Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая макроэкономика.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
155.14 Кб
Скачать

Вимоги до оформлення курсових робіт

Обсяг теоретичної частини роботи повинен бути 25-30 сторінок аркушу А-4. Робота може бути написана від руки або набрана на комп’ютері (за винятком готового Інтернет варіанту). Сторінки роботи повинні бути пронумеровані та мати відповідні поля ( 2см-зверху і знизу; 2,5см-ліворуч; 1,5см-праворуч).

Робота повинна бути виконана акуратно, без помилок, значні виправлення та закреслювання не допускаються. Усі розділи роботи відокремлюються ( починаються з нової сторінки і озаглавлюються ).

Цифрові дані доцільно зводити у таблиці, діаграми. Аналіз статистичного матеріалу слід робити за декілька років. Використання окремих фактичних даних не дає можливості виявити та усвідомити певні тенденції, закономірності.

Цитати, цифровий матеріал, таблиці, діаграми, графіки уважно слід звірити з першоджерелами та супроводити посиланнями на них, щоб було чітко зрозуміло звідки взяті, ті чи інші, дані.

Структура роботи: вступ, основна частина роботи – 3-4 питання, висновки, перелік літератури, додатки.

Після висновків надається перелік літератури, яка використовувалася в процесі написання роботи. Перелік слід робити у алфавітному порядку за загальноприйнятими правилами. Зразком оформлення списку літератури може бути перелік літератури до кожної теми. У списку літератури повинно бути не менш ніж п’ятнадцять джерел.

Додатки не є обов’язковою частиною роботи, але в разі необхідності, у додатках можуть бути розміщені нормативні законодавчі та фінансові документи на базі яких виконувався аналіз та проводилися розрахунки.

Заключний етап оформлення роботи – це оформлення титульного листа (перша сторінка роботи) та змісту роботи (друга сторінка роботи), які не нумеруються. Приклад оформлення у додатку №1 та №2.

На титульному листі студент повинен поставити дату подання роботи на кафедру і особистий підпис. Робота повинна бути зареєстрована у лаборанта на кафедрі.

Неуважне ставлення студентів до перерахованих вимог виконання курсової роботи веде до того, що окремі роботи не допускаються до захисту.

Типові помилки та недоліки виконання курсових робіт:

1. Низький теоретичний рівень роботи:

- зміст роботи повністю не відповідає темі;

- не всі ключові питання теми курсової роботи розкриті;

- теоретичні питання розкриваються на прикладі інших країн (необхідно використовувати порівняльний аналіз або приклади української економіки);

- застосовуються застарілі теоретичні положення;

- відсутній аналіз фактичного та статистичного матеріалу, або використовуються застарілі дані ( аналіз слід робити за останні три роки );

2. Недоліки по структурі курсової роботи:

- відсутність будь-якої складової частини роботи ( вступу, змісту роботи, висновків, переліку літератури; або порушення їх послідовності );

3. Недоліки, які стосуються форми викладання матеріалу:

- плагіат ( робота переписана з одного підручника дослівно, без аналізу, без прикладів, узагальнень та висновків );

- робота переповнена окремими фактами без їх аналізу, висновків;

- робота має посилання на додатки, але самих додатків в роботі немає ( це ж стосується і посилань на графіки, малюнки, таблиці );

- робота написана нерозбірливим почерком, неакуратно, має закреслювання, виправлення, граматичні помилки;

4. Недоліки оформлення курсової роботи:

- відсутність титульного листа;

- відсутність плану роботи та оформленого змісту роботи;

- відсутність або невірне оформлення наукового апарату роботи ( посилання на використовувані джерела );

- неточна назва теми курсової роботи;

- відсутність нумерації сторінок;

- невірне оформлення переліку літератури.

Студенти, які уважно вивчили вимоги, щодо виконання курсової роботи, та дотримуються їх, як правило, допускаються до захисту.