Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Индивидуалка_реклама.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.77 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНА МЕТАЛУРГІЙНА АКАДЕМІЯ УКРАЇНИ

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Індивідуальне завдання з дисципліни

«Реклама та рекламна діяльність» -

“Розробка рекламної кампанії для молочної продукції

ТМ «Простоквашино»”

Виконала:

студентка групи МН01-11 О.С. Боярченко

Перевірила:

асистент О.В. Пахлова

Дніпропетровськ

2014 Р.

ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………….…………………..……….…..3

I. РЕКЛАМНА КАМПАНІЯ………….………………………………………….4

1.1. Теоретичні основи планування рекламної кампанії…….………………....4

1.2. Характеристика підприємства та продукції ТМ “Простоквашино”….......6

II. ПЛАНУВАННЯ РЕКЛАМНОЇ КАМПАНІЇ ДЛЯ ПРОДУКЦІЇ ТМ ПРОСТОКВАШИНО…………………………………………………………………….9

2.1. Розробка концепції рекламної кампанії, її цілей…………………………...9

2.2. Детальний опис рекламних продуктів, що застосовуються в рекламній кампанії для продукції ТМ “Простоквашино”………………………...............11

2.3. Засоби розповсюдження реклами, медіа-план проекту ………………….15

2.4. План реалізація рекламної кампанії ……………………………..……..…17

2.5. Загальний бюджет рекламної кампанії, статті витрат на проект, його економічна ефективність………………………………………………………...….19

ВИСНОВОК……………………………………………………….…….………20

СПИСОК ВИКОРИСТАННОЇ ЛІТЕРЕТУРИ…………………….….……….21

ВСТУП

Сучасний світ не може обійтися без реклами. Реклама як найважливіша складова частина маркетингової діяльності є своєрідним інформаційним виходом на потенційних споживачів, клієнтів або ділових партнерів, що в умовах несформованого ринку і конкуренції вельми актуально.

При правильній організації реклама сприяє швидкій та безперебійній реалізації виробленої продукції та послуг. При цьому значно прискорюється повернення оборотних коштів підприємств , установлюються ділові контакти з споживачами, попит зростає і перевищує пропозицію.

Рекламний продукт може бути визначений як система заходів , спрямованих на доведення до потенційного покупця ємною і художньо оформленою інформації про товар. За допомогою реклами можна впливати на виникнення та зміну споживчого попиту, купівельних навичок і звичок. Реклама сприяє формуванню нових раціональних потреб та поширенню нових способів задоволення старих потреб. Реклама повинна орієнтувати споживача на нові, сучасні товари, на більш доцільне і повне використання їх споживчих властивостей і, отже, більш якісне споживання.

Завдання моєї роботи полягає в теоретичному розгляді того, як правильно організовувати рекламну кампанію та на практиці реалізувати її.

I. Рекламна кампанія

1.1. Теоретичні основи планування рекламної кампанії

Реклама є складовою частиною комерційної діяльності підприємства і здійснюється планомірно на основі його єдиної політики. Весь рекламний процес впливу на споживача повинен будуватися на зв'язку з його способом життя, економічними, та соціальними потребами.

Рекламна кампанія - реалізація комплексу спланованих рекламних заходів, розрахованих на певний період часу, район дій, ринок, коло осіб. Це послідовність дій, об'єднаних спільною метою. Рекламна кампанія - це перш за все план дій. Він допомагає вирішити , куди і навіщо витрачати рекламний бюджет.

Планування рекламної кампанії в рекламно-інформаційному відділі проходить в шість послідовних етапів:

1. Визначення цілей рекламної діяльності.

2. Визначення цільової аудиторії реклами.

3. Вибір рекламних засобів. Рекламно-інформаційний відділ використовує такі засоби реклами: друкована реклама, реклама в пресі, реклама на радіо, реклама в міському транспорті, щитова реклама, комп'ютеризована реклама.

4. Складання кошторису на рекламні витрати (рекламний бюджет).

При розробці плану рекламної кампанії необхідний збір інформації за такими розділами: стратегія просування товару, цілі, бюджет, графік - терміни проведення рекламної кампанії, регіональні особливості та ін.

Організація рекламної кампанії - це передусім чіткий план. Ми повинні відповісти на основні питання перед початком проекту:

  • для чого проводити рекламний проект?,

  • на кого орієнтована продукція?,

  • що саме ми маємо зробити і чого досягти?

Основою рекламної діяльності в є рекламна кампанія. Це низка рекламних заходів, об'єднаних однією метою, що охоплюють певний період часу і розподілених у часі так, щоб один рекламний захід доповнював інші. Іншим визначенням терміну є комплекс рекламних заходів, пов'язаних єдиною концепцією і рекламною ідеєю, спрямованих на досягнення конкретної маркетингової мети в рамках маркетингової стратегії рекламодавця.

Рекламна кампанія виявляється ефективною при дотриманні наступних

умов:

  • її підготовка і проведення ґрунтуються на глибоких маркетингових дослідженнях, з урахуванням динамічної природи ринку;

  • створення обґрунтованої кампанії, яка запам'ятовується і належним чином впливає на заздалегідь обрану цільову аудиторію рекламної продукції;

  • використання найбільш доцільних для вирішення поставлених завдань засобів розповсюдження реклами, що враховують специфіку цільової аудиторії.

Даний комплекс умов забезпечується в результаті спільних узгоджених дій:

  • рекламодавця, як замовника рекламної кампанії;

  • рекламного агентства, як творця, організатора і координатора рекламної кампанії;

  • засобів поширення реклами, як каналу доведення рекламної інформації до цільової аудиторії.