Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бизнес процессы_индивидуалка.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
147.97 Кб
Скачать

4. Методи вдосконалення бізнес процесів на підприємстві пат «Кременчуцький мiськмолокозавод»

У центрі уваги комерційної організації завжди знаходиться покупець з його інтересами і побажаннями. Від того, як складаються відносини з покупцем, залежить комерційний успіх такої організації. Щоб одержати свого покупця, компанії зовсім необов'язково вступати в пряму боротьбу зі своїми конкурентами.

Важливим напрямком вдосконалення бізнес планування на підприємстві є розробка планів, із врахуванням інтересів та побажань керівництва,працівників та покупців продукції підприємства. Адже, саме вони є основними учасниками виробничого процесу на підприємстві, а отже можуть реально оцінити потужність, перспективи та масштаби майбутнього виробництва.

Серед існуючих фірм галузі існує дуже тверда конкуренція.У цій боротьбі Кременчуцький молокозавод із продукцією ТМ Данон та ТМ Кремез займає одну з провідних позицій на українському ринку молочної продукції. Практично, у галузі виробництва молокопродукції нашої країни діє безліч усіляких компаній. Вони відрізняються об’ємами виробництва та спеціалізації, такі торгові марки як:

- «Президент»;

- «Галличина»;

- «Волошкове поле».

А методом, яким я прагну удосконалити бізнес процеси на підприємстві Кременчуцького молокозаводу є модернізація основних засобів. Я вважаю,що досить доречно буде закупити пробну партію нового німецького обладнання, а саме сепараторів – апаратів, які розділяють молоко на вершки та обезжирене молоко. Обидва ці продукти зараз є досить популярними. Раніше у лінійці продуктів даного підприємства таких позицій не вироблялося. Разом із закупівлею обладнання, провести масштабну рекламну кампанію нових продуктів, а також треба залучити новий, або перевчити вже існуючих робочих молочного цеху.

Такі новаторські кроки вдосконалення бізнес процесів підприємства мають лише позитивно вплинути на нього в цілому,а головне - залучити новий сегмент на ринку.

Висновок

У сучасних економічних умовах становлення та розвитку підприємств існують об'єктивні причини, які вказують та обґрунтовують необхідність переходу до застосування та впровадження орієнтованої моделі управління підприємством.

Виділення бізнес-процесів сприяє посиленню управлінських механізмів компанії. На досліджуваному підприємстві переважають еволюційно сформовані схеми управління . Це було ефективно тоді , коли ринковий вплив на виробництво було мінімальним , а в якості гаранта благополуччя виступала держава. В умовах же постійного зміни ринку такі схеми управління втрачають свою ефективність. Сьогодення та майбутнє розвиток підприємства вимагає орієнтації на споживача, що обумовлює зміна кута зору керівника з функцій підрозділів на бізнес -процеси. Це дозволяє побудувати систему управління підприємством таким чином, щоб працювати тільки на задоволення споживача.

Отже, планування діяльності підприємства потрібно проводити, але виключно під конкретне підприємство, а не позичати в когось іншого. Проводити планування виключно із урахуванням економічних показників підприємства, або можливих фінансових можливостей засновників. Планування діяльності підприємства потрібно проводити із урахуванням технічних можливостей підприємства, його виробничої потужності, асортименту продукції, ринку збуту.