Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
290.3 Кб
Скачать

Видання юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка

Міністерство освіти України

Львівський національний університет імені Івана Франка

Юридичний факультет

Кафедра конституційного, адміністративного та фінансового права

Конституційне право україни плани практичних занять та методичні рекомендації по виконанню курсових робіт для студентів юридичного факультету

Львів 2000

Видання здійснено при технічній допомозі Консорціуму “Верховенство права” Контрактного Агенства міжнародного розвитку США.

В.І.Чушенко, П.Б.Стецюк

Конституційне право України. Плани практичних занять та методичні рекомендації по виконанню курсових робіт для студентів юридичного факультету – Львів: Юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. – 2000. – 36 с.

Схвалено кафедрою конституційного, адміністративного та фінансового права Львівського національного університету імені Івана Франка.

Протокол № 6 від 1 лютого 2000 р.

Авторські права застережені

І. Плани семінарських занять.

Семінарські заняття з курсу конституційного права України мають на меті поглиблення теоретичних знань отриманих студентами на лекційних заняттях та самостійній роботі, набуття ними необхідних навичок у практичній діяльності, розв'язанні конкретних юридичних справ, застосуванні чинного законодавства. Готуючись до семінарського заняття студенти повинні грунтовно ознайомитися (вивчити) з рекомендованою спеціальною літературою (підручники, монаграфічні матеріали, наукові статті та повідомлення), вивчити відповідні нормативно-правові джерела , ознайомитись з практикою їх реалізації. Засвоєний матеріал необхідно закріпити, відповівши на запитання для самоконтролю. Після цього, можна приступати до виконання творчо-аналітичних завдань, задач та інших домашніх завдань. Відповіді на дані завдання повинні бути розгорнуті, аргументовані, з посиланням на відповідні нормативно-правові акти та інші джерела. Як правило, домашні завдання виконуються у письмовій формі.

Виписка з навчального плану юридичного факультету:

№ 

К-ть ауд-

в

тому

числі

К-сть годин

семестру

годин

Л

П

Л.Р.

CP

KP

КП

Залік

Іспит

Примітка

Денна

108

58

50

1

1

Заочна

20

10

10

1

1

Всього

128

68

60

2

2

У планах семінарських завдань подається мінімальний перелік необхідної спеціальної літератури та нормативно-правових актів. Для глибшого засвоєння питань, винесених на семінарські заняття, необхідно використовувати спеціальну літературу та нормативно-правові акти подані в Програмі курсу «Конституційне право України» (див.: Чушенко B.I., Стецюк П.Б., Бориславський Л.В. Конституційне право України. Програма курсу для студентів юридичного факультету.- Львів: юридичний факультет Львівського державного університету ім. Івана Франка, - 1998.-28 С.). При цьому, для підготовки до майже до всіх семінарських занять слід використовувати Конституцію України, відповідне чинне законодавство, а також можна використовувати підручники з конституційного права України та конституційно-порівняльного права, тощо. (див. нище поданий перелік).