Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ_ЛБ_Грунтознавство .doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
733.7 Кб
Скачать

Критерії оцінювання лабораторних робіт

Контроль успішності студента на лабораторних роботах складається з наступних чинників: готовність до виконання роботи (ознайомлення, оформлення роботи); виконання лабораторної роботи у лабораторії; її захист.

Вищезазначені складові мають відповідні кількісні показники:

  • готовність до виконання роботи, тобто ознайомлення, оформлення роботи (тема, ціль, прилади та інструменти, хід виконання) із розрахунку 2 бал; у разі часткового або неналежного оформлення роботи оцінка 0 балів;

  • виконання завдання у лабораторії з розрахунку 4 бали максимально у разі, якщо студент виявляє активність у роботі; у разі пасивності при виконанні роботи оцінка знижується на 1 бал;

  • захист лабораторної роботи (із розрахунку 4 бали максимально) здійснюється після виконання завдання у лабораторії та обробки результатів із відповідним записом у зошиті, а також висновками. Нижче наведені критерії оцінювання студентів на захисті лабораторних робіт.

Критерії оцінювання на захисті лабораторних робіт

  1. Для отримання 4 балів студент повинен виявити уміння самостійно виконувати завдання з обладнанням, аналізувати ситуації, давати їм оцінку, робити узагальнення, висновки, а також повинен дати правильну, повну і обґрунтовану відповідь на питання за темою лабораторної роботи. Відповіді повинні бути логічними, послідовними і самостійними. Висвітлюючи теоретичні положення, студент повинен, де це можливо, наводити конкретні приклади, які розкривають ці положення, а, де необхідно, застосовувати графічні методи аналізу.

  2. Для отримання 3 балів студент повинен без ускладнень користуватися інструментами, а також дати самостійну й обґрунтовану відповідь на поставлені запитання, виявляючи при цьому певні труднощі при висвітленні окремих проблем. Відповіді повинні бути логічними, послідовними і самостійними. Допускається одна-дві неточності (одна-дві незначні помилки).

  3. Для отримання 2 балів студент повинен без ускладнень користуватися інструментами, а також дати самостійну й обґрунтовану відповідь на поставлені запитання, виявляючи при цьому певні труднощі при висвітленні окремих проблем. Допускається одна-дві неточності (одна-дві незначні помилки).

  4. Для отримання 1 балу студент повинен без ускладнень користуватися інструментами, а також дати самостійну відповідь на поставлені запитання, виявляючи при цьому певні труднощі при висвітленні окремих проблем. Допускається три-чотири неточності (три-чотири незначні помилки).

  5. 0 балів виставляється у тому випадку, коли студент не зумів розкрити суть питань і не виявив позитивних знань з роботи, до якого відносяться питання або відповідь із суттєвими (грубими) помилками (більше двох) та незначними помилками більш ніж п'ять). Робота з обладнанням навичок не виявила.

IV. Перелік рекомендованої та додаткової літератури

1. ДСТ 5180-84. Ґрунти. Методи лабораторного визначення фізичних характеристик.

2. ДСТ 25100-95. Ґрунти. Класифікація.

3. ДСТ 25584-83. Ґрунти. Метод лабораторного визначення коефіцієнта фільтрації.

4. ДСТ 23908-79. Ґрунти. Метод лабораторного визначення стискання.

  1. ДСТ 23161-78. Ґрунти, Метод лабораторного визначення характеристик просідання.

  2. ДСТ 12248-78. Ґрунти. Метод лабораторного визначення опору зрізові.

7. ДСТ 20522-75. Ґрунти. Метод статистичної обробки результатів визначень характеристик.

8. ДСТ 26518-85. Ґрунти. Метод лабораторного визначення характеристик міцності та деформації при тривісному стиску.

23