Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oa_3_kurs / Релігієзнавство.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
266.75 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

НАЦІОНАЛЬНА МЕТАЛУРГІЙНА АКАДЕМІЯ УКРАЇНИ

РОБОЧА ПРОГРАМА,

методичні вказівки та індивідуальні завдання

до вивчення дисципліни "Релігієзнавство"

для студентів усіх спеціальностей заочної

форми навчання

Затверджено

на засіданні Вченої ради

академії

Протокол №1 від 25.01.05

Дніпропетровськ НМетАУ 2005

УДК 210 Я 7

Робоча програма, методичні вказівки та індивідуальні завдання до вивчення дисципліни "Релігієзнавство" для студентів усіх спеціальностей заочної форми навчання / Укл. І. А. Фоменко. -Дніпропетровськ: НМетАУ, 2005 - 30 с.

Містить робочу програму, методичні вказівки до вивчення дисципліни "Релігієзнавство", рекомендовану літературу, варіанти індивідуальних завдань.

Призначена для студентів усіх спеціальностей заочної форми навчання.

Укладач І.А.Фоменко, асист.

Відповідальний за випуск В.О.Пелих, канд. філос. наук, доц.

Рецензенти: І.О. Аврахов, канд. філос. наук, доц. (НМетАУ)

В.І.Палагута, канд. філос. наук, доц. (НМетАУ)

Підписано до друку 02.11.05 Формат 60х84 1/16. Папір друк. Друк плоский. Облік. - вид. арк. 1,76. Умов. друк. арк. 1,73. Тираж 500 пр.

Замовлення №

Національна металургійна академія України

49600, Дніпропетровськ-5, пр. Гагаріна, 4

_______________________________________

Редакційно-видавничий відділ НМетАУ

Вступ

Програма курсу "Релігієзнавство" зорієнтована на висвітлення таких питань, як роль релігії в житті суспільства і окремої людини, сутність релігії як явища духовної культури, історія різних конфесій і їх взаємних стосунків, релігійний досвід власного народу та сучасні проблеми релігійного життя в українському суспільстві, обрядовість та художня культура різних релігій. Засвоєння курсу сприятиме підвищенню загальноосвітньої підготовки студентів, їх самовизначенню у світоглядних позиціях, виборі духовних цінностей, а також їх толерантному ставленню до людей з різним типом світогляду, що уможливлює безконфліктне співіснування в нашому суспільстві громадян з різним духовним вибором.

Виконання індивідуальних завдань, запропонованих студентам, спимулюватиме розвиток навичок самостійної роботи з літературою, вміння відшукувати відповіді на різноманітні питання, що, в свою чергу, розвиватиме вміння вести науково-дослідну роботу відповідно до вимог сучасності.

Кожне індивідуальне завдання містить 10 запитань, які охоплюють всі теми курсу. Передбачаються стислі і конкретні відповіді на них, що містять факти, обгрунтування тих чи інших положень. Робота повинна відображати наукову точку зору. Всього надається для опрацювання 30 варіантів. Номер варіанта визначається за двома останніми цифрами номеру залікової книжки студента. Якщо ця цифра перевищує число "30", то від неї необхідно відрахувати число, кратне тридцяти (30, 60, 90). Наприклад: якщо останні цифри номера залікової книжки "49", "71", "93", то номери варіантів відповідно - "19", "11", "3". Загальний обсяг виконаного завдання має бути - 5-10 аркушів формату А-4 друкованого тексту (шрифт - 12, міжрядний інтервал - 1,3, відступ - 20-25 мм) або рукописного тексту такого ж обсягу.

Правильно виконане індивідуальне завдання зараховується без захисту. Работа надається для перевірки не пізніше ніж, за 10 днів до початку сесії. Викладач надає консультації щодо вибору літератури, побудови відповіді. Залік проставляється на основі опрацьованого індивідуального завдання та за результатами виконання тестових завдань під час заліку.

Окрім рекомендованих підручників, навчальних посібників і монографій студенти, готуючи індивідуальні завдання, можуть користуватися такими періодичними виданнями, як журнали "Людина і світ" та "Релігійна панорама" (Видавництво "Світ знань"). В розширеній робочій програмі по окремим темам, де пошук інформації ускладнений, крім додаткової літератури вказуються сторінки з переліку основної літератури (в квадратних дужках).