу і порядкового номера пункту, розділених крапкою, наприклад: 1.1.1, 1.1.2 і т.п.

3.5 Ілюстрації

Ілюстрації (малюнки, графіки, схеми, діаграми, фотознімки), що містяться в курсовій роботі, називають рисунками. Їх варто розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вони згадуються вперше або на наступній сторінці. На всі ілюстрації повинні бути надані посилання в тексті пояснювальної записки.

Ілюстрації варто нумерувати арабськими цифрами порядкової нумерації в границях роздягнула, за винятком ілюстрацій, приведених у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою, наприклад: рисунок 3.2 – другий малюнок третього розділу.

Ілюстрації повинні мати назву, що розміщають під ілюстрацією в рядку з нумерацією ілюстрації. При необхідності, під ілюстрацією перед її нумерацією розміщають пояснювальні дані. Ілюстрація підписується словом «Рисунок», що разом з назвою ілюстрації розташовують після пояснювальних даних.

3.6 Таблиці

Цифровий матеріал, як правило, оформляють у виді таблиць.

Таблицю варто розташовувати по тексту безпосередньо після першого посилання на неї або на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути дані посилання в тексті пояснювальної записки.

Таблиці варто нумерувати арабськими цифрами. Їхня порядкова нумерація в границях роздягнула, за винятком таблиць, приведених у додатках. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, розділених крапкою, наприклад: таблиця 2.1 – перша таблиця другого розділу.

Таблиця обов'язково повинна мати назву, що пишуть малими літерами (крім першої прописної) і розміщають над таблицею посередині. Назва повинна бути коротким і відображати зміст таблиці.

Якщо рядки або графи таблиці виходять за формат сторінки, таблицю поділяють на частині, розміщаючи одну частину під другий, або рядком, або переносячи частину таблиці на наступну сторінку.

Слово «Таблиця» і її номер вказують один раз із правої сторони над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть: «Продовження таблиці» із указівкою номера таблиці.

Заголовки граф таблиці пишуть прописними букв, а підзаголовки – маленькими, якщо вони складають одну пропозицію з заголовком. Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть прописними буквами. Наприкінці заголовка і підзаголовка таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф вказують в однині.